Reflektioner efter Modo

Björklöven vann alltså ett riktigt känsloladdat med Modo med 3-0 efter en riktigt gedigen försvarsinsats. här kommer fler reflektioner.

Återigen är det viktigt att trycka på att försäsong är försäsong och där delas det inte ut några poäng, men kan nog lugnt säga att den här matchen rejält höjde temperaturen inför seriepremiären mot just Modo hemma i A3 Arena den 21 september. Att det hettade till i slutet efter Ackes tackling är förståeligt, men vi fick ju redan efter tre byten uppleva fler små slagsmål än under hela derbyt mot laget från norr.

Kändes som att vi hade bra kontroll på matchen i den första perioden och de chanser som Modo skapade ofta var frukten att direkta lövenmisstag eller i PP där Modo kändes rätt giftiga utan att för den delen lyckas sätta en enda puck denna kväll. Vårt PP såg väl ungefär ut som vanligt. Idéfattigt de få gånger vi var i anfallszon eller så skott från höger backplats av antingen Jacob Andersson eller Simon Åkerström. Dock skulle det bli vi som satte matchen enda i den spelformen och det var väl mer frukten av slump än medvetet mål, MEN… alla mål räknas och det var ack så viktigt då det betydde 1-0.

När det gäller just vårt PP så vill jag verkligen att man särar på Jacke och Åkerström och sätter ihop Thornberg med Åkerström och Jacke med Jacob Stenqvist. Då får vi hot med direktskott från bägge håll och med smarta platsförflyttningar även andra hot. Nu är ju vårt PP nästan mer förutsägbart än när Stefan Öhman skulle söka Jon Palmebjörk säsongen 14/15. Visst, nu säger ni att man inte börjat nöta PP än, men fruktar att man håller ihop 37 och 28. Visst dom är bra ihop, men kan utan varandra bli ännu bättre.

Matchens behållning var väl annars förarbetet till 2-0 där Simon Backman utnyttjade det faktum att Modos retsticka Lucas Wernblom tappat klubban och efter en läcker dragning kunde dra på sig Lucas Erikssons bevakning och släppa ut pucken till densamme som hade tom kasse för matchens andra mål.

Wernblom förresten, han ska ju tillsammans med lagkamraten Victor Berglund lira med juniorkronorna i just Ö-vik kommande helg. Bägge lirade igår, men inte Björklövens Jacob Peterson, just med motiveringen att han ska lira med samma landslag. Något jag missat?

Oscar Masiello var väl den enskilt bästa spelaren denna kväll, givetvis med mycket god hjälp av försvaret. Kan inte varit många skott där han inte hade fri sikt. Helt enkelt en klockren försvarsinsats. Tror inte vi kommer släppa in styft mer än max tre mål per match. Ekvationen är väl bara att se till att vi gör fler än då framåt.

Gillar verkligen glädjen i Alexander Hellströms ögon när han intervjuas om hur det känns att komma hem igen. Han kommer gå mätt ifrån de flesta matcher denna säsong, var så säker.

Avslutar att notera att Modos tränare Björn Hellqvist inte var nådig i kritiken till några av sina spelare efter matchen:– Tycker vissa spelare åker omkring och tror de är så jävla bra../… Vi kan prata om det, men kommer dom att göra det?

Tror vi kommer att få se en jäkla holmgång den 21 september! Missa den inte!

Era reflektioner efter matchen?

3 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 23 augusti, 2018 kl. 15:31
  Permalänk

  Försvarslinjerna just nu som det ser ut,som det bästa löven haft på många år!!
  Får man bara till målskyttet så kommer de här att bli kanon.
  Den 21/9så smäller det högt i tak på A3 arena, man längtar verkligen.

  Svar
  • 23 augusti, 2018 kl. 16:13
   Permalänk

   Längtar! Stabilt och tryggt. Mer fantasi och lyft blicken så kommer målen framåt också.

   Svar
 • 23 augusti, 2018 kl. 17:29
  Permalänk

  Kan Who ever it is ( men i nuläget känns det nog som Masiello ) steppa upp som förste keeper; backarna hitta sin perfekta kemi; plus ( åtminstone ) EN ny spelare in som gör omkring 20/25 mål tror jag definitivt vi kan kriga om topp 3 och SHL kval…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: