Reflektioner efter Mora

Ett piggare, rappare och mer fysktiskt spelande Mora blev till slut för svårt för Björklöven som föll med matchens enda mål. Här kommer fler reflektioner.

Det ska väl sägas att det här inte var någon välspelad historia. Mest fysiskt spel och rätt så grinigt matchen igenom. Inte fel på lite känslor, men när det går ut över spelet då blir det till slut rätt tråkigt.

Vi var nära att ta ledningen när ett skott från Mattias Nörsteboe tog sig igenom duktige Andreas Ljunggren i Morakassen, men rullade i stolpen. Annars var vi likt MoDomatchen inte med under den första halvan av den första rundan. Vi spelade upp oss efter hand, men höll 0-0 trots fyra minuter i boxplay. 13-13 i skott.

Noterade en skön sak när spelarna lämnade isen efetr den första perioden. Normalt brukar lagkaptenen stå vid utgången och uppmuntra lagkamraterna. I Fredric Anderssons frånvaro tog en annan spelare den rollen. Lätt oväntat, men lika härligt att se 18-årige Viljami Juusola stå där som han aldrig gjort annat. Han kommer att bli något.

I den andra perioden drog vi på oss ett antal onödiga utvisningar igen, men tur att Mora inte hade vässat sitt PP denna dag. Dock hade man ett par lägen som när en snedstuds höll på på att ställa utmärkte Joona Voutilainen i Lövenkassen och där returen gick i stolpen. Sen blev väldige Måns Carlsson frispelad av egen målvakt(!) men Adam Plant kan störa så pass att Vouti kunde göra en rätt lätt räddning.

Sen i en sekvens drog Mora på sig två utvisningar och vi fick spel fem mot tre, men det påminde mer om bordshockey än om riktig hockey. Maken till mer stillastående spel är svår att hitta. Vouti hann med en tv-plock innan Adam Plant fick en tuff tackling (vilken gång inordningen? Fick ju sen även en puck i nyllet.) där Francis Perron markerade likt Felix Girard gjorde mot MODO. Även Perron åkte ut och ska bedömningen vara så här lägger jag ned. Man måste kunna stå upp och ”skydda” sina lagkamrater. Här snackar vi inte om några överfall utan en lätt crosschecking.

I den tredje perioden fick ny ånyo chansen i PP, men inte heller här rosade vi marknaden. Det gjorde istället Paul Bittner som direkt från utvisningsbåset kunde sätta matchens enda mål.

Med en minut kvar av matchen plockade vi ut målvakt Joona Voutilainen för att satsa på sex utespelare. Döm om vår förvåning där vi bara såg fyra(!) löv på isen. Efter tio sekunder kom spelare nr fem in och efter ytterligare tio sekunder komden sjätte spelaren in. Hur kan det ske? Hur ofokus var det där? Ska det läggas till att vi inte kom till ett enda skott på mål under de sista 40 sekunderna?

Sen reagerade jag över varför domarna inte blåste den icing man höjde armen för och där pucken passerade förlängd mållinje med tre sekunder kvar, men blåste aldrig och tiden fick gå ut? Visst hade vi knappast hinnit sätta en puck, men rätt ska väl vara rätt?

Klart att det ska märkas av att en redan tunn backbesättning påverkas av att även Veeti Vainio och Daniel Rahimi saknades. Trots det såg defensiven helt ok ut, men tror än då det påverkade offensiven som var under all kritik. Vi föll liksom in i moras fysiska spel och anfallsspelet blve mer av på chans än skicklighet.

Mest gruff och tjafs och lite skönspel. Foto: Lövenbloggaren

Pratade kort med Per Kenttä inför matchen och vi ska inte oroa oss för Veeti Vainio, vilka rykten som än florerar. Fick sen veta att Fredric Andersson var magsjuk. Daniel Rahimi provade på värmingen, men kände att skottet han fick på foten mot MoDo inte kändes helt ok. Hann även ta ett kort snack med honom efter matchen och han utesluter inte att han finns med på isen mot Sundsvall.

Gärdehov är ju inte öronens bästa vän. Helvete vad de dundrar på med musiken i detta oisolerade plåtskjul. Märkligt.

Annars var det ju smått intressant att kika bland Lövenspelarnas klubbor inför matchen.

Joråsåatte. Foto: Sweetangel

Vet inte om ni som såg matchen tänkte på det men det tog typ till Moras mål i den 49:e minuten innan Moraklacken vaknade till liv? Varför åka till en Cup och sen inte leva om i 60 minuter? Emmiikååå, Emmiikååå, Emmiikååå, Emmiikååå, Emmiikååå osv håller liksom inte.

Ändå kul med deras kommentarer.

Tittade lite på tabellen och ska vi vinna SCA-cupen även i år krävs att MoDo slår Mora i cupens sista match. Vi möter Sundsvall kl 13.00 och ska vinna med 5-6 mål och då måste MoDo slå Mora med samma siffror för att utmana. Tar Mora poäng mot MoDo eller Sundsvall mot oss vinner Mora SCA-Cupen 2021.

Era reflektioner efter Mora?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: