Reflektioner efter Mora

Åtta segrar kvar. Björklöven slår ut Mora IK med 3-1 i matcher och är semifinalklart och nu kan man äntligen andas ut lite. Här kommer fler reflektioner.

Vi vann tredje raka matchen mot Mora och ska jag vara ärligt trodde jag inte att matchen skulle gå till en ny förlängning. Mora såg trötta ut i match 3 och även efter två perioder i går, men vi gick ned oss lite i tempo och intensitet och de tilläts orka i den tredje perioden och det ska man ge Mora. De gav aldrig upp, visade stort hjärta och är ett rätt härligt spelade lag att bevittna. Om de nu inte brandskattas rejält så lär de kunna ligga med i toppen kommande säsong, framför allt med en sån bra tränare som de har i Johan Hedberg. Nu var det bredden i Björklöven som tog oss vidare och som förhoppningsvis tar oss vinnande ur ytterligare två omgångar och då vet vi vart vi är. Betänk att vi ställer över fem spelare som går in i toppen av vilka lag som helst i ligan. Det gör ju också att vi kan påverkas av skador på samma sätt som andra lag, som Mora t.ex. Sen att spelare som hela Allright-linan steppat upp, Pontus Andreasson , som varit direkt blek i slutet av säsongen är hyperfarlig i näst intill varje anfall. Sen brukar många slutspel ha en gnuggare som kliver fram och gör viktiga mål. Johan Törnqvist var det för Björklöven 1987 och Gustav Possler är på god väg att göra detsamma i år.

Matchen då? Ja, en oväntat tam tillställning i den första perioden, men å andra sidan berodde det nog på att bägge lagen hade respekt för varandras powerplay. Något mål i powerplay blev det inte i den första då bara Mora fick chansen och det endast i 32 sekunder. Mål blev det dock när Justin Crandall petade in en retur på nära håll efter en tilltrasslad situation som man valde att ringa på, men som fullt riktigt godkändes trots att granskningen tog märkligt lång tid med tanke på att domaren verkade se pucken hela vägen, i alla fall om man ser på highlights. Enligt Crandall i pausen var det dock en hel del snack mellan lagen, precis som det ska vara i ett slutspel.

I den andra perioden kom så mål i vårt första PP när Olle Liss var kylig och väntade in rätt läge att smeka in 0-2 och i det här läget var vi väldigt täta i egen zon och höll Mora på utsida och släppte inte till speciellt många målchanser.

Mora skulle dock komma in i matchen via en för mig väldigt tufft dömd utvisning. Sebastian Manberg delade ut en hård, men schysst tackling där domarna dömde på effekten mer än vad som skedde. Hade Moraspelaren inte fått ont hade det aldrig blivit någon utvisning. Nu utnyttjade Mora det överläget till att reducera till 1-2 och målet var inte mycket att säga om. Exlövet Oskar Stål Lyrenäs tog en båge runt målet och tajmade Viktor Amnérs skott perfekt via en styrning mitt i slottet.

Sen ville Lucas Wernblom fixa ett PP i slutet av perioden, men Adam Plants näve i bröstet som märkligt nog orsakade smärta i armen gick inte domarna på. Sen kan man ju tycka att det är märkligt att man inte anmäler en sån uppenbar filmning, även om säsongen nu är över för Mora. Sånt vill vi inte ha in i hockeyn och dör stävjas så hårt det går. Låt fotbollen ha sitt märkliga skådespeleri, även om jag även där skulle önska hårdare tag, dels för sportens skull, men även för att de ska få tillbaka mig som tittare.

I den tredje perioden vi gick ned oss i tempo och intensitet och tillät ett relativt tröttkört Mora få energi och till och med i vårt första PP i den perioden höll vi verkligen på att ställa till det. Istället för att avgöra matchen hade Mora de bästa chanserna. Vi skapade dock en del chanser som Olle Liss skott som gick på Matteus Wards benskydds insida och utanför på andra sidan så att säga, Fredric Andersson hade en bra styrning och J.T. Brown ett skott i stolpen då vi fick flera snabba omställningar i Moras jakt på kvittering.

Kvittering skulle sen komma efter att Mora utnyttjat ytterligare ett powerplay, efter att Kevin Poulin flyttat målburen. Ludvig Larsson visade extrem kyla när han väntade ut Kevin och satte pucken högt ut näst intill död vinkel. Skickligt och då hade vi mindre än fem minuter kvar av matchen.

Matchen avslutade med att Pontus Andreasson vann två tekningar i egen zon de sista 17 sekunderna. Bäst när det gäller så att säga.

Sen fick vi en förlängning som ju knappt hann börja innan semifinalplatsen var bärgat. Fredric Andersson snappade upp ett felpass, sköt och på returen fanns Alexander Wiklund som inte gjorde något misstag. Lyckan var enorm inte bara på isen utan även i varje gröngult hem.

Sen är det ju kul att både han och Niko Belov bjöd till efter matchen.

Nu går vi vidare. Inget vunnet. Än återstår 8 vinster, eller hur?

Era reflektioner efter 3-2 mot Mora?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Reflektioner efter Mora

 • 29 mars, 2021 kl. 17:05
  Permalänk

  En rätt så tam tillställning överlag.
  Rättvis seger.Lite irreterande utvisning på Poulin. Blev väl inte gladare över hans simkunskaper i 2-2 målet heller.Men,det är en vinst,ganska så klar sådan,trots allt över 4 matcher. Nu är det bara att gå vidare.Tror,och hoppas på Bik.Dom tar vi.
  LÄTT!!! 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: