Reflektioner efter MODO

Ett vilt kämpande och effektivt bortalag mot ett stundtals bra, men också slarvigt Björklöven utan den rätta viljan. Det summerar väl matchen ganska bra? Här kommer fler reflektioner.

Vi gick ju in i den här matchen med ganska höga förväntningar, dels efter de två senaste segrarna mot Södertälje och Mora, men också med vetskapen att J.T. Brown och Francis Perron skulle debutera och det började ju bra. Perron var ett stolpskott ifrån att inleda målskyttet redan i första bytet.

MODO skulle dock både hinna kvittera i stolpträffar och ta ledningen i matchens första powerplay och då hade vi bara spelat 2.35.

Kvitteringen skulle dock komma och det genom redan presenterade Francis Perron som direkt visade att han kommer bli en tillgång. Sen är målet lite turligt som går in via Jesper Dahlroths skridsko, men hade den inte gått där hade Tyler Vesel haft öppet mål.

Nästa mål blev MODO:s och även om det gick oss emot måste jag gilla det målet och kanske främst Theodor Niederbach agerade på högerstolpen. Han slår och slår på stolpen så Isak Mantler tror att pucken är där och lurar honom grundligt, så att Johan Harju kunde få mer eller mindre öppet mål. Hockeysmartness helt enkelt.

Tyler Vesel hade sen ett frittläge men valde att passa av någon outgrundlig anledning. Fanns liksom ingen som hade ett läge vid sidan. Där måste vi bli mycket mer rakt på mål och visa samma killerinstinkt som MODO matchen igenom. Inställning slår klass, varje dag i veckan. Gammal sliten klyscha men så jäkla sann.

2-2 målet skulle dock komma och det i spel fem mot tre med bara 19 sekunder kvar av den första perioden där vi nystade upp MODO:s box bra och Alex Hutchings kunde hinna femte hålet efter isen.

Lira mig så gör jag mål, verkar Hutch mena. Foto:SweetAngel

Här hade vi chansen att ta över matchen, men gjorde inte det och när vi sen en bit in i den andra perioden drog på oss en ny utvisning ringde det igen bakom Isak Mantler. Här visade vi inte upp ett påläst PK. Hur kan vi gå så hårt på Filip Svenningsson i mitten och helt släppa MODO:s enda hot i PP, dvs Patrik Karlqvist?? Otroligt slarvigt.

Gustav Possler höll sen på att kvittera ellr ska vi säga att Jesper Dahlroth höll på att bli tvåsjälvmålsskytt? Possler dundrade ett slumpskott från förlängt mållinje och via Dahlroth träffade den en helt oberedd Anthony Peters i MODO-kassen. En bra målvakt ska ha tur och Peters var bra denna kväll och skillnaden i matchen.

Sen kom en väldigt omtalad situation när Alexander Deilert i fritt läge får en slashning högt upp på handskarna och exakt vad domaren som var perfekt placerad menade med sin gest vet jag inte, men någon utvisning eller straff blev det inte. Istället kom Björklöven på att man hade en låda Bjudgodis som blivit kvar från nåt gammalt jubileum eller nåt.

Först en miss i kommunikationen mellan Mantler och Eronen där Eronen ville att Mantler skulle ta pucken bakom mål, men valde att stå kvar och alla hamnade på mellis och gallerkallen William Strömgren agerade som han lirat i A-lagshockey sen 80-talet.

Tveksam på om MODO han sätta i sig påse 1 innan vi slängde vi fram påse två. Bara 1.28 senare vad det dags igen när Karl Johansson fick ett felskär på ett kvarglömt godispapper, något MODO utnyttjade skoningslöst via Jeremias Lindwall och målskytten Tobias Åhström till 2-5. Hockey handlar inte alltid om vem som har mest puck eller har bäst lag på pappret. Det handlar om vad du gör när du får chansen. Det visade MODO denna kväll. Konstigt dock att et ska krävas matchen mot Björklöven eller Timrå för att förstå det. Ta bort dessa nio poäng man tagit mot dessa motstånd så hade man legat på negativ kvalplats. Skämskudde på den.

Åter till matchen. BJörklöven bytte här målvakt då Vindelnfostrade, via Björklöven och nu inlånad från Vännäs Marcus Johansson fick debutera i Björklövens A-lag och han gjorde det med bravur. Han fick visserligen inte mer än 8 skott på sin under sin knappt halva match, men gjorde det bra och höll ju nollan dessutom. Det kommer han alltid ha med sig.

Det skulle dock dröja tills det endast återstod 20 sekunder kvar av perioden innan nästa mål föll och det på ett riktgit viljemål av Sebastian Selin som bara bestämde sig att nu får det fan vara nog. Sitt första mål kom efter 31 omgångar, men nu har han gjort mål i två raka matcher. Skrinnade ikapp och ifrån sin back i PK och bröt rakt in på mål som att han vägde 200 kg, fick med sig Anton Öhmans klubba i farten som han bryskt slängde i isen. Där visade han atityd som MODO-spelarna visade i 60 minuter. Hade fler tagit rygg på den aktionen hde vi aldrig förlorat denna match.

Sen följde en tredje period där i jagade ytterligare mål, Daniel Norbe hade ett skott i stolpen, Gustav Possler hade ett läge i PP att göra en Elmer Söderblom, men han såg kanske inte JVM. Ett mål skulle dock komma och det vårt andra i PP, där pucken gick snabbt mellan Alexander Deilert, Justin Crandall, Olle Liss och till sist Axel Ottosson som satte 4-5 och då fanns hoppet kvar md knappt fem minuter kvar att spela.

Gustav Possler var sen väldigt nära att lyckas med en Foppa i ett friläge och visst var det nära, men jag hade nog föredragit ett högt skott istället. Sen var även Justin Crandall oerhört nära att få in pucken efter att vi plockat målvakten, men det ville sig inte utan MODO kunde punkter matchen med en puck i tom kasse till 4-6.

Kan inte känna mig speciellt brydd efter den här förlusten. Vi gör en bra match i minst 40 minuter, men vi släpper in för enkla mål. Det får vi jobba vidare på. Känner mig dock trygg i det jag såg främst Francis Perron som såg bra ut fast han inte spelat matchen på 10 månader. Han kommer tillföra sjukt mycket när han lär sig vårt system. Även JT Brown kommer att bli en tillgång på kassen. På tal om kassen så är ju Kevin Poulin är på väg tillbaka, kanske redan i nästa match mot BIK Karlskoga på onsdag. Det jag främst tänker på är hur usel MODO varit i typ alla matcher jag sett utom mot just oss och Timrå. Är hockey bara en mental sport? Vi har egentligen ett grymt lag, men är vi inte påkopplade och mentalt på kontoret förlorar vi. Det finns få lagsporter där det mentala verkar betyda så mycket som i ishockey. Rätta mig om jag har fel.

Såg att någon oroade sig över att Timrå kan slå vårt poängrekord på 121 från ifjol. Gör inte det. Det är liksom redan klart. De har 88 poäng idag och behöver 33 till för att tangera. Det innebär att de måste förlora sju av de 17 avslutande matcherna för att missa. Känns inte ens rimligt.

Nåväl, nu ser vi fram emot BIK Karlskoga på onsdag och dubbenmöte med Timrå kommande fredag och lördag. Era reflektioner efter MODO? Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter MODO

 • 30 januari, 2021 kl. 16:18
  Permalänk

  Fartfylld match,mycket chanser, men ändå,en del att fundera på.
  Kul med nyförvärven, kommer att bli jävligt bra,tror jag.Ska bli kul att se hur W/L,Kentä har tänkt sig med formationerna.Nu har dom ju några dar på sig.
  Enligt cmore ska ju även Poulin och Plant inte vara långt borta.
  Freddan behöver nog några träningar till,för att få fart på grejerna.Men där är jag inte orolig.Hoppas Mantler skakar av sig den här matchen snabbt.Men det tror jag.
  Helber kommer ju alltid med en del kluriga funderingar…minst sagt.
  Han lät helt övertygad att Kentä skulle fixa en målis och en back till!!!
  Är det någon som har hört något om det?
  Har klubben den ekonomin?
  Jag vet inte,men nog tycker jag att Poulin/Mantler räcker??
  Hur många backar ska vi ha?
  Vilket lag i den här serien har råd med 3 bra målisar?
  Nämn en?
  Lyth och kompani hade ingen höjdarkväll igår.Det fanns konstiga bedömningar åt båda håll.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: