Reflektioner efter MoDo

Den inledande matchen i årets upplaga av SCA-cupen slutade på bästa sätt då MoDo besegrades med 4-1 på bortaplan. Segern var rättvis, även om segern kanske blev något mål för stor. Här kommer fler reflektioner.

Björklöven var ett nummer större denna kväll. Arkivfoto: Lucas Norlin

Planen var inte att jag själv skulle se matchen på plats, men det slutade att det blev så och det är förstås väldigt glad för. Att se en seger live slår alltid en tv-sändning.

Modo inledde klart bäst. Vi såg väldigt stillastående och rent ringrostiga ut. Inte konstigt förstås då det var 10 dagar. Vi tog dock ledningen efter att unge Viljami Juusola tagit initiativ och efter två skott hittade lagkapten Fredric Andersson returen som hittade femte hålet bakom exlövet Niklas Lundström i MoDo-kassen.

Sen fick MoDo sitt första PP i matchen och där insåg man att MODO-klacken inte han historien. Sjunger man ”Röda lampan, den ska lysa”, då blir det inte mål. Det är sen gammalt.

Vi skapade en del, men riktningen på skotten var ju helskotta. Vi spelade dock upp oss i andra halvan av den första perioden, men perioden slutade 0-1, trots 9-5 i skott till MoDo och lite då där härligt grinigt på isen. Här såg man ju att Felix Girard kommer driva många motståndare till vansinne. Inblandad i många gurgel och skulle ju senare lämna matchen när han stod upp fr en lagkamrat.

Noterade också kort att Övikspubliken älskar när Daniel Rahimi blir tacklad. Vet inte varför man hurrade mer när det drabbade honom än någon annan.

Gustav Possler missade ett friläge i inledningen av den andra perioden och inte ovanligt att han försöker en ”Foppa”. Måste ju sätta en hel massa på träning, för på match är den sällan nära. Lite som att ge bort ett läge. Typ.

Skönt ändå med en träningsmatch där känslorna är med. Tänker exempelvis när Daniel Rahimi och Mikkel Aagard som åkte ut efter ett gruff och de fortsatte tjafsa i utvisningsbåset. Lite fint ändå. Jo, jag vet att SCA-cupen är något alla vill vinna och då lite viktigare än träningsmatcher, men nä, försäsong, dvs träningsmatcher.

Vi hade ett PP som var helt ok, men sen satte vi oss riktigt i skiten efter två snabba egna utviningar och spel 3 mot 5 i 1.11. Det löste vi dock med bravur.

MoDo skulle sen få ytterligare 3 minuter i PP efter att Kalle Johansson fått en solklar armbåge i plytet och blivit duktigt groggy. Här klev Felix Girard in och markerade med en kanske lite när rejäl uppercut, vilket gav honom 5 minuter och matchstraff. Känds verkligen hårt och sänder konstiga signaler. Du kan lugnt skicka en solklar armbåge, men inte stå upp för ditt lag? Fritt fram med andra ord.

 • i den andra perioden och 13-8 i skott i MoDo-favör.

Vi skulle dock rivstarta den tredje perioden då vi efter 57 sekunder utnyttjade ett PP där Francis Perron visade vilket ypperligt skott han har från högerkanten. Lika ypperlig var Alexander Wiklunds skymning.

0-3 kom som ett brev på posten då Adam Plant dundrade in ett slagskott från längst ut vid blålinjen. Oväntat men välplacerat.

Alex Hutchings hann även han med att missa ett friläge innan vi fortsatte med något vi gjort mycket på senare tid. Dragit på oss utvisningar. Här följde tre raka och den sista, med dryga två minter kvar, kändes väldig onödig. Här gick ju mina tankar till kvällens bäste spelare Clas Endre och om han skulle få hålla nollan. Nä, så blev det inte. På det sista PP:t fick MoDo till slut in pucken med 1.45 kvar av matchen.

Vi skulle dock få sista ordet då Sebastian Bengtsson satte sitt första mål i Björklövendressen till 1-4 i tom kasse. Modo vann skotten med 33-21 men vi alltså matchen.

Vi kan väl summera en riktigt bra insats där Clas Endre var bäste löv och där Viljami Juusola fortsätter att imponera på mig. Inga juniorfasoner där utan rejäl och initiativrik.

85,7 % i boxplay och 50 % i PP är bra siffror. Jag gillar det jag ser. Ser ganska stabilt ut och kan vi bara få ordning på alla våra utvisningar så kan det bli en spännande säsong.

Nu rullar SCA-cupen vidare i morgon med möte mot Mora IK med nedsläpp kl 20.00 och sen avslutas cupen för Björklövens del med match mot Sundsvall på lördag kl 13.00. Era reflektioner efter MoDo?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!


4 thoughts on “Reflektioner efter MoDo

 • 9 september, 2021 kl. 17:19
  Permalänk

  Har ni hört något om en ny back? Vart var Vainio?

  Svar
  • 10 september, 2021 kl. 14:05
   Permalänk

   Inte mer än attb en eller ett paar backar ska in. Sökt Kenttä för kommentar, men total tystnad.

   Svar
 • 9 september, 2021 kl. 20:16
  Permalänk

  ”Röda lampan, den skall lysa…”
  Det var ju en modern hejaramsa – var det typ -83 den användes senast..😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: