Reflektioner efter Modo

Åkerblomeffekten varade inte speciellt länge. Redan efter en match blottade vi stupen och visade vårt rätta jag igen. Det kan bli en jobbig säsong det här.

Först det positiva. FULLSATT! Inte illa att fylla T3 två gånger så tidigt på säsongen. Sen gör Niklas Pavel sitt första mål. Grattis! Messy var snabb att ta hand om pucken vilket alltid är snyggt av en lagkamrat. Sen gillade jag Åkerblom/Jägers agerande i båset. De snackande sinsemellan och med spelarna hela tiden. Highfives efter bra saker, men också mer allvarligt efter misstag… Sen tar det liksom slut. Visst, vi gör två snabba mål i tredje med det är så dags efter att ha gett Modo ett 1-4 försprång och ynka 7 skott på mål efter två perioder. Vi skjuter 16 skott, men det är liksom för sent och beror ju mycket på att motståndarna i ledning backar hem och försöker stänga matchen. Det är i det läget vi ska vara på hemmaplan, inte tvärt om.

Vad som oroar mig är att Joakim Fagervall till C More ska ha sagt att han inte letar spelare. Det försvarsspel som många av våra backar håller helt enkelt inte på den här nivån. Men insatsen mot Vita Hästen då? Jo, förvisso, men Hästen förlorade också hemma denna kväll med q-7 mot Västervik. Hästen är inte heller bra. Alla lag kan göra en och annan hyfsad insats, men det vi sett i år kan inte bara tillskrivas Tommy Jonsson. Har man bestämt att det är dessa som ska göra det så är jag ärligt orolig. Vi har ett antal backar som helt enkelt inte är redo för spel i hockeyallsvenskan. På sikt kan de säkert några av dessa bli bra, men här måste man agera, annars vankas kval i vår och då snackar vi inte uppåt.

Sen har man obrutet förtroende för Lundström i målet, men nu är frågan om inte Adam Werner måste få chansen mot BIK Karlskoga? Lundström ser oerhört oroligt ut varenda gång han fångat en puck. Ser omkring sig som att han är säker på att han tappat pucken, fast han har den. Sånt sprider inte harmoni runt kassen. Han har släppt in 24 mål på 6 matcher med en räddningsprocent på 85,16 vilket är sämst av de 16 målvakter som stått ”regelbundet”. Han gör inte en enda matchavgörande räddning. Lägg till ytterligare fem mål dvs 29 mål på 7 matcher som försvaret släppt in, jag då ser ni problemet.

Sen är det ju också oroande att vi näst intill aldrig har ett konstruktivt anfall och har oerhört svårt att gå rakt på mål. Vi hamnar ofta i hörnen med avslut från alibilägen. Visst saknar vi en del kreativa spelare i Ottosson och Karlsson, men vi måste kunna leverera även med skador. Så skör får inte en trupp vara. Sen kan man ju fråga sig när vi ska ha skärpa nog att träffa mål med våra skott? Det gäller såväl forwards som backar. Vi hade utöver de 25 som räknades 7 skott i block och 14 utanför, mest i plexit. Inte OK!

Ska vi vara ett gnuggande och hårt jobb måste vi kunna hålla tätt. Ett sånt lagspel gör du kanske 2-3 mål. Då håller det ju inte att snitta 4-5 mål/match.

Mer i detalj. Vid 0-1 dräller vi med pucken i mittzon och blir brutalt straffade av lövenfostrade Oskar Ståhl-Lyrenäs. Sen är Lundström så felplacerad att man Oskar kunnat skjuta med en hushållsost och ändå gjort mål. Vid 1-2 dräller vi med puck bakom eget mål och blir åter brutalt straffade. Vid 1-3 hamnar bägge våra backar bakom mål och tappar Wernblom. Vid 1-4 tar Lucas Ekeståhl-Jonsson en felbeslut när han väljer att vända upp istället för att vända hem och vips blir vi straffade. Vi är 4 mot 3 i försvaret och tre av dessa tar en kille. Här vill vi för mycket och glömmer helt bort Lyrenäs. Vid femte målet läggs en passning mellan våra egna backar på offensiv blå och Modo kontrar i 3-5.

Sen ska vi ärligt säga att vi bjöds på vårt första mål, usel markering på andra och hur fick Pavel in sitt skott. Nä, en het intensiv match, men i ärlighetens namn rätt så usel över lag.

Sen är det alltid fel att klaga på domaren efter en förlust, men blir förstås legalt när man inte skyller själva förlusten på honom utan bara rent ur ett hockeymässigt perspektiv. Gud i brallan vilket problem hockeyförbundet måste ha om man låter denne man, Pierre Schilken fortsätta döma på den här nivån. Karln är ju komplett livsfarlig för spelare. De grejer han släpper på isen skapar en så farlig miljö att vara i att fallskärmshoppning utan fallskärm framstår som en dans på rosor. Ta denna tackling(?) t.ex.

 

Mattias Granlund är alltså puckförare vilket innebär att Schilken MÅSTE se situationen. Det här vara bara en av många, många situationer som Schilken inte ens friar för, vilket innebär att han inte ens tycker den är värd att bedöma. Helt sjukt!

Sen har vi ju denna situationen i färskt minne. Allt detta stavas väl att han är den ende norrländska domaren, men ska inte vi straffas för.

 

Ja, man var pigg som ett brandlarm efter Hästen, men nere i källaren efter denna förlust. Jobbigt. Brandlarm förresten. Blev någon överraskad när packet för andra året i rad startade brandlarmet direkt efter matchen? Trodde först att det var Wernblom som startat sin moppe, men ack så fel jag hade.

Avsluta med att berätta att jag satt bland en massa Modofolk under matchen och maken till enögt och osympatiskt folk är svårt att hitta. Fy fan va de betedde sig. Varenda tackling som en lövare utdelare skulle ge utvisning, annars var domaren en sopa! Men om en Modospelare tacklade en lövare så lät det ”-Res dig upp din Lövenjävel! Sopa! hahaha!”

Och vad tycker ni läsare? Det här blev negativt, men samtidigt? Nja, skriv gärna era åsikter…

 

22 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 5 oktober, 2016 kl. 07:57
  Permalänk

  Var det inte sagt att schilken inte skulle få döma? Eller gällde det bara förra säsongen?

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 08:06
  Permalänk

  Hur länge kan sportchefen blunda för att en av seriens bästa målvakter går arbetslös i Umeå!!??? Skandalöst dåligt av herr Johansson.

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 08:23
  Permalänk

  ”Vid femte målet läggs en passning mellan våra egna backar på offensiv blå och Modo kontrar i 3-5.”

  Var väl snarare ”otur”/oskicklighet av Bull när han till varje pris försöker hålla pucken kvar i zon, tappar sedan balansen och hans stopp av puck blir en perfekt passning till en Modospelare istället.

  Pavels skott var förresten riktigt snyggt! 🙂

  Modo var lite spetsigare idag, inget att säga något om. Vi har tvyärr inte råd med dessa felbeslut då vi inte har en målvakt som vinner matcher åt oss.

  Schillken är bedrövlig. Ni missade väl inte heller när Granlund skulle fram vid Modos bås och åker in i Ritchie, ger en smäll och får sedan ta emot en massa puffar i ansiktet där huvud trycks bak över sargen. 2 min vardera? Näääää…Schillken tycker det är helt ok

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 08:25
  Permalänk

  In med Kevin ….

  Även om många mål e back problem så måste en målvakt kunna göra nån matchavgörande räddning nån gång !?
  3 hemmamatcher 15 insläppta
  O Fagervall säger att vi jagar inga spelare ….

  Nä okey då blir det spel i div 1 nästa år .

  Men det e ju i grund o botten en trupp med spelarmaterial för div 1 ..
  O det e väll så när föreningen satsar fel gång på gång ..
  Alla o då menar jag alla såg hela förra säsongen att Tommys spel inte funkar !
  Endå får han va kvar o kicka halva laget ..för att dom inte dög ..?
  O fylla på med det han ville ha .. Som skulle duga att spela hans superhockey..
  5 matcher o nu är han borta .. Minst 30 matcher försent ?
  O kvar står vi med ett för svagt lag tyvärr

  Ingen Kevin
  Ingen Jon
  Ingen utpräglad målskytt
  Ingen speluppläggare ..

  Utan fyra femmor med så kallade brunkare o tyvärr för låg nivå på backarna .. För o inte tala om målvaktssidan ?

  Hejja Tommy .. O hejja ledningen som en gång till inte tog sitt förnuft tillfånga i tid …

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 08:46
  Permalänk

  Domaren var en katastrof, men så länge Löven ändå får fyra PP och Modo ett av Schilken tycker jag inte att lövensupportrar ska skylla förlusten på domaren. (Modos andra PP kom efter att en linjedomare i slutskedet sett att Löven var en man för mycket, inte huvuddomaren).

  Själv ser jag faktiskt inget fel på Rundqvists tackling ovan. Det fanns massor av möjligheter för domaren att ta utvisningar som släpptes, men den där tar faktiskt på kroppen på en puckförande spelare. Hade den gått emot huvudet hade jag varit den första att skrika på fem minuter, men det är rätt tydligt att den främst går mot kroppen. Ska man inte tillåtas tacklas längre?

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 09:28
  Permalänk

  Kolle, vem har skyllt förlusten på Schilken ? Men det är helt otroligt hur man kan missa så många situationer ( och det åt båda hållen ) under en och samma match. Så ta med dig Schilken på optikerbesök för du verkar också lida av försämrad syn eftersom du tycker att tacklingen på Granlund är ren, den tar klockrent i huvudet och inget annat.
  Lövenbloggaren, håller med dig helt om några Modoiter som satt ovanför dig ( nedanför mig ) det var speciellt en person som inte kunde föra sig. Att heja osv är naturligtvis helt okej och så ska det vara men att gå an som han ( och några till ) gjorde på en sittplatsläktare på bortaplan är inte speciellt smart, sitter det fel hemmasupporter i närheten så kan det sluta hur som helst. Att man sedan går på match med ett stort reklamtryck på ryggen och inte kan föra sig säger kanske en del om att man inte är skarpaste kniven i lådan.

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 09:51
  Permalänk

  Skyller inte på domaren att vi förlora matchen, men han är ju urdålig. Inget för en armbåge i huvet, sen var det ju en klockren boarding utvisning men inget, sen är det en massa grejer och han gör inget. Han måste vara blind eller något…

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 10:11
  Permalänk

  Mkt som inte var bra ikväll men jag gick iaf inte hem med en klump i magen. Så jävla mkt roligare att se detta kämpande lag förlora än förra säsongens glidhockey. Grymt underhållande 3:e period med mkt gröngult hjärta. Fruktansvärt dålig domare som till och med får en i vanliga fall lugn person som mig att skrika sig hes. Nåväl ge vår båsdörrsöppnare fler chanser samtidigt som vi letar efter en stabil 1:a målvakt. Viktigast som redan påtalats är att alla skott som går över måste sitta inom ramen och med mer trafik framför mål. Nu ser vi framåt…

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 10:39
  Permalänk

  Är det inte dags för alla klubbar i hockeyallsvenskan att prata med domarbasen om Pierre Schillken?

  Jag håller med dig, han rår inte för förlusten, målen löven släpper in är på tok för dåliga. Målvaktsspelet håller låg division 1 klass, samma sak med försvarsspelet.

  Men han missar/skiter i att ta utvisningar på säkert 10 situationer som är så extremt tydliga där MODO ska åka ut. Men man måste tillägga att det är 4 ögon till där ute som verkar vata totalt oförmögna att döma hockey. Solklaraste utvisningen på år och dagar när en lövenspelare blir så sjukt tacklad i ryggen att han flyger 2-3 meter rakt in i MODO buren när han står framför mål. Tacklingen på Granlund är solklar 2+10 för checking to the head.

  Schillken är en skandal, en skamfläck för svensk hockey. Förstår inte att han fortfarande får döma..

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 11:02
  Permalänk

  Tror inte man skylla detta på domaren.

  Tycker Modo hade fler klara målchanser och var det bättre laget.

  Trevligt med en stor högljudd bortaklack, trots att jag är björklövare

  Den person som hade med sig rökbomb borde stängas av från ishockey

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 11:16
  Permalänk

  Håller inte med om tacklingen. Han faller baklänges på ett sätt där han är vid medvetande hela tiden. Hade det varit en armbåge i huvudet eller liknande hade det verkligen inte varit fallet med tanke på att nästan flyger baklänges (dvs det var mycket kraft i tacklingen). Skulle det tagit rejält i huvudet är jag helt övertygad om att han förlorat medvetandet för ett litet tag i alla fall. Kanske en tvåa för charging då den var relativt kraftig eller för att armana var höga, men inte fasen var det primärt mot huvudet.

  Oavsett var domaren en ren katastrof. Han hittade ett PP för Modo och det på en rätt tveksam hakning, men däremot släpptes massor. Samma sak åt andra hållet såklart. Min poäng var bara att det inte ändrade särskilt mycket på resultatet av matchen. Det hade nog snarare gynnat Modo med många utvisningar då Modo är riktigt riktigt bra i både PP och BP.

  Och när det gäller målvakter så spelade ändå Bjurö upp sig. Bara två tavlor igår mot tre ännu värre mot SSK dagen innan…

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 11:28
  Permalänk

  Men, Modo gjorde sin bästa match såhär långt. Jag tycker att det var en riktigt rolig match i mycket bra tempo. Kan Björklöven få till bättre uppspel (så länge Modo var aggresiva fick man lätt stopp på löven i mittzon) tror jag att man kommer att ta riktigt mycket poäng framöver.

  Sedan saknade väl dessutom bägge lagen flera framträdande spelare. Modo saknade Edblom och Björklund som fram till sina skador varit lagets bästa forwards samt spelskicklige backen Leman. Jag vet att Löven också hade väldigt tunga pjäser på skadelistan…

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 11:54
  Permalänk

  En fråga. Vart tog defensiven vägen. En match . Sen fullt ös. Igen. Måste spela efter det spelare som finns.Fick Åkerblom hybris efter Hästenmatchen?

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 14:32
  Permalänk

  Förresten borde Fagervall skaffa sig ett par glasögon snarast !

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 14:45
  Permalänk

  Detta lag kommer att bli sist om inga förstärkningar dyker upp..o kims frånvaro är ju sämst!!
  Fagervall till ettan som GM??!!

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 19:23
  Permalänk

  Verkar som att Fagervall är ’ Gud ’ i Löven, men se på Luleå i år, mera spelande, är rädd om pucken, roligare att se på osv…
  Jag gillar JF, men är det hans ”hockey filosofi” som ska råda i löven??
  Jag blir då bekymrad, om det är så…

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 19:53
  Permalänk

  Tack för en bra blogg! Vore väldigt spännande att få en inlägg om skadeläget! Ottosson, Kim?

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 23:29
  Permalänk

  GD:re! Vårat lag är sist i serien och Dalle skall ta eget ansvar och avgå! Jocke måste agera annars är säsongen slut och spelare måste in KL är ju ledig..klubben behöver ledare med hårdare nypor rakt av!

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 23:53
  Permalänk

  Stefan Andersson -5 i plus/minus ligan, rätt väntat. Fagervall gjorde inte Löven till några vinnare förra gången han var här, så att han höjts till skyarna finns inget fog för. Det enda som räknas är resultat punkt slut.

  Svar
 • 6 oktober, 2016 kl. 00:21
  Permalänk

  Fagervall snackar bramen inget har ju hänt från förra sässen i nåt som imponerat på fans och föräldrar. Juniorer fortsätter flytta och pappatränares dåliga söner spelar ännu obegränsat i ungdomslagen, de riktiga talangerna måste träna utanför klubben eftersom de aldrig får chansen för att sedan allihop flytta till Skellefteå,Timrå,Lule eller Modo och sedan komma tillbaka i konkurrentens tröja och bevisa för alla att de borde fått chansen i moderklubben, ett 30-årigt ärvt svagt ledarskap och snart dags för GM att ifrågasättas igen…
  Ju sämre A-lag presterar desto mindre tålamod på allt annat!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: