Reflektioner efter MODO

Björklöven fortsätter att vara en gåta säsongen 20/21. Trodde vi sett den djupaste dalen mot Hästen senast, men nån hittade en än vassare spade. Har dock själv hittat Wallsons hemlig plan. Här kommer fler reflektioner.

Kommer till hallen, glad över att få vara ett av fåtal utvalda att se ett förväntat tätt derby där vi skulle kunna skicka MODO närmare avgrunden och det förhatliga negativa kvalstrecket. Lägg till det närmsta vi kommer en ”gröngul vägg”..

Den nya gröngula väggen kunde haft inverkan. Den taggade i alla fall mig. Foto: Lövenbloggaren

och detta tagg inför första nedsläpp..

Sköna tunes inför första nedsläpp.

och jäklar vad taggad jag var… i runda slängar 3.36. Då var jag förbannad. Efter ytterligare 8.21 satt vi och garvade åt varandras fågelholklikande utseenden. Vad fan var det vi bevittnade? Visst, MODO var grymt effektiva, men det kändes som att Björklöven videogranskat MODO efter deras insats (1-7 mot Mora) och tänkte att dom är ju inte så bra och lallade runt på en skridsko. Lite beklämmande att Hans Wallson sa efter matchen att MODO hade maxutdelning och om vi satte våra chanser skulle det stått 4-5. Har man den inställningen och bara hittar ursäkter förstår jag också att han inte tog en timeout vid 0-2 och inte heller sa ett enda ord till spelarna vid powerbreaket. Hockey går liksom ut på att göra mål och coachens roll är att göra allt i sin makt att väcka spelarna när de av någon outgrundlig anledning inte stämplat in när pucken släpps för femtielfte gången den här säsongen. Jag skulle nominera Wallson till vilket hedervärt pris som helst om jag bara fick se EN reaktion i sådana här lägen, ett gest, en svordom eller helst av allt, ta lite av Fagervalls uppbyggda konto på knäckta taktiktavlor, men nä, det händer inget och därför fortsatte eländet perioden ut. Visst vi tröstmålade, men tyvärr kunde vi likt andra lag i serien inte sätta segermusten i vrångstrupen på MODO-spelarna. Folket i Ö-vik var säkra att vi skulle vända, men tyvärr har vi denna säsong fixat det varken sponsorer eller MODO själva mäktat med, nämligen att hålla kvar laget i Hockeyallsvenskan.

Resten av matchen blev en transportsträcka mot ännu en smärtsam, men kanske än mer oförklarlig förlust. Hur kan det här hända, om och om igen? AIK, Väsby x3, Mora, Vita Hästen, listan kan göras lång.

Tyvärr är svaret att det helt saknas roller i laget. Vi har fyra förstalinor som får istid som en tredje lina. Inte får förtroende. Ingen vet vad som förväntas av den. Vi har 15 ledare dvs ingen. Alla förlitar sig på att någon annan ska göra det.

Kvällens bästa? Logen som körde ”Den som inte jobbar är ett Skelleftesvin!” Och att de sjöng matchen igenom. Respekt!

Kvällens viktigaste? Ja, i all misär hittade jag en liten ljuspunkt. Francis Perrons mål i PP. OM han kan bli ett hot från höger, kommer lagen inte kunna fortsätta överbelasta på OIle Liss till vänster. Då kommer han få mer yta. ”Kan” bli guld värt.

Kvällens märkligaste? Bänkningen av William Eriksson? vad gav den? Killen som alltid levererar fast han kastas runt i linorna som en rispåse man hade på gympan. Sätt någon mer meriterad så de i de bästa av världar höjer sig. Nu kändes et beslutet som ”Titta jag agerar från bänken”. Hyfsat alibi-beslut.

Till sist. Jag har kläckt Hans Wallsons hemliga plan. Spela så uselt vi kan så vi även slipper favoritskapet i kvartsfinalen.

Skämt å sido, det såg förjävligt ut denna kväll, men matchen är glömd. Nu kan vi bara blicka framåt. Det är det här laget och den här ledningen vi har och de behöver oss. Ny match om ganska exakt 16 timmar.

Era reflektioner efter 3-7 mot MODO?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

6 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 6 mars, 2021 kl. 23:20
  Permalänk

  Känns som att du också börjar ge upp…

  Svar
  • 6 mars, 2021 kl. 23:31
   Permalänk

   De gör det ju inte lätt för en att stå upp för laget. Obegripligt att vi efter 48 omgångar fortfarande verkar famla i blindo. Tror dock fortfarande att ett slutspel KAN få igång laget. Kanske inte så bländande som ifjol, men tillräckligt att vinna matchserier. Hoppet du vet. 🙂

   Svar
   • 7 mars, 2021 kl. 09:25
    Permalänk

    Helt galet att man inte kan ta en timeout vid 0-3 med tanke på hur spelet såg ut. Det är inte farligt. Jag trodde vi skulle gå för det denna kväll. Flertal hade inget hemjobb däribland Perron. Sååå besviken på agerandet.

    Svar
 • 7 mars, 2021 kl. 08:05
  Permalänk

  Precis som du säger är ett lag en mix av roller.
  Även om det i vissa lag kan se ut som en ” maskin”,så finns det roller.
  ”Efter matchen intervjun” fick mig att klia mig i huvudet,sedan skrika rakt ”vad fan??”
  Att ställa över krigare,som Selin och Söder,när det är sådana som behövs i matcher när det behövs vända??
  Och precis som du säger bänka Eriksson??
  Skulle vilja se en bänkning av någon av tränarna. Att Kentä kanske tar plats i båset,likt Västerås!!!
  Gör vad fan ni vill,men gör NÅNTING!!
  Väck laget!!!
  Vi är inga favoriter längre.SSK,BiK,MORA, klart större möjligheter att utmana Timrå just nu.Har Kentä något som helst Lövenhjärta,så vill jag se det….NU!!

  Svar
 • 7 mars, 2021 kl. 08:16
  Permalänk

  bra taktik o spela uselt..är planen o sluta 6a? ja snart är vi där

  Svar
 • 7 mars, 2021 kl. 11:15
  Permalänk

  Kvartsfinal,that’s it. Sen är säsongen slut.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: