Reflektioner efter MODO, rond 2

Björklöven vann mot MODO i en match som var lika märklig och speciell som härlig. Vi är tillbaka i matchserien. Här kommer fler reflektioner.

Målvaktstränare Marcus Ekman Westman och sport Per Kenttä skämtade inför matchen om att ställa, sig på var sin sida och köra ”Andra sidan är ni klara, jajjamänsan fattas bara!” Kul med lite humor i denna märkliga situation. Om de sen gjorde det vet jag inte.

Segern var faktiskt den första trepoängaren sen 2017 i Fjällräven och den var förstås otroligt viktig.

Vi fick se en jämn, men temposvag förstaperiod och kanske inte så konstigt utan publik som driver på.

Bättre fart blev det i den andra perioden och då enbart från Björklövens sida. Redan efter 3.40 tog man ledningen då Fredrik Weigels styrde in ett skott från Zach Palmquist med knä till det livsviktiga förstamålet.

Björklöven hade efter nio minuter av den andra perioden 8-1 i skott och dominansen var närmast total. Dock kändes det scenariot igen från tidigare möten och man var livrädd för en orättvis kvittering och den var nära när Jonathan Johnsson hade en lurig puck i ribban.

Sen fick Björklöven möjligheten i powerplay, ett bra PP med bra puck tempo utan att gå till det sista som betydde mål. Totalt 15-1 i skott efter det numerära överläget.

Till slut skulle dock 2-0 komma och det i PP. Fredric Andersson jobbade hårt och vann puck i sarghörnet och via Fredrik Weigel och Alex Hutchings nådde pucken till slut Tyler Vesel fick hål på Bartosak i Modokassen. Smart av Hutch som spelade i stället för att skjuta som alla Modospelare förväntade sig. Att passet sen skulle vara turligt som Harald Luckner var inne på i en av pauserna får stå för honom. Jag ser en grymt medveten och skicklig passning.

Tyler Vesel hade innan målet haft ett par lägen och ett grymt läge senast, så detta var nog otroligt viktigt för honom. Också viktigt förstås för Björklöven som öste skott mot en annars strålande Bartosak, totalt 23-8 i perioden.

Vi fick se ett nytt bra försök i spel fem mot fyra som sedermera blev fem mot tre och i det läget tog bj time out för att kunna fortsätta med vår förstauppställning. Där man kunde höra Modos tränare Björn Hellqvist beordra en fight mot Alex Hutchings för att kunna få ett eget PP.

Inledande PP:t var bra, men spelet i fem mot tre i 43 sekunder gav mer art önska. Inte heller resten av PP skapade speciellt mycket, men ytterligare ett mål skulle falla i matchen och även det gröngult.

Allright-kedjan visade, sin klass och briljerade in målet i en snabb spelvändning. Alex Hutchings sist på pucken och kunde skicka lång näsa åt Modobåset efter assist från Justin Crandall och förtjänstfullt jobb av Tyler Vesel som drev på mål och skapade yta för pass. Sen kunde vi spela av matchen på ett enkelt sätt och kvittera till 1-1 i matchserien.

Något Björklöven gjorde bra matchen igenom var sin gapcontroll. Man gav aldrig Modo några ytor att bygga fart med. Man stod även upp bra på eget blå linje. Goda betyg till alla löv, där Joe Cannata, Fredrik Weigel och Alex Hutchings stack ut lite extra i mina ögon.


Snyggt när man tackade bortastå efter matchen och när man inte kunde vara på plats väntade en skara fans utanför A3 Arena och hälsade laget välkommen hem innan midnatt med sång och bengaler. Vackert!

Nu blickar vi framåt och morgondagens hemmamatch inför minst 14 236 betalande åskådare hemma i sofforna. A3 Arena blev helt plötsligt Sveriges största hockeyarena. Coolt och ändå inte överraskande. Vi är Björklöven och vi är bäst!

Era reflektioner efter rond 2? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter MODO, rond 2

 • 13 mars, 2020 kl. 07:01
  Permalänk

  Alltså får man som tränare uppmana till regelvidrigheter på ett så uppenbart sätt? Borde inte detta anmälas till lotterinämnden?

  Svar
 • 13 mars, 2020 kl. 07:14
  Permalänk

  Olustig känsla med tomt på läktaren. Därav det låga tempot i första perioden. Sedan ökade Löven och spelade ut Modo i stora stunder. Skönt med 1-1 i matchserien nu.

  Nu är det bara att ladda om och vinna nästa. 💚💛

  Svar
 • 13 mars, 2020 kl. 18:20
  Permalänk

  Trist om det va sista matchen för säsongen! Vad landets hockey pampar beslutar känns till och med ännu mer ovisst än ett kval.
  Löven till SHL! Helst genom kval, annars en direkt plats

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: