Reflektioner efter MODO

Även helgens andra möte med MODO slutade i moll efter 1-5. Trots en bättre förstaperiod var det igag, likt Vita Hästenmatchen den andra perioden som förstörde dagen. Här kommer fler reflektioner.

Det märktes från första nedsläpp att Björklöven inte tänkte tappa matchen i den första perioden likt igår. Vi fick se en inte direkt välspelad, men ändå jämn förstaperiod där Björklöven gjorde matchens första mål och det gladde mig. Ni kanske läste det enda positiva jag hittade igår att Francis Perrons mål skulle öppna yta för Olle Liss i PP och precis det fick vi när Olle smekte in ett handledsskott med mindre än två minuter kvar av den första perioden.

Så kom då den andra perioden som blev vårt fall. Först kvitterade MODO i en sekvens som i mina ögon borde renderat en MODO-utvisning när Alex Hutchings tacklades rejält mot sargen. Istället fortgick spelet och ”hans” gubbe som tacklade kunde istället omarkerad sekunderna senare sätta kvitteringen. I ilska och vilja att markera tog Hutch ett gruff och fick en 2+2:a där MODO:s Valentin Sykov bara fick en två och på det PP:t satte MODO också ledningsmålet.

En sekvens som helt ändrade matchbilden, men något man måste klara av vare sig det var rätt eller fel av domaren och visade också igen med allra största tydlighet att årets Björklöven inte klarar av att hantera en sån scenförändring. Laget blir stirrigt och tappar alla koncept. När perioden var över hade MODO fått ifrån till en 3-1 ledning och även om vi försökte i den tredje perioden kunde MODO både sätta 4-1 och sen 5-1 i tom kasse.

Nu återstår tre matcher och det man igår pratade om att ändra på såg vi inte mycket av. Ja, lite mer påkopplade var man, men generalfelet kvarstår. Hur ska vi ta oss igenom ett slutspel där vi blir helt handlingsförlamade när vi släpper in ett mål? Vi verkar inte alls ha något att falla tillbaka på. Vi har inget grundspel, vi har inga fungerande formationer. Hela säsongen har varit ett ständigt letande och nu är tiden liksom ute. Nu ska det fungera när man ska in i ett slutspel, ett slutspel där vi tidigare ändå trodde att vi skulle ha någon form av möjlighet att välja motstånd, men med de resultaten i de övriga matcherna i kombination med vad vi just nu presterar riskerar vi att rasa i tabellen. Inför helgen hade vi andraplatsen som i en liten ask. I det värsta av världar kan vi nu sluta sexa. Det krävs mycket att vara lövensupporter. Jag hoppas och tror fortfarande att vi på något mirakulöst sätt ska få fart på den här skutan. Vet inte hur, men är inte heller mitt jobb. Det jobbet har några andra. Måtte de hitta den där förbannade knappen. Det känns som den enda möjligheten.

Era reflektioner efter 1-5 mot MODO?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 7 mars, 2021 kl. 20:31
  Permalänk

  Ganska många verkar tro att nu även dessa rätt bedrövliga insatser mot Modo i princip bara beror på en mindre bra inställning. Fast jag tror tyvärr absolut inte det. Hade alla ras och mindre bra insatser bara berott på dålig inställning, så kan det såklart rätt enkelt bli något helt annat i det kommande slutspelet. Problemen är mycket större än så. Avsaknaden av en stabil grund, och en väloljad maskin, gör laget väldigt skört och det leder till dessa ras så fort man får lite motgångar. Kan man verkligen rätta till detta på den lilla tid som är kvar? Det är ju inte omöjligt, men då krävs det ju verkligen 100 procent jävlar anamma och vilja. Jag måste erkänna att jag inte ser denna jävlar anamma hos coacher och vissa av spelarna. Har ni koll på relationen mellan spelare och wallson? Ganska många påstår ju att han så att säga ”tappat omklädningsrummet” och inte har spelarnas förtroende. Jag har inte koll på det. Fast stämmer det, så blir det nog väldigt svårt att få någon stabil ”maskin” i slutspelet.

  Svar
 • 7 mars, 2021 kl. 20:32
  Permalänk

  Bra analys.
  Blev ganska orolig redan i dom första bytena faktiskt.
  Poulin ville börja spela som Ingram,lägga sig i hur uppspelen ska göras.Han är en utmärkt målvakt, låt det stanna där!!Låt folk med rätta klubborna sköta uppspelen, tack!!
  I cmore innan match, så säger Wallson på frågan om att det har ändrats i formationerna ”prövar även för framtiden”!!!!
  Ok,Pontus-kedjan funkade ju inte igår,så det var ju bra….MEN, i omg 48!!!
  Skojar han!???
  Att Löven inte är i harmoni,ser en blind…!!
  Betänk detta,Modo spelade för sin existens!!Såg dom nervösa ut???
  Darriga??Nää,det gjorde dom inte.Löven gjorde det,däremot. Varför??
  Tycker att Kentä får ta bladet ur munnen,och komma med nånting som kan lugna fansen.Så här får det inte se ut.
  Ingen glädje i spelet,ingen kommunikation. Skickliga spelare,men sönderläst spel.Har sagt det tidigare,iden måste vara enklare.Dessa spelare klarar uppenbart inte av vad ledningen vill ha för spel.Vad gör man då?Skyller på domaren??!!??Är det domarens fel att pucken inte går ur zon vid för långa byten?? Nej,dåliga beslut, gång på gång.
  Vet inte vad som ska göras.Har inte den kunskapen.För 2 veckor sedan längtade jag till slutspelet…. Vet inte om jag gör det längre…..

  Svar
  • 8 mars, 2021 kl. 00:23
   Permalänk

   Har inget i ett slutspel att göra. Åker i kvarten.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: