Reflektioner efter Mora

Kvartsfinal två på hemmaplan avklarad och denna gång var det vi som drog det längsta strået. Att det skulle behöva gå så långt som till en ny over time kändes lite onödigt, men det lev seger till slut och det är det enda som gäller i ett slutspel. Här kommer fler reflektioner.

Inför matchen visste jag ju redan vad som komma skulle. Ja, inte matchmässigt, men väl i form av att klä ut sig till Dr LB.

Det gick väl sådär, men för små gummihandskar funkar faktiskt ihop med en touchskärm. Oväntat.

Sen kändes det surrealistiskt att tagga inför matchen till Soldier inför en näst intill tom A3 Arena. Den ska upplevas i en knökers med goda vänner och fans A3 Arena.

Matchen då? Ja, vi inledde riktigt påkopplat, stabilt och rejält och man kände att det var något helt annat i inställningen denna kväll än kvällen innan. Vi hade ett bar inbrytningar på första stolpen i form av fullständigt orädde Adam Plant, men även Zach Palmquist. Den senare hade ju även en dump som han själv var först på. Det visar något. Annars var det Mora som hade den första riktigt bra läget när pucken via Kevin Poulin ledade sig upp i ribban. Helt tydligt att man fortsätter att skjuta högt på honom.

Vi städade sen av matchens första PK på ett bra sätt och när Mora sen gjorde en Björklöven dvs spelade med sex man ett bra tag, så pass att Adam Plant två gånger till och med hann skrika ”-Too many!” reagerade domarna och dömde en visning för gästerna.

I det PP:t skulle vi inleda målskyttet och det var Alex Hutchings som öppnade målkontot med ett patenterat direktskott från vänster. Bra skott, men framförallt bra skymt av en hoppandes Alexander Wiklund.

Mora var sen ytterst nära att kvittera när man styrde en puck mellan Kevin Poulins ben, men i stolpen och utanför.

Vi avslutade med ett halvt PP, men det var inget att skriva hem om. 1-0 efter den första perioden och det kändes ganska tryggt.

Vi rivstartade dock den andra perioden med att ha 7-0 i skott efter 2.39, mycket via vårt första PP som matade skott och det gillar jag. Mindre kladd och krusiduller och mer rakt på. Därför kom ju Moras kvittering som en mindre kalldusch när väldige Oscar Eklind sköt ett slagskott som via Alexander Hellström helt ställde Poulin i lövenkassen. Vi snackade om det målet på pressläktaren och det är ett mål som man inte kan säga mycket om. Vi gör allt rätt, men ibland blir det bara mål ändå. Kanske hade Mora tjänat ihop till det via sin ribb och stolpträff. Sånt har ju en tendens att jämna ut sig över tid.

Även om vi där tappade lite fart fick vi ångan åter i nästa PP där vi tryckte på duktigt och i sviterna efter det PP kunde Pontus Andreasson läckert sprätta upp 2-1 pucken bakom en ånyo magnifik Matteus Ward i Morakassen.

Här blev det helt plötsligt öppna spjäll på alla på isen. Tempot stegrades rejält och jag kände en instinktiv oro att det inte skulle passa Björklöven, samtidigt en känsla datt de sen skulle krävas ett mindre mordförsök från Mora för att få med sig nästa utvisning, pga. att Björklöven fått med sig tre raka visningar. Att Björklöven skulle få nästa utvisning låg också ett tag i 0.95 hos spelbolagen och vists kom den. och med den kvitteringen via Moras patenterade passning snett genom boxen. Här blev jag först förbannad, men såg sen på reprisen hur skickligt Måns Carlsson lyfter på Alexander Hellströms klubba i passningsögonblicket.

Det skulle hända mer i PP denna match och nästa mål vill jag bara glömma. Vi fick ett PP och pucken gick ur zon och visst vet jag att Kevin Poulin ogillar hur målvakter respekteras i den här ligan, men i det här läget har han så mycket tid att åka ut och spela bort pucken, att han hunnit ta en fika OCH skruva igen locket på termosen, men valde att stanna kvar och Oskar Eklind förvaltade det friläget på allra bästa sätt.

Där och då var det oerhört tungt att vara lövare. 29-17 i skott efter två perioder men underläge 2-3 kändes ju inte alls rättvist och med vetskapen hur svårt vi haft att vända tillbaka matcher den här säsongen så var tron inte stor även om hoppet är det sista som överger en.

Vi fick också se ett Björklöven som gasade på i den tredje perioden och verkligen gick för det, men trots att vi mer eller mindre parkerade i Moras zon hade vi bara ett skott på mål efter sex spelade minuter. Kände som att vi gammal vana trogen inte kunde ta oss in på kassen, men ack så fel man skulle ha. I en massiv press hittade Alex Hutchings Tyler Vesel med öppet mål och kvitteringen var ett faktum. Säger bara att om ligans gulleponk Jonathan Dahlén lagt det backhandpasset hade det hetat ”Vilken magisk passning och i det pressade läget. Han har verkligen ögon i nacken!” Nu nämndes inte ett ord om passningen.

Pontus Andreasson var sen nära att bli hjälte, men skottet gick i skott i stolpen. Sen skulle det börja hända saker. Först blir Kevin Poulin pååkt. Viss kontakt från lövenspelare på Moraspelare, men som inte har en intention att undvika kollision. Domarna tittar på situationen efter att längre reklamavbrott och väljer att inte ta utvisning. Efter matchen säger man i en kommentar att det borde varit utvisning efter att ha sett video på sekvensen?

En solklar utvisning tog man sen när Adam Plant crosscheckades in i sargen vid eget bås och han grinade väldigt illa efter den smällen när han först kröp in i båset och den vände och vred på sig för att de om ryggen var intakt. Det skulle det visa sig att den var. Han skulle verkligen ställa sig framför ett skenande tåg om det skulle hjälpa Björklöven. Fullständigt hänsynslös mot sig själv och sin kropp, även om han här inte valde att bli skickad i sargen. Tyvärr fick vi inte alls se något vidare PP i detta delikata läge med ynka fem minuter kvar av matchen. Starkt att komma tillbaka i den tredje perioden, men visst hade man önskat lite bättre utdelning via 15-3 i skott i perioden och totalt 44-21 i matchen.

Vi fick ytterligare en förlängning, men inför den försvann snutkaffet från pressläktaren. Märkligt att ta bort den i det läget. Hade ju kunnat bli en holmgång som pågick hela natten? En liten holmgång fick vi se direkt i förlängningen då Alexander Wiklund ledsnade på Mora Viktor Larssons försök att slåss och dubbla matchstraff var ett faktum. Dock ingen risk för avstängningar.

Sen skedde något som inte dömdes på isen, inte heller efter videokontroll på jumbotronen, men likt Poulins påkörning i den tredje perioden så nämnde domarna efter matchen att det borde varit utvisning. Ibland förstår man väldigt lite. Nåväl, visst borde det varit utvisning på Axel Ottosson, men den kommer bara i dagen då det leder till ett mål. Ingen vet om de andra inte dömda utvisningarna kunde givit mål. Här var Moras tränare Johan Hedberg stor efter matchen som menade att det händer och det är idrott.

Nåväl, JT Brown kunde bära in pucken i zon, runda kassen och hitta Gustav Possler som fintade en back och la pucken mellan benen på Ward i Mora-målet och 1-1 i matcher var ett faktum.

Otroligt viktig seger på så många sätt. Dels att komma tillbaka i matchserien, att vända tillbaka en match och verkligen visa i den tredje perioden att det finns ett jäkla driv och jäklar anamma i gruppen. Om jag kände en stor oro inför matchen har det släppt. Kan maskinen sakta ha varvat igång?

Man valde att enbart använda Francis Perron i PP och det är nog klokt. Han kommer helt bort i spelet 5 vs 5, men är en tillgång i PP. Sebastian Manberg klev in och spelade klassigt slutspelshockey, precis som han ska göra. Mycket bra. Sen var det skönt att se att det var betydligt bättre fart på Allright-kedjan, främst Alex Hutchings. Nog bäst matchen på länge från hans sida.

Avslutar med två hyllningar. De utvalda 8 gjorde ett jäkla jobb på läktaren. De sjöng från de om in i hallen till långt efter slutsignalen. Vackert och stort tack!

Jag tog ett kort snack med dom efter matchen och de menade att de bara tog en rövare då de nog trodde att de skulle bli avhysta. De menade att de ville uppleva hockey så nära laget det bara gick och hade ingen aning om att de blivit rikskändisar på kuppen.

Nu är det bara nåt dygn kvar till nästa drabbning. Hur mår ni där ute och hur är era reflektioner efter denna seger? Tankar inför nästa?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

2 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 25 mars, 2021 kl. 17:21
  Permalänk

  Tack för en välskriven och genomtänkt analys.
  Håller fullständigt med gällande resonemanget om utvisningarna.
  Blev lite fundersam över domarens ord att målet skulle bli bortdömt, det kan det aldrig bli för en förseelse innan målet om det inte direkt påverkar själva målet.
  Det känns som om Mora spelarna faller väldigt lätt och domarna går på det,
  vilket också Viklund påpekat.

  Svar
  • 25 mars, 2021 kl. 17:47
   Permalänk

   Behöver rätta mig själv. Domarna sa inte det i intervjun , det stod att läsa i Expressen att målet skulle underkänts.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: