Reflektioner efter Modo

Att slå Modo gång på gång är förstås härligt och än härligare när man till slut kunde ta sig ned. Här kommer fler reflektioner.

Passade på att ta en heldag nere i Ö-vik med lite bad, lite mat och sen avrunda med en helt underbar hockeymatch. Vill passa på att en skön passning till de lövare jag träffade på badet. Alltid trevligt att prata med likasinnade och se så viktigt det är att klä sig rätt. Hade jag inte haft den där löven-tishan eller halsduken hade vi aldrig träffats. Vi är ju en familj och vi ska hålla ihop. Därför är det viktigt att vi alltid visar vilka vi är, vart vi än är.

Redan under matchens inledande minuter så slog det mig. Hur kan så många Öviksbor i en ishall låta så lite?

Matchen som sådan svängde ju väldigt mycket. Ett rejält övertag kunde snabbt vända till man nästa sekvens vara rejält nedtryckta i egen zon. Märklig match på det sättet. Kvalitén kan man ha åsikter om och det blev ju mer en riv och slit match som passade gnuggare som Mattias Granlund och Marcus Messy Jonsson än exempelvis snidare som David Lindqvist eller Austin Farley. Den sistnämnde gillar ju å andra sidan sådana här matcher. Vet inte hur många Modospelare har retade gallfeber på. Henrik Höglund och Marcus Oskarsson var då två som han vann på poäng mot.

Modo satte dock matchens första puck och här var vi väldigt yviga i egen zon. Det gleds på många håll, faktiskt både från Åkerström och målskytten Enström. (Se 28 sek in i highlights). Vill ju här se att Åkerström möter upp Enström tidigare i slottet. Dock snyggt avslut av Enström, som självklart gjorde sitt första mål för säsongen. Det brukar ju vara mot oss det lossnar för spelare.

 

Vi skulle dock kvittera och vilket kvitteringsmål sen. Mattias ”Jag tar inga fångar” Granlund proppar Victor Berglund så det bara sjunger, nä, inte sjunger, vete fan hur det låter, men hör ni ljudet vid tacklingen? (Se 35 sek in i highlights) Det leder i alla fall till skottläge för Simon Åkerström och det ljudet är en klassiker vi alla känner till. SCHMACKIBÅNK och 1-1 var ett faktum. Målet helt tillskrivet Granlund som utöver tacklingen även hann med att skymma Isak Wallin i Modokassen. Det buades rejält från Modopubliken när repriserna på målet vevades i hallen, men tittar man på impact och det faktum att Granlund glider in i situationen på en puckförande spelare så är tacklingen, precis som Fredrik Warg säger 50 sek in i highlights, helt ok.

1-1 slutade också den första perioden som innehöll mycket tjuv och rackarspel från båda lagen så fort domarna tittade bort, men också en hel del fysiskt spel, precis som det anstår ett derby.

I den andra perioden inledde Modo bäst, sen svängde det över och mitt i det satte Modo 2-1 och det var ett riktigt snyggt mål och jag tänkte nöja mig med det, MEN…

…MEN vad gör vi? Vi är i ett 4 mot 3 läge kring mål och ändå kommer Oskarsson en sekund senare hänga målet. Han kommer följa röd pil och det får han göra helt orörd. Främst ska man väl fråga vad Alex Hutchings gör? Det är hans back och Ottosson går ju på killen bakom mål…eller går och går, åker mer förbi och pillar med klubban som är så poppis i Löven anno 2017. Hutch? Han såg nog Mållgan på blå…

Mitt i detta heta derby, som dock enligt den supporterpolis som jag pratade med i en paus inte ska ha medfört så långt i alla fall, några tråkigheter, så hittades en klassiskt symbios då vi enades i en klassisk protest mot SHL. Sprid, dela och se till att alla tar del av dessa enkla, men solklara åsikter.

Vi skulle dock kvittera till 2-2 och som Lövare hade man förstås blivit irriterat på backen som går för högt när Fredric Andersson och Jacob Andersson platsväxlar och öppnat yta för Simon Åkerström att hitta just Jacke på bortre stolpen. Lite flyt då pucken får via en klubba och en skridsko till Jacke, men det gick så fort att C More kommentatorn tyckte det var en genialisk passning. Åkerström erkände ju efter matchen att han först ville knäppa in pucken på mål, men trafiken fick honom att slänga den på chans mot Jacke, men snyggt blev det. Här sa jag just innan målet, då Åkerström hade ett skott på mål, att det här kunde bli just hans match och vips satt assisten där.

Skrev ovan att detta var en match där kvalitén kunde ifrågasättas och Lövens passningskvalité genom egentligen hela matchen var ju smått usel och där slog ju Modo oss med hästlängder. En som dock visade kvalité vid i alla fall ett tillfälle denna kväll var ju förre Modospelaren Axel Ottosson som vid ett tillfälle i den andra perioden snurrade upp halva Modos laguppställning, hela Fjällräven och säkert halva Ångermanland, men vad är sådant värt när han serverar Jacob Andersson som avslutar med att skjuta pucken upp i skyddsnätet och vi får en tekning i mittzon? Det var verkligen värt ett bättre öde. Lite så är Löven just nu. Bra grejer blandas med direkt dåliga. Fokus är inte alltid där och det måste man jobba på. Nu skulle det ju denna kväll fixa sig ändå.

Den andra perioden blev ju klart lugnare både fysiskt och kanske främst på retstickenivån.

I den tredje perioden så dundrade ju Sebastian Walfridsson in 3-2 till Modo efter att vi slarvat om och om igen i egen zon, men tur som det var letade sig exlövet Ståhl-Lyrenäs in i målgården och målet dömdes bort, kanske till kvällens största jubel, eller var det en blandning mellan jubel och buande. Hur som, den skulle i alla fall sluta med att vi satte två kassar.

Fredric Andersson, med förflutet i Modo, satte sitt tredje mål på lika många möten och blev således matchvinnaren, men den som satte 4-2 var väl ändå matchens gigant? Mattias Granlund som på bästa snipervis bröt in på första stolpen och snöt ihop säcken, lika glad som vanligt att han knappt visste på vilket håll fansen var.

Noterbart innan avgörandet. Sonen höll på att däcka under den andra perioden, men vi kämpade och i anfallet innan Freddans 3-2 sa sambon till sonen. -Snart är matchen slut. Jag kontrade med. – Plus förlängning och straffar.

Nä, sjukt skön seger och återigen lite andro, men inte mer än att vi måste ta både Hästen och SSK av bara farten. Era tankar om matchen? Vi börjar där…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

 

5 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 31 december, 2017 kl. 08:54
  Permalänk

  Snygg sammanfattning. Eftersom du tog upp det där med dåliga pass så spinner jag vidare på ämnet. Nu har jag aldrig spelat hockey men andra sporter så har man ju tränat på precision med jämna mellanrum. Förstår att bågåkning med avslut på mål är det viktigaste inom ishockeyträning, den såg man ju redan på 80-talet. Allvarligt, dom här är heltidsproffs kan dom inte avsätta några timmar extra per dag med lite roliga passningsövningar tills pucken sitter på bladet hos mottagaren?

  Det är ju lite av grunden i hockey att man har kontroll på pucken. Lite på samma tema där med Jacke i skyddsnätet efter Otto. Nu har jag inte specialstuderat det men jag såg vid något tillfälle när han gjorde mål i en tidigare match, att hans klubba såg för lång ut. Bra när man ska bryta men otroligt mycket svårare med att passa eller skjuta exakt. Där kanske man ska prova en lite kortare vid start i offensiv zon eller PP. Och spara den långa till BP om känner att man behöver några extra centimeter.

  Till sist vill jag tillägga att jag tycker det känns kul att Emmerdahl från lång frånvaro bara har ett mål bakåt på 3 matcher. (Med reservation för att jag har räknat fel.)

  Svar
 • 31 december, 2017 kl. 09:16
  Permalänk

  Fredrik Andersson har väl inte spelat i Modo

  Svar
 • 31 december, 2017 kl. 12:51
  Permalänk

  Grönas tackling hade mycket väl kunnat ge utvisning om någon annan domare dömt. Lyth eller Schilken hade kunnat hitta 5 min och game.

  Svar
 • 31 december, 2017 kl. 15:29
  Permalänk

  Fast jag tappat suget så satt man där framför tv o bet naglarna o retade sig på det mesta men det blev ju alldeles underbart till slut. Nuff said ?
  Warg bjöd väl på årets citat = Det är väldigt mycket svårare att göra mål utan puck än med” döööhh! Goddag yxskaft
  Gott slut o gott nytt år

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: