Reflektioner efter Modo

Oroväckande öppet i egen zon första halvan, Rekordbra PP och en grym inramning. Där har ni lite av gårdagskvällen. Här kommer fler reflektioner.

Euforisk glädje efter David Lindqvists 5-3 mål. Foto:Lövenbloggaren

Noterade att UPAB var matchsponsor och givetvis hoppades man att vi skulle parkera i rätt zon och med facit hand så har jag inte hört om någon P-bot.

Träffade Jens Öhman i gångarna innan match. Frågade vart hjärtat låg denna kväll. -Typ mittemellan, svarade han.

Trodde ett tag att vi hade tagit till draget att smussla in JonKanon Palmebjörk i matchen genom att förminska och ge honom en leftklubba.

Modo eller Lumberjacks kom alltså med 3 bussar och det ska dom ha cred för. Ni hjälpte till att skapa en grym inramning. Ett litet tips bara. Klackkultur startar med kärlek till det egna laget i med och motgång, inte beroende på vem du möter. Att ha minst 10 ggr större klack på en enda bortaplan än totalt sett hemma säger allt. Börja i rätt ände.

Ni ska dock ha cred för ert tifo. Snyggt.

Tur att ni inte tog banderollen ni använder på hemmaplan ”Gröna, vita, röda, alltid lika döda”. Nä, skojade bara. Det krävs ju skitmånga att hålla upp en sån där.

Man blev ju klart oroad när vi omedelbart blev nedtryckta i egen zon, dog på oss en rätt onödig utvisning och pang 0-1 efter ynka 1:24. Där tog vi inte kommandot i vår borg. Vi hamnade väldigt konstigt i egen zon med tre man långt ut till vänster om Fernström och att ge Henrik Björklund fritt slaggaläge mitt i slottet är som att be om problems…big time. Att Modo inte gör än mer mål i PP med honom (förvisso 50 % denna kväll), Emil Molin och Patrik Karlqvist är märkligt. Tycker den trion ihop är grym, så jäkla grym helt enkelt. Otroligt rörliga. Emil Molins skridskoåkning är som en varm kniv och försvaren är som en stort klump med smör. HB & PK är snajpers som alla lag vill ha.

Nu hjälpte ju inte det med 50 % i PP då vi hade 100 % på lika många PP-tillfällen. Vår kvittering till exempelvis där Jacob Andersson kanske inte gjorde sitt snyggaste mål (den kom ju sen) och som vi trodde var Austin Farleys, men skönt att få sk skitmål med oss. Hans tänkta passning till just Farley gick via Oscar Hedman och sen i mål. Bara en och en halv minut senare kom så 2-1 målet och där ska vi hylla Zack Hamill som på ett uppoffrande sätt höll pucken kvar i zon och via Farley nådde pucken matchens lirare Cody Murphy som lyckades skjuta pucken i mål, trots att klubban gick av i skottögonblicket. Förmodligen också det som ställde Erik Hanses i Modokassen.

Egentligen gjorde vi ingen bra förstaperiod. Framförallt bjöd vi på alldeles för mycket ytor i vår egen zon. Jag försökte jämföra Modos försvarsspel i den andra perioden då jag sitter så till att vår försvarszon i första och tredje är klart närmast. De (precis som de flesta lagen) spelar tätt och småfult hela tiden. Slag i vader, små ckrosscheckingar i ryggsluten, stänger åkvägar ständigt och jämt så de våra måste ta nya beslut och andra vägar hela tiden. När Modo anföll var det i vanlig ordning allmänhetens åkning i vår zon. Endast mot den som hade puck gjordes försök att spela tätt. Det håller inte i längden. Det höll idag då vi var dödliga i PP. När vårt PP inte fungerar vet ni hur det slutar. Vi måste bli mer elaka i vårt spel och spela det spel som de övriga gör. Efter Modos 0-1 så blev det handgemäng vid vårt bås då Simon Fredriksson ”krockade” med målskytten Höglund. jag hann till och med försvara honom som teddybjörnen Fredriksson till alla Modofans runt om mig på sittplats. När jag sen till min förvåning såg att han i alla fall knuffade medvetet så fick jag krypa till korset, men var samtidigt nöjd. Det var bland det elakaste han gjort denna säsong. Måste han accelerera efter detta.

Sen fick Zack Hamill ett skott på handleden och hade ju riktigt ont. Kan berätta att han hade en djävulsk svullnad i båset, men tejpades ihop och körde vidare. Han hade knappt tid att vänta på att läkare Bolin i sin klassiska röda mössa och mitt i allt det där kvitterade Modo.

Hamill plåstras mot efter att ha skottäckt med handleden. Foto:Lövenbloggaren

Jo, Modo kvittera alltså efter ett agerande jag inte gillar. Modo får dumpa pucken anfallande med fyra man, men våra två sista forwards bara glider hem. Sen tar vi en herrans massa dåliga beslut trots att vi efter dump trots allt är fem man hemma och då ska bara allt vara fridens liljor, men var är markeringen? Är det detta som numera kommer att kallas ”linjärt försvarsspel”?

Fem man som alla tittar på puck. Ingen sorterar in. Man följer och reagerar efter pucken, inte agerar innan. Känns det igen? Pucken slängs sen på mål från kanten och en helt ren #22 Emil Molin sätter 2-2. Det är sådana här detaljer vi inte har råd med. Vi kan inte räkna med 100 % i PP hela tiden.

När målet föll gjorde sonen något märkligt, men helt logiskt. Han började gräva i skötväskan, tog upp sambons mössa och drog den över huvudet.

1,5 år och fattar redan är man sett nog av vårt försvarsspel. Fick förresten sin första matchtröja denna kväll. Stolt kille!

PP förresten. Visste ni att vi på de 32 matcher vi spelat så har 33 % av våra powerplaymål kommit under två av matcherna, så innan vi springer nakna i lycka över vårt PP denna kväll. 8 av våra 24 mål i PP har kommit mot Västerås 4 st (5-4) och då denna kväll 4 st. Annars 4 st på 31 matcher. Lika många igår som på 31 andra matcher.

Nå, vidare i den kronologiska granskningen av matchen. Vid 2-3 har vi lite otur när Lucas Ekeståhl-Jonsson inte får ut pucken med handen vid blå, men sen blir det väldigt virrigt, igen. Många som vill reparera misstaget och då blir det allt som oftast än värre. När Emil Molin kommer in i zon är vi 4 mot 2 och ändå kan vi inte räkna in och forwards jagar samma spelare och glömmer helt Björklund.

Tidigare kunde ett sånt mål ha sänkt oss men vi jobbade vidare och vi fick ju sen ett mycket viktigt och psykologiskt 3-3 mål med bara 46 sekunder kvar av den andra perioden. Jacob Andersson sköt som han vill skjuta. Han må träffa mål med endast 3 % av sina skott, men det målet satt där det skulle. Tycker ofta att han och Lucas Ekeståhl-Jonsson verkar ha order att skjuta så mycket det bara går och då blir det ofta att de även skjuter fast läge inte finns. Här fanns verkligen ytan och läget och kan de bara ha kylan att invänta lägen som detta, då kommer vi få se många fler mål av Jacob, sanna mina ord och LEJ kommer leka hem poängligan bland backar i hockeyallsvenskan.

Blev då Jacob nöjdast efter detta mål? Nja, klart tolkningsbart eller vad tycker ni om detta jubel från en viss Kim Karlsson? (Extern länk)

Sen fick vi njuta av vår framtid då våra underbart skickliga U16-lag hyllades i den andra periodpausen. Om ni missade det så är det förresten frisyren page som gäller. ja, om man inte ha bakåtvänd keps.

Om vi gjorde två ändå rätt halvdassiga perioder så gav nog 3-3 målet oss modet att sno den tredje som den där otäckte pojken i kvarteret som vi alla upplevt, som snor godis, fotbollar, you name it, liksom bara för att.

Austin Farley trollade en bitin i den tredje lite på vänsterkanten och hittade Jonas Emmedahl som tog i för kung och fosterland. På returen fanns Kim Karlsson som var kall. Oftast klappar spelare till direkt på en retur, men han var kylig (som han alltid är) och tog tag i pucken, drog den till sig för att få mer yta och sprätte upp den till 4-3 bakom en hjälplöst simmande Erik Hanses i Modokassen. Detta matchavgörande mål var gladde säkert inte Modos tränare Andreas Johansson som för första gången på längre gav ifrågasatte Drew Paris rejält med istid, men som inte levererade poängmässigt och drog på sig en till synes onödig utvisning som gav målet.

Hade det målet från Kim gjorts i Vita Hästen andra hade vi behövt skrika KARLSSON tre gånger om om efter att matchspeaker ropat Kim många gånger KIIIIIM! Tur vi har viss självbevarelsedrift och en matchspeaker som aldrig skulle acceptera något sånt.

Sen en situation som kanske kan på de som tvivlar att tro på Fernström. Räddningen han gjorde vid ställningen 4-3 där #22 Emil Molin hade helt öppet mål, men Fernas hann dit med benskyddet! Vissa hävdar att det kanske inte var en räddning, men jag sa å det bestämdaste där ifrån jag satt att han tog den och Linus bekräftade det också nu på morgonen.

 

Många byter klubbor under matcher, men skenor?

Kanske vanligare än man tror? Lättare att byta om man måste slipa om och då logiskt med bägge för att få samma väss.

När David Lindqvist sen satte 5-3 i PP så kändes det som om en enorm lättnad nåde många i T3 Center, men också en enorm lycka. Kanske störst hos Matrialförvaltare Kent! Det är han i blå keps på bilden längst upp i inlägget. Oerhört läckert av Stefan Andersson som verkligen väntar in David Lindqvist. Kylig som i fornstora dagar.

Sen satte PsykoLucas 6-3 i tom kasse och tre välbehövliga poäng var hemma.

Sen en fråga, kanske till er Modoiter. Varför dansar ni i armkrok med ryggen mot isen?

Efter matchen kom målvaktstränare Marcus ”Steken” Ekman i vanlig ordning lommandes över isen med stor väska på axeln och när han kom mot båset bröt han ut i ett ”SÅ JÄVLA SKÖNT” för att avsluta i en spasmisk gång innan han försvann ut i omklädningsrummet. Tror segern igår satt rätt bra på många håll.

Totalt sett ändå en bra genomförd match. hade jag dock varit MÅ/JJ så hade jag gett både Filipparna Åström och Selstedt lite istid efter 6-3. Varför inte liksom?

Varför satte vi då 4 mål på 4 powerplay när det sett så illa ut tidigare? ja, Jacobs 1-1 är ju turligt, men ändå ett skott/passning utan täck. 2-1 av Murphy är frukten av en snabb omställning där nog Modo trodde de skulle få ut pucken, men framförallt snabba passningar och direktskott. 3-3 av Jacob igen är ett direktskott med kvalité i passningen. Då får man ytan och kan anlägga ett bra skott. Ingen forwards hinner ut att täcka och sen bra också trafik på mål. Vid 5-3 är det Lucas Sandström som är smart att dra på sig markeringen från högerbacken så att David Lindqvist han smyga in bakom och styra in målet.

Hörde ni att man hade en ny avslutningslåt denna kväll? Rätt passande när det var 16 år sen vi slog Modo senast i en tävlingsmatch.

Ofta är det bara den senaste matchen som gäller, men visst borde tränare Marcus Åkerblom ha koll på att vi måtts tre gånger i serien och att det även vid det första mötet var fullt hus i T3?

Avslutar men en nyhet signerad Isabell Boltenstern.

Tänker typ..behåll den. Gick ju rätt bra utan, eller hur?

Era tankar efter matchen? Skriv en kommentar…

3 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 7 januari, 2017 kl. 14:20
  Permalänk

  Vet inte hur man ska reagera egentligen?
  Glad för vinst o sånt är man ju men 1 vinstmatch med fortfarande totalförvirring i egen zon vänder ju knappast på tabellen.
  Tack till Bik oxå som lyckades slå Ssk samtidigt.
  Ferna var riktigt bra o sällan man ser 1 målis bli så glad efter 1 match som han släppt in 3 mål i.
  Sakna Pavel men jag hoppas skäggfemman får fortsätta tillsammans. Tyckte mig se Zack slita ont idag o spelsugen.
  Hoppas de kan rida vidare på målen i pp nu oxå

  Svar
 • 7 januari, 2017 kl. 14:21
  Permalänk

  Kanske arets viktigaste match for grabbarna. Kan de ta vara pa denna seger o hoja nivan lite pa alla delar kan vi nog slippa neg kval o rent av sikta pa slutspel. Dock kan vi inte fortsatta med omkring 85 procent i GKeeper saves. Uber intressant nu nasta match mot seriens overlagset basta lag.. pa bortais !!! Kan vi ta en pinne eller mer i den kanske vi kan se en vandning av hogre slag. Men blir skitsvart. Basta malvakten basta offensiv borta. Ar Werner tillbaka nu ? Linus inte dalig men nog kanns Werner som den klara 1a keepern sa har langt. Hoppas han inte blivit or ringrostig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: