Reflektioner efter Modo

Vi tog fjärde raka segern mot Modo denna säsong, men denna gång efter straffar och givetvis skulle alla poäng stannat i Umeå. Här kommer fler reflektioner.

Kaffe kaka, sjätte raka kan vi också säga och det råder inget snack om att Björklöven gått om Modo hockeymässigt. Publikmässigt har vi varit mil förbi under lång tid. Igår inget undantag. Vi åker ned med 1000-2500 fans till Örnsköldsvik och de kontrar med att komma med…? Ja, det vete fan…

Det var bara en liten detalj och innan vi går in på matchen som sådan så drar jag till en en liten detalj till.

Säger bara stackars dess ungdomar i powerbreak. Någon fler än jag som utöver att de är klädda i svart och har gula hinkar (??), noterat att spadarna är bredare än hinkarna så att en del snö hamnar utanför?

Nåväl, matchen då? Ja, i stora delar gör vi en riktigt bra match. En kamp matchen igenom vilket det ofta blir i slutet av säsongen då lagens möts för fjärde gången och kan varandra utan och innantill, men vi hade ett anfallsspel som jag inte sett tidigare. Äntligen lite anfall i fart och uppspel på rätt gubbe.

Sen ska vi ju givetvis, som vi varit inne på i leda kan man lugnt säga, vara på tok mer effektivt. Ett mål på 41 skott är förstås inte alls godkänt och frågan är om man försöker råda bot på detta?

Sen var det klart bättre i powerplay, i alla fall inledningsvis. Inga mål, men med Filip Westerlund på isen blir det ett annat spel och då inte bara i PP utan över allt. Fatta att killen är 18 år gammal. Han är ju kylig som en 35-åring, gör allt så rätt och jag säger bara… passa på att njuta för om ett antal år förvånar det mig inte om ni kan säga när ni sett en NHL-match med Arizona och Filip ihop med Oliver Ekman Larsson dominerar isen. -Fan, tänk att han lirade i Löven!

Vi satte ju matchens första mål, om än regelvidrigt och man vill ju inte vinna på fusk, men OM vi inte hade visat reprisen på jumbotrånen, vilket vi inte alltid gör, hade målet godkänts. Nu noterade Modo detta sekunden innan Bergman…BERGMAN!!.. skulle släppa pucken. Det mest beklämmande är ju att hålet måste hafunnits där sen mötet med AIK sen 29 november…eller?

Arkivfoto från mötet med AIK. Foto:Lövenbloggaren

Eller hur ofta går egentligen ett nät sönder på precis samma ställe? Kanske borde inse att ett skosnöre lite löser problemet…

Åkerström hade ju även ett skott till som var än närmare som domarna också ringde på vilket för mig var väldigt märkligt. Klockrent i stolpen och vad skulle den ha träffat för att få den klangen och returen? Mer spelkänsla efterfrågan här från domarna. Annars ringer vi snart på varje målchans…

Så vi gjorde till slut i alla fall matchens första mål även om jag efterlyste att Modo skulle sätta första för att vi skulle kunna vinna och på något sätt fick jag ju rätt. Vi missade ju en poäng på detta sätt, Jinxmaster som man är. Jinx förresten. Dottern följde matchen via TV:n hemma och när sonen passerade 57.57 in i matchen och frågade hur det gick och dottern sa att vi ledde och hade PP, så svarade han. -Då han dom ju inte förlora. Ja, som ni förstår så ligger tydligen jinxen i mitt DNA. Sorry!

Målet sattes av en av matchen stora kämpar, Marcus Messy Jonsson satte en retur på ett skrynkligt från Mikko Pukka och det här en en sak som är så viktigt i dagens hockey. att få in puckar på mål när det finns trafik. Annars utmärkte Erik Hanses i Modokassen ser pucken alldeles för sent och tappar den som Messy sen sätter. Vi hittar igenom med skottet och vinner kampen på mål. Där har du skillnaden mellan mål och alibiskott. Vi har alldeles får få skott som skapar den här kombon.

Nu skulle vi då vunnit den här matchen, men allt för tafatt försvar i vårt powerplay där vi med lätthet skulle med tre man skulle ätit upp två Modoiter och på så sätt undkommit et läge som kom. Sen känns det lite beklämmande att lagkapten Fredric Andersson efter målet passerar båset och skriker ”Ni måste ta ansvar där!” när han själv helt går bort sig och stirrar puck trots att vi har ett tre mot två läge i hörnet och att han själv släpper målskytten Oscar Hedman framför mål. Visst ska man fixa läget i hörnet, men det fritar inte de andras arbete.

Nu fick vi väl ett halvlyckligt slut då Jacob Andersson fick avgöra dagens till ära då han fick välja uppvärmningsmusik och taggat som han kanske var satte man segerpucken i femte hålet som han lyckats med tidigare.

Ja, vi får hoppas att vi mot förmodan kan signa, minst en dokumenterad målskytt, minst en rightare vad kvällen lider, för återigen…ett mål på 41 skott håller inte.

Era reflektioner efter matchen?

3 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 15 februari, 2018 kl. 18:11
  Permalänk

  Orkar inte ens … du fick ju med det rätt bra
  1 mål på 41 skott

  Svar
 • 15 februari, 2018 kl. 18:39
  Permalänk

  Det är för dåligt att återigen släppa in ett skitmål och tappa poäng i slutet, surt. Jag missade det du skriver om vad Fredric Andersson skrek till båset och håller med att han borde rannsaka sig själv först. Det klart att Westerlund skulle åkt fortare och framförallt tagit puck istället för spelare men vad skulle FA ner i hörnet och göra då det redan fanns fyra grön / gula där. Nej målet får kapten Andersson ta på sig.
  Jag fattar inte varför det inte hänt något på värvar / låne sidan från löven idag för vi MÅSTE få in någon målspruta om det ska bli ett bra och roligt avslut på säsongen. För lövens ineffektivitet har man aldrig skådat vad jag minns i alla fall. 1 mål på 40 skott igår ( ordinarie tid ) men ändå värre 115 skott och 5 mål !!! på dom senaste 3 matcherna, det säger väl allt.
  Jag blir så djäkla less om det inte kommer in något innan kl 23:59 men jag tror tyvärr att det är kört på den fronten.

  Svar
 • 15 februari, 2018 kl. 22:29
  Permalänk

  ”Släppa in ett skitmål”! Då är väl alla mål ”Skitmål”??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: