Reflektioner efter Modo

Efter förstaperioden var jag glad att jag inte hade möjlighet att åka ned, efter Kim Karlssons magiska 3-3 var jag både förbannat och aslycklig samtidigt. Jag ville ju vara där. Efter straffarna led jag mest med fansen som hade en jobbig resa hem. Här kommer fler reflektioner.

Ja, att vi över huvud taget skulle göra match av detta trodde man väl aldrig efter att vi agerat bjudgodis i den första perioden. Vi bjöd på ett chockartat agerande i försvarsspelet vid 1-0, där i situationen vikarierande center jagar bakom mål vilket är en dödssynd, där vikande forward inte gör sitt och att resningen som gav assisten är nästan lika oroande. 2-0 kändes bara onödigt och ett något slappt centerspel och 3-0 ett rejält räknefel igen och pucktittande á la pojkhockey och man undrade om man verkligen förberett sig på det sätt man ska inför en sån här match? Hade inte Adam Werner stått på huvudet så hade det kunnat varit 5-0 efter den första. Kändes nästan som att det var förbjudet för Lövenspelare att vistas mitt i skottsektorn dit lediga Modospelare hitta allt för ofta.

I den första periodpausen fick Stefan Öhman frågan av C More hur Löven skulle kunna komma tillbaka i matchen? -Ja, börja med att göra mål. Ibland är det enkla det geniala. Givetvis ett dumt svar på en dum fråga, men när vi satte 3-1 av Jesper Thörnberg, som ar ett skolboksexempel över snabbt anfall så tog vi ju över matchen helt.

När Linus Boström knappa fem minuter in i den tredje perioden agerade urstark björn bakom Modokassen och hittade Nicklas Johansson i slottet till 3-2 fick man riktigt hopp och det dröjde inte mer än knappa tre minuter till så hade vi kvitterat då Kim Karlsson tog en svängom runt Modoburen och satte pucken i tom kasse efter att Modo rejält bjudit tillbaka. Tänkte att man kanske borde ta Linus nummer om man någon gång kör fast så kan han komma och lyfta bort bilen med en arm. Kims nummer kan man ta om man vill dansa lite.

gladje-borta

Sen är det tyvärr återigen misstag som lite förstår en helfestlig kväll. Bara 30 sekunder senare drar vi på oss kvällens andra utvisning för spel med för många spelare. Sånt får inte hända. Tyvärr är väl det värsta att Modo bara sekunder innan också var sex man vilket syntes tydligt på tv-bilderna, men den tog man inte och där någonstans låg väl domarnivån denna kväll. Ingen som helt nivå. Mer om det nedan. Här tappar vi momentum och när vi väl ska avgöra i en period som vi dominerar fullständigt så drar vi på oss en till utvisning och sen var det jämt skägg till slutsignalen…ja utöver Henrik Björklunds försök till drömmål när han på Sasja la klubban mellan sina egna ben och försökte skjuta i helt öppet läge. Respekt till någon som försöker något sånt i det läget, men kan förstå en och ann Modosupporter som nog måste tyckt att det var väl vågat och att han helt enkelt bara skulle satt pucken.

Domarnivån då? Jo,höga berg och djupa dalar och identiska situationer bedömdes olika matchen igenom. Ni har väl läst Modos tränare Andreas Johanssons svidande kritik mot domaren efter matchen och lite av mina tankar? Läs annars HÄR. Att sen Marcus Åkerblom inte vill kommentera tycker jag är synd. varför kan vi inte ställa samma krav på domarna som det ställs på spelarna? Vill vi ha förändring måste domarnivån upp till diskussion.

Avslutar med att skicka ett jättetack till alla ni ditresta Lövare som gjorde att det lät som att vi hade hemmaplan och för en gångs skull hade C More lyckats med publikljudet. Ni hörde och ni hördes mest! Respekt till alla er!

gd-modo

Era tankar efter matchen? Fältet är fritt….

7 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 19 november, 2016 kl. 08:20
  Permalänk

  Boström är ju bättre än någonsin, bara signa upp för resten av säsongen.

  Svar
 • 19 november, 2016 kl. 08:44
  Permalänk

  Tack för att vi har Niklas Pavel. Det hjärtat och den inställningen! Måtte han aldrig spela i ett motståndarlag!

  Svar
  • 19 november, 2016 kl. 09:09
   Permalänk

   Jag tyckte man märkte genom hela matchen att han hade kommit upp i nivå. Han agerade som en riktig klassback och var stabil. Och de uppåkningarna han gjorde, vilken jäkla fart!!

   Att han går in och markerar mot tackligen i ryggen är helt rätt.

   Öhman är också en sån som verkligen behövs ibdessa matcher.

   Svar
 • 19 november, 2016 kl. 09:16
  Permalänk

  Instämmer i att Linus Boström är värd ett kontrakt året ut!

  Svar
 • 19 november, 2016 kl. 10:09
  Permalänk

  Känns fortfarande som en vinst!
  Första tanken när jag vaknade, andra tanken, viktigast att ingen blev skadad. Dubbelkollade på dagenshockey.se och mycket riktigt besannades mina farhågor.

  Vi har ju sett det förut i Björklöven när dom gått kort på folk så tas ingen ny in och då skadas nya spelare i samma lagdel.

  Få saker sker av en slump men jag tänker inte spekulera i den exakta orsaken. Är det inte på tiden att Björklöven börjar respektera
  Murphys Law?

  Svar
 • 19 november, 2016 kl. 22:03
  Permalänk

  Varför nu? Linus Boström förtjänar kontrakt långt tidigare!

  Svar
  • 19 november, 2016 kl. 22:18
   Permalänk

   Han pluggar ju även samtidigt.Åkerblom vill ju ha han resten av säsongen.Men pluggandet är ett hinder för Linus.Vi hoppas att dom löser det!!!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: