Reflektioner efter MODO

Det var lite som att försöka tända en eld med sur ved. Det tar sig inte alls i början, men sakta men säkert tar det sig ändå till slut och sen får man en riktigt bra brasa. Sen helt plötsligt kommer ett ösregn och det är bara att gå hem. Lite så kändes det igår. Här kommer fler reflektioner.

Vi är ju bättre än MODO sett över 60 minuter, men likt det förra mötet i Ö-vik så hjälper ju inte det. De får skitmål med sig och vi måste sätta dom i krysset för att det ska bli mål. Det är sällan sådana mål som avgör en slutspelsserie så däri ligger Björklövens utmaning just nu, att hitta ett sätt att också få med sig dom ”lätta” målen, om ni förstår uttrycket, även mot MODO. 72-43 i skottförsök måste ge mer än två mål i krysset, inte svårare än så.

1-0 är en felträff efter att en puck först tagit på en skridsko. 3-2 är en monumental felträff efter att TRE Björklövenspelare plockat fram juniorfasoner. Hur ofta händer det? Nu såg jag att Olle Liss tog på sig det målet, men det är fler som borde kunnat vänt på huvudet i det läget än att titta på puck och sen ett oväntat agerande i mål, men det väntas kanske inte ens sån felträff där?

Hur många lägen hade vi inte där vi liksom inte helt får grepp om pucken, med ett halvrisigt skott som resultat? Borde varit ett tiotal?

Sen ska vi ge att MODO lyckades täta igen mittzon på ett bra sätt, framförallt i en första perioden. Fick inte mycket fart i anfallen där. Betydligt bättre i andra och tredje. Exempelvis hade MODO ETT skott på mål under de 18 första minuterna i mellanrundan. Där lyckades vi få stopp på deras uppspel redan i deras zon.

Tätt som vanligt mellan MODO och Björklöven. Foto: Lucas Norlin

Sen gör vi ju faktiskt nästan bara snygga mål. Otroligt fint pass från Alex Hutchings till 1-1 målet som Hardy Häman Aktell smekte upp i krysset. Det frukten av att ha stressat MODO-backarna till misstag.

Olle Liss mål satt ju lika fint i krysset när han bombade in ledningsmålet till 2-1, ett mål som då kändes som ett potentiellt segermål, men MODO ville tyvärr annat. Vände med tre mål sista knappa nio minuterna och nu blir kampen om seriesegern väldigt spännande de sista 11 omgångarna.

Vi noterar här att både Hardy och Olle nu har poäng i fem raka matcher, Olle med 2+3 och Hardy med 1+4.

Noterbart är att MODO faktiskt var sex man på isen i upprinnelsen till sitt kvitteringsmål, men där verkade domartrojkan stirra väldigt mycket på puck. Det gjorde man inte när Björklöven tidigare i matchen var sex man.

En annan notering är ju att vi återigen vann klackmatchen. Ett tag undrade jag vid tv-apparaten om all MODO-publik gått hem? Bara GD som hördes.

Kvällens hjälte var ju annars den som inte lyckades skruva igen korken på vattenflaskan i MODO:s utvisningsbås och som fick Tom Hedberg att duscha hela sitt ansikte.

Kvällens frågetecken är ju hur det är möjligt för expertkommentator Harald Lückner inte kan uttala spelares namn rätt? HUR kan man få Tyler Vesel (uttalas Vessell) till Weasel (Wiiisell)?? Hör du inte hur dina kollegor uttalar namnen? Vill du inte lära dig?

Nu får vi se till att ha torr ved, rejält inställt sikte och ett stort paraply inför det som komma skall, eller hur?

Till sist kan vi konstatera att det gick bra för sjuårige Olle som olyckligt fick en puck i huvdet uppe p läktaren. Det var kvällens bästa nyhet! I ett sånt läge spelar inga poäng i världen någon roll. Sen fint av MODO att skicka upp lagkapten Tobias Enström till sjukhuset för att kolla till kvällens hjälte.

Era reflektioner efter matchen?

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

4 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 30 januari, 2020 kl. 16:23
  Permalänk

  Jävlar vad ni är bitter efter förlusten.

  Svar
 • 30 januari, 2020 kl. 19:18
  Permalänk

  Erik Larsson, suck ! vilken pajas du är.

  Bra sammanfattat av dig, tycker att vi tappade lite momentum efter Linkans utvisning och istället för att gå för ett tredje mål så blev vi ängsliga. Tycker också det har sett lite segt ut hos vissa några matcher nu, kör dom på med fysen nu igen ?

  Men vad less man blir på domarna, varför kan dom inte rakryggade säga att det där missade vi totalt då skulle man ha lättare att acceptera det. Nej istället står man i en intervju och säger att sådant dömer vi inte för i Sverige, pinsamt. Dessutom tog dom en för många spelare på isen för Löven i första perioden.

  Lyssna här på domarens förklaring varför dom inte tog för 6 man för Modo;

  https://www.hockeyallsvenskan.se/gamecenter/qWX-8BdNBtbfl/articles/post

  Respekten för domarna ökar inte direkt med sådana förklaring, skärpning.

  Och för att inte Erik Larsson ska börja surra om dåliga förlorare………. så var det inte den missade utvisningen som gjorde att vi inte vann matchen.

  Svar
  • 31 januari, 2020 kl. 10:17
   Permalänk

   Är väl snarare du som är en pajas som sa att Tambellini såg ut som en korplirare. Nu har han 38 poäng på 26 matcher och 20 mål…

   Svar
 • 31 januari, 2020 kl. 10:01
  Permalänk

  Dålig förklaring Ang 6 man på isen. Löven fick ju en utvisning för samma sak. De måste ju döma konsekvent.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: