Reflektioner efter Mora

Grundserien är äntligen över i och med gårdagens 3-1 seger mot Mora. Under stor del av säsongen att vi skulle ta andraplatsen, men så blev det inte. Nu är det som det är och vi får ta det därifrån. Här kommer fler reflektioner.

Vi kom till match med ett mål och det var att vinna och det gjorde vi. Sen blev det en rätt märklig match. Alexander Hellström började med nya sporten vält en junior och Kevin Poulin försökte pricka något på läktaren och även om vi hade en hel del marginaler med oss via virket under dessa PK så såg det ändå rätt lugnt och stabilt ut.

Sen gick sambon ut ur förstugan med telefonen så streamingen bröts och vips gjorde vi mål, målskytt Gustav Possler som jag i pausen kunde se sätta pucken med ett snärtigt skott. Här var man förstås som sann jinxare rätt att fortsätta se matchen då det gick så bra när jag inte såg

Mer strul med streamen och när jag var åter såg vi Ponta ligga skadad på isen. Tur att han inte blev illa skadad i det läget. Tyvärr jag ju den femman inte mycket då vi själva ställde till det så vi nästan omedelbart hamnade i ett 3 mot 4 läge. Dock åter en bra PK, men här tappade vi fart och laget såg mer och mer lojt ut och den resterande tiden i PP glömmer vi.

Sen fortsatte Mora att spela vårdslöst då Karl Johansson fick en armbåge över näsan och ett nytt matchstraff och på detta överläge punkterna vi matchen, eller vi och vi…Olle Liss! Två fina skott inom 40 sekunder, det ena smekte han in med ett välriktat handledsskott i första krysset och det andra på mer Olle Liss vis, ett stenhårt slagga i främre gubbhörnet och matchen var i det närmaste över.

Mora reducerade i slutet av en rätt loj tredjeperiod, men även om de fick visst tryck när de plockade sin målvakt så var segern aldrig hotat.

Vi gör inte vår bästa insats för säsongen, men stabilt och innehöll många bra ingredienser. 2 mål i PP (totalt nio mål på de tre senaste matcherna), vi höll rent i PK (Även rent i de tre senaste). ”Rätt spelare” gör mål och nu är det väl bara Alex Hutchings vi måste få fart på. Hans skott från vänster har ju helt svalnat. Kevin Poulin är säkerheten själv och kommer ge oss chansen att vinna varje match, även när vi inte är på topp.

Nu väntar slutspelet och nu är alla är tillgängliga så kommer tränarteamet få tänka till. Hur ska laget formeras. Det är givet att Teemu Eronen och Daniel Rahimi kliver in i laget och då lär det bli på bekostnad av Karl Johanson och Daniel Norbe. Vem av dessa som blir sjunde i kamp med Alexander Hellström, blir intressant att se, men jag sätter mitt kort påNorbe.

När det gäller forwardssidan tycker jag allt ser bra ut. Även om Sebastian Selin är tämligen iskall i spelet fem mot fem är han perfekt att ha på bänken för han levererar alltid i PK och skapar målchans i hart när varje byte.

Nu börjar den roliga delen av säsongen. Era reflektioner efter Mora och tankar om framtiden?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Mora

 • 15 mars, 2021 kl. 18:14
  Permalänk

  Ser gärna Mora i kvarten, spelar bra och trevlig hockey.

  Svar
  • 15 mars, 2021 kl. 18:54
   Permalänk

   Jo, roligare matcher än mot ex Västervik, men Mora känns ha en högre högstanivå än VvIK. Hur som, vi måste slå alla motstånd för att nå SHL.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: