Reflektioner efter MODO

Att sätta sig och försöka få ihop reflektioner minuter efter att Umeå FC avancerat till SuperEttan är inte lätt, men de marginaler de hade med sig i eftermiddag, de hade Björklöven emot sig igår. Här kommer fler reflektioner.

Först och främst stort grattis Umeå FC. Vilken bragd att avancera till SuperEttan. Sen kan Frej ha haft 80-20 % i bollinnehav , fler målchanser och två i ribban, UFC vann via fler mål på bortaplan och Umeåfotbollen, där även Umeå IK ju tidigare tog sig tillbaka till DamAllsvenskan, lever i högsta grad.

Åter till hockeyn och gårdagens fullsatta derby mot MODO. En sån folkfest det blev och även om nu resultatet inte gick vår väg så var det en rätt häftig holmgång. Grymt högt tempo i en förstaperiod som totaldominerades av Björklöven. Att åka ned till Örnsköldsvik och möta ett lag som hade nio raka segrar och sen föra spelet så totalt som man gjorde är ruskigt imponerande.

Sen lämnar spelet en el att önska och tänker då främst på effektiviteten. Av de chanser vi skapade ska då minst ett par trilla in, men Linus Lundin i MODO-kassen hade en fenomenal dag. Sen ska det passar väl mycket i många lägen. Lite raka mot mål och mer skott skulle jag vilja se. Nu blir det så mycket lir att man trycker ihop försvaret och så finns ofta inte många luckor att skjuta på.

Tittar vi på statistiken från matchen hade vi 65-38 i skottförsök. Det säger en del. 20 av de 65 försöken gick alltså i block.

Den kan man alltid ha åsikter om att omedelbart slänga in nya spelare i PP. Samtidigt tror jag inte en spelare som Fredrik Weigel blir bättre av att inte få förstående eller nöta in något. Tror han går mycket på känsla. Samtidigt var vi i Alexander Deilert och Andreas Hjelms frånvaro ändå tvungen att hitta en ny lösning på blå. Om sen Justin Crandall är den lösning är jag väl tveksam till, men rätt häftig satsning med fem forwards i en PP-uppställning.

Vi får acceptera att MODO just nu har medgång och vi har saker att jobba på, men en sak är helt säker. Det här är två lag som kommer stanna kvar i toppen och förmodligen mötas i den hockeyallsvenskan finalen i vår.

Sen kan man bara avsluta med att tacka all umebor som åkte ned och skapade denna magiska stämning. Tack alla ni. Ni/Vi är bäst!

Nu avrundar jag detta och går ut och fortsätter med isbanan för barnen på kvarteret och byn.

Era reflektioner efter matchen?

5 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 10 november, 2019 kl. 18:08
  Permalänk

  Vi var som du säger för mesiga i avsluten. Pass och tryck i ett direktskott ersattes av lösa pass och pass igen å pass igen å pass igen. Men kämpainsatsen var det inget fel på. Och vi kommer tillbaka, tro mig!

  Svar
 • 10 november, 2019 kl. 19:15
  Permalänk

  Inget att oroa sig för.

  Löven dominerade matchen och även om Modo fjuttade in några mål så kommer de med nuvarande laguppställningar ha högst begränsade chanser mot Löven i en eventuellt kommande slutspelsserie.

  Minen när Fagervall intervjuas och prisas om årets framgång är ren ”tcshäänsla” 🙂

  /linus

  Svar
  • 11 november, 2019 kl. 08:47
   Permalänk

   Fjuttade? Tycker inte Enströms mål va nån fjutt.

   Svar
 • 10 november, 2019 kl. 20:00
  Permalänk

  Pucken kommer att glida in nästa gång.
  Umeå FC får vara glada att bollen är rund.

  Svar
 • 11 november, 2019 kl. 14:01
  Permalänk

  Jag är väl en udda fågel på den här sidan eftersom jag är MoDo-it. Lördagens match blev en riktig folkfest med en fantastisk stämning. MoDo är inne i ett otroligt flyt nu och tog sin 10:e raka trepoängare. Det är ju inte klokt! MoDo är som sagt inne i ett segerrus och har även marginalerna på sin sida och ”Löven” hade mycket väl kunnat åkt hem med en seger i bagaget. Det hade inte varit någon orättvisa. Det jag hoppas på det är det kan vara en rå men hjärtlig stämning mellan klubbarna. Det jag ogillar mest det är när förekommer hatremsor bland klackarna. Varför är det så mycket hat på idrottsarenor? Varför kan vi inte bara älska våra lag istället? En stor majoritet av vi Ö-viksbor gillar Umeå. Dom flesta av oss skulle heller ha ett nära samarbete med ”Björkarna stad” än med Sundsvall. Nu både hoppas och tror jag att våra lag möts i den Allsvenska finalen/Staffan (Ö-vik)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: