Reflektioner efter MODO, rond 1

2001 höjdes taket på ladan på Teg. 2020 skickades samma samma tak all världens väg i inledningen av den första hockeyallsvenska finalen. Ekot från GD var som radio 197, 0 beskrev det efter matchen, högre än från sången från Modoklacken. Tyvärr drog kyla in och frös inne den inledning som hemmapubliken önskat. MODO vann efter förlängning och skaffade sig en bra start på finalserien. Här kommer fler reflektioner.

Det som länge såg så bra ut blev en plågsam påminnelse om hur säsongen mot Modo sett ut i stort. Stor Björklövendominans men tydliga problem att omvandla övertag i mål och segrar. Därför har vi nu 0-1 i Matchserien.

Jag minns inte senast jag längtade till en match så här mycket, sa Fredric Andersson inför matchen. Kunde inte sagt det bättre själv. Visst har vi haft viktiga matcher tidigare, läs kval uppåt mot ex Piteå men nu slapp vi ångesten och kunde njuta till fullo. Hoppas ni njöt till fullo. Hoppas ni kände hur avundsjuk jag var på er, i alla fall inledningsvis. Med resultatet i hand, inte lika så. Jag kunde slå av sändningen och dränka mig i poolen. Ni fick molokna gå hem från A3 Arena huttrandes i vinterkylan.

Sveriges bästa fans, gott folk. Foto: Lucas Norlin

Annars fick vi inledningsvis se ett snyggt tifo, en orgie i priser till Björklöven där vi skickar ett stort grattis till Joakim Fagervall (Årets tränare), Joe Cannata (Årets målvakt), Brian Cooper (Årets back) och kanske främst Green Devils som årets fans!! En dag kommer ni uppskatta dessa. Inte idag, men framöver. Förstår att ni skulle bytt alla dessa mot en seger denna kväll.

Årets tränare, Joakim Fagervall gott folk. Foto: Lucas Norlin

Vi fick också en drömstart med 1-0 i powerplay genom Fredric Andersson. Ingen drömstart för Bartosak i Modokassen, då skottet såg inte otagbar ut, ja ordet målvatstavla ligger nästan bra i mun.

Björklöven satte även matchens andra mål och även det i PP och vilket snyggt mål vi fick se sen. Hockeygodis på hög nivå gott folk! Bra jobb av Olle Liss runt mål, tre snabba pass och sen satt pucken i mål efter styrning av Alexander Wiklund. Axel Ottossons tittfint vid assisten skojar man inte bort. Wow!

Sen svarade Joe Cannata för en mycker viktig räddning när ligans poängkung och den som på torsdag kommer få priset som årets forward Jonathan Johnsson fick ett bra läge. Tänkte här att Cannata skaffade sig ett mentalt överläge, men så blev det inte.

En riktigt bra förstaperiod där man kan tycka att de två första utvisningarna var direkt petiga där Björklöven var bäst att utnyttja detta via Fredric Anderssons 1-0 mål. Bäst var dock som sig bör när man är landets bästa klack, Green Devils. Vilket tryck. Gick ut en kort stund och vete fan om inte GD hördes ända hit till Lanta Sea House rum 202. Ni gjorde som Fredric Andersson sa, sjöng av taket och körde nedcabbat.

MODO reducerar sen och tyvärr efter en riktigt tabbe från Björklöven. Såg inte helt otagbar ut.

Olle Liss pausfintar sig sen förbi täck och satte 3-1 i det femminuters powerplay som följde efter Kim Rosdahls matchstraff för spark. Skottet tar möjligt på backen, men spelar rocken? Målet innebar att Olle Liss gjort poäng i 14 av de 17 matcher han spelat i Björklöven. På väg att kunna bli helgonförklarad i Umeå.

Matchstraffet sen. Kim Rosdahl stampade alltså på Brian Cooper vad. Hur dum får man vara? Är ju bara för avsikt att skada. Visst håller Cooper i hans ben i sekvensen före, men lite måste man tänka på laget. Och vart är respekten för motståndaren? Skämskudde för Rosdahl som utöver ett PP som gav mål så förstörde han en sekvens där Modo var på väg in i matchen och sen lär få en lång avstängning.

MODO reducerade sen i en situation som kändes onödig, dels hur vi slarvar i zon, hur vi räknar in i zon och det skottet kändes inte heller otagbar.

Fick sen drömläge att utöka ledningen men missade sitt friläge.

Brian Cooper intervjuades sen inför den tredje perioden och fick uttala sig om Rosdahls matchstraff. Tänk er BIK Karlskogas Carl Berglund i samma läge? Hur hade det låtit?

Löven var sen sjukt nära att sätta 4-2 i PP, men det var det där med marginalerna.

Nästa mål skulle i stället bli rödvitt i ett läge där det inte fanns ett riktigt läge. Lite slutspel i sin linda, men det målet såg inte heller det otagbart ut. Marginaler som avgör.

Matchen gick till övertid där vi hade bra lägen i Axel Ottosson, Olle Liss, Tyler Veselx2 där han kommer drömma mardrömmar om läge två och där Alexander Deilert hade ett skott i ribban, där Fredrik Weigel täckte skott som aldrig förr, men även Modo skapade en bl.a ett skott i stolpen.

MODO skulle till slut, i den andra övertidsperioden, avgöra genom slitvargen Magnus Häggström.

Säsongens bittraste, gott folk. Foto: Lucas Norlin

Instinktivt var ju känslan bitterhet och bara en känsla av att allt är åt helvete. Kasta fjärrkontroller och slå sönder väggar. Vi måste kunna vara effektivare. Samma visa som hela säsongen mot Modo. Dominans men ineffektivt nåt så infernaliskt. Frågan är bara varför? Nu med tre timmars sömn och lite distans är det bara att inse. Ny match i morgon och då är det vinst som gäller. Går inte att älta gammal skåpmat. Med löven mot framgång. Med eller utan tak.

Inför matchen igår hörde i P4 Västerbotten av sig väldigt oväntat mitt i en djungeltur och ville ha en intervju inför matchen och då lät det så här.

Vid kl 8.45 idag kommer en ny intervju för den som vill följa denna förmodade intervjuserie under finalserien. Denna gång om varför det gick som det gick.

Era reflektioner efter match ett? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter MODO, rond 1

 • 11 mars, 2020 kl. 18:11
  Permalänk

  Om man tittar på sekvensen med Rosdahl i alla motion så känns dina fördömande minst sagt tveksamma. Jag tycker snarare att Rosdahl tappar balansen i och med att Cooper håller fast hans ben, så han sätter ned foten av reflex för att inte ramla. I min värld är en tvåa max.

  Tur att inte Selins sena tackling på Enström inte tog värre.

  Jo, Löven var mycket bättre i fem mot fem, men förlorade den delen med 3-0. För mig får de gärna fortsätta spela på samma sätt och göra det lätt för Bartosak. I pp var Löven riktigt bra, men jag tycker tvärtom att Löven inte imponerade i spel med lika många på banan. Det man skapade var främst pga slarv av Modo.

  https://mobile.twitter.com/RoadLaker/status/1237488486120333312

  Svar
  • 11 mars, 2020 kl. 23:54
   Permalänk

   Helt klart såg vi inte samma match…

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: