Reflektioner efter MODO

Björklöven-MODO är ofta matchen som är som en måltid med det där lilla extra, men gårdagens match hade nog extra allt. Lite Alexander Deilert som en finfin oxfilé, en fogsvans som den oväntade kryddan och Joe Cannatas räddning som grädde på moset. Sen finns det förstås alltid en ingrediens som man först uppskattar men efter ett tag inte fattar vad den gör där, i detta fall korkade bortafans. Vi hade förstås också kamp, offervilja, enorm glädje och obeskrivlig ilska, två klackar som mestadels skötte sig och sen en hel del snackisar. Här kommer fler reflektioner.

Våra spelare som vi förväntar ska kliva fram i sådana här lägen när det som bäst behövs och som vi inte hade ifjol, klev också fram i den tredje perioden, dvs Justin Crandall med en snipers avslut, Alex Hutchings med en assistkungs handleder men kanske framförallt Alexander Deilert, med en karriär helt utan frilägen helt plötsligt fick två stycken i samma match och som bägge resulterade i mål. Glöm sen  inte Cannatas galna fotbollsräddning i den andra perioden. Den här matchen hade verkligen allt. Vi hade en tillrest pack.. förlåt klack som inte tyckte om hemmaditon som kontrade med att inte tycka om en helt annan klack i en stad norrut och vi fick en vaktmästare som nu är rikskändis för sin fogsvans. Fick jag med allt? Vi glömmer tramset efter matchen när tillresta fans var sur för att någon tappat en kolv till moppen och en annans mamma ringde och sa att det var läggdags. Sånt händer.

För att citera en gammal vän som ofta myntar ”Rent tekniskt är det inga problem” så var det väl just det det var denna kväll. Redan innan matchen blev det lite snackis i ladan hur det kunde vara så lång kö trots ny entré med sex ingångar, något man bara använde två av, vilket verkade märkligt. Fick svaret att han hade haft kontaktproblem med scanners och var åtgärdat efter ett par minuter. Kan så vara, men när jag anlände 17.50 ringlade köerna långa och entrén öppnade 16.30. har som anlände 18.25 och mötte två entréer och långa köer. Om man inte använder alla sex entréer vid fullsatt, när ska man då göra det? Någon sa att man helt enkelt inte hade tillräckligt med personal för alla entréer. Kan så vara men då känns bygget tämligen menlöst. Nog om det.

När väl introt drogs igång kändes det som att spelarna missade entrén grovt och att den effektfulla elden inte fungerade. Man hade ju också satsat på ett färgtifo där alla skulle hålla upp en grön eller gul plastlapp och det såg väldigt häftigt ut på Stålats H där det var upplyst, men sittplats syntes inte alls i mörkret och eftersom vi skulle hålla upp en lapp kunde vi ju inte applådera när spelarna kom in vilket gav en väldigt märklig stämning. Nä, skippa sånt och låt folk applådera. Bra intention, men lite som att elda för kråkorna.

Matchen då?
ja, Björklöven rivstartade ju som det anstår ett hemmalag och ett tidigt hemmamål låg i luften, men när det inte kom kunde MODO smått ta över matchen efter hand. Vi fick sen chansen i PP, men där visade vi inte upp just någonting och den bästa chansen (nästan i alla fall) hade MODO när de blev fulltaliga och kom tre mot en (nästan två mot noll) och lyckades med bedriften att gå offside. Nästan lika uselt agerande som vi i vårt PP.

Vid ett tillfälle tacklades Alexander Deilert vid vårt bås så pass att han tappade in klubban i båset, men jäklar vad snabb August Tornberg var att plocka uppklubban så Deilert kunde spela vidare. Han har ljus framtid som matris helt klart.

Sen åkte nämnde Tornberg ut och så också elövet Johan Forsbergs framtänder och även om han fick 2+2 så tycket nog inte båsdörren att det var nog. Han fick 11 sekunder extra på botbänken då dörren inte gick att öppna eller snarare fick MODO ett extralångt PP då spelet fortsatte. Nu slutade allt lyckligt (Utom för Johan då) efter att vi nu har Sveriges kändaste fogsvans i A3 Arena.

Detta klipp kommer bli viralt.

När det gäller Johan Forsberg sa tränare Björn Hellqvist följande efter matchen om det blir  spel på onsdag för Pitefoppa. – Vi får se, det är inte uteslutet, Johan är hård men hans vackra leende är förstört. Sant.

Tidigt i den andra perioden kunde så MODO ta ledningen och även om vi efter det skapade en hel del bra lägen genom Justin Crandall, Alex Hutchings, David Lindqvist och även stolpskott av Fredric Andersson så var det MODO som turligt kunde göra 0-2 via Brian Coopers skridsko och så långt kändes som att inget skulle gå Björklövens väg. Jo, vi glömmer inte Joe Cannatas galna fotbolls räddning nånstans mitt i perioden.

Lindqvists läge är för bra för att bränna, eller hur?

I den tredje perioden skulle det dock bli skillnad. Först serverade Alex Hutchings Justin Crandall som siade hur en målskytt avslutar. Emil Lundberg hittade av en stolpe och Brian Cooper svarade för en excellent uppåkning och det kändes som att et bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma och den kom då Alexander Deilert fick fritt fram efter en läcker aktion av Pontus Andreasson och distinkt satte pucken i mål.

I förlängningen kunde vi så avgöra genom ett nytt friläge signerat Alexander Deilert. Han satte inte första läget, men väl sin egen retur och blev stor matchhjälte ihop med ruggigt stabile Joe Cannata i målet. Kan förstå MODO-fansen frustration då den kunde blivit en utvisning i den situation som föranledde målet, men domaren gav en mycket bra förklaring till varför han inte dömde utvisning och sånt uppskattas.

Totalt sett till matchen fick vi j allt och lite till denna kväll, men det finns ändå saker att ta med sig. Enligt statistiken sköt Alex Hutchings fem skott, vara ett på mål, två i block och två utanför. Jag vill minnas betydligt fler skott utanför, men i alla fall. Där har vi ett sparkapital för när han väl fått ställa in siktet har vi många mål att hämta. Han hittar lägena och det ger då mig både tröst och hopp. Om vi sen ser till hela laget säger statistiken att vi ”vann” skottförsök i matchen med 55-50, trots att vi förlorade skottstatistiken med 24-39. 21 av våra 55 försök nådde alltså inte fram till målet. Modos siffra var 11. Stor skillnad.

Scenerna som utspelades efter slutsignalen med tillresta bortafans orkar man knappt kommentera och svårt när man inte vet vad som egentligen orsakade det. Onödigt i alla fall.

Vet inte riktigt vad som startade det #Björklöven #twittpuck #HockeyAllsvenskan pic.twitter.com/yZnBnvpn7t— Löven4Ever (@Lovenbloggaren) 23 september 2019

Nä, nu sväljer vi den sista tuggan av den här måltiden med extra allt och ser fram emot morgondagens bortamöte med ett annat tippat topplag Västerås.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

23 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 24 september, 2019 kl. 16:56
  Permalänk

  Roligt att läsa att du erkänner att det kunde ha blivit en utvisning i den situation som föranledde målet i förlängningen. Jag tycker att spelare och ledare alldeles för ofta – som t.ex. Deilert – inte kan/vill/törs vara ärliga i sina kommentarer efter matcher. Alla som såg matchen tyckte säkert intuitivt i den situationen – liksom Lövenspelaren som stannade upp – att det var en utvisning. Det skulle också Lövenfansen ha tyckt efter matchen om det var en Modospelare som hade slagit med klubban mot en Lövenspelare. Men bara för att det gynnade det egna laget ville Deilert inte erkänna att det var en utvisning eller åtminstone erkänna att det fanns en möjlighet för domaren att blåsa för två minuters slashing! Tråkigt med oärlighet tycker jag.

  Svar
  • 24 september, 2019 kl. 18:36
   Permalänk

   Själv kan jag tycka att det är grymt trist att detta skall bli matchavgörande.
   Med detta sagt kan jag i ärlighetens namn inte påstå att jag tycker det är en solklar utvisning heller.
   Surt är det, men det känns lite som en 50/50 situation. Sådana beslut brukar jämna ut sig över tid. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag gillar ju inte riktigt hur lätt folk trillar nu för tiden heller, annat var det på min tid… 🙂

   Lite oroväckande är att 2 omgångar har gått och största fokus verkar vara på orättvisa domslut.
   Hoppas att detta stannar vid media och fikarum så att inte detta smyger sig in i omklädningsrummet också. Det är bättre att släppa sånt man inte kan påverka och fokusera på rätt saker istället.
   MODO borde kunna ha stängt denna matchen, men hamnade fullständigt på hälarna i 3:e perioden när de backade av den höga pressen på puckförande back.

   Svar
  • 24 september, 2019 kl. 22:34
   Permalänk

   Bara för att du är vältalig betyder det ju inte per automatik att du har rätt Hasse. Blanda inte in oärlighet när det kommer till en händelse där någon får frågan om hur de uppfattade situationen. Ja jag tycker det är lite tråkigt när en sån här situation blir avgörande. Men man faller inte framåt av en slashing över handen. Jag hade såklart varit besviken om situationen hade varit den omvända. Men ser man på reprisen att ens egna spelare filmar eller åtminstone förstärker situationen då får man släppa det och gå vidare. Tycker jag, dvs min åsikt. Hoppas att 4-domar systemet framöver kommer leda till färre felbedömningar och ett rättvisare utfall.

   Svar
  • 25 september, 2019 kl. 00:50
   Permalänk

   Självklart var det en slashing men en lika solklar diving på Björklund och förmodligen hade domarna tagit för slashingen om Björklund stått upp och inte försökt utnyttja situationen att få med sig en utvisning, som sagt tråkigt med oärlighet. Jag ser en massa hockeymatcher varje vecka på alla nivåer och jag har aldrig sett en spelare falla framåt som Björklund gjorde efter en liten slashing. Så en tvåa på båda spelarna hade varit det helt korrekta domslutet. Och att sedan börja tjafsa som Björklund gjorde med Crandall när spelarna ska tacka varandra efter match är bara pinsamt.
   Att det skulle varit offside på Lövens andra mål som Hellkvist surrade om det stämmer inte heller, har tittat på situationen flera gånger och dessutom stillbilder och det var inte offside. Tror att Modo kanske ska fokusera på annat än domarna i fortsättningen annars kan dom få problem framöver.
   Dessutom uttalar sig Hellkvist att det borde varit matchstraff för den ( oavsiktliga ) höga klubban som fick Forsberg att utgå andas väl också frustration. Forsberg tränade på tisdagen utan varken galler eller heltäckande ansiktsskydd så att han blev helt ommöblerad i käften och tappade i stort sett att tänder som Hellkvist sa verkar inte heller stämma. Regelverket säger att om en spelare avsiktligt använt klubban så kan man utdöma både game P och match P för high sticking men inte då det är oavsiktligt som för Tornberg då är det 2 min eller 2+2 om man ”orsakar en skada på en motståndare genom att bryta mot denna regel förutsatt att domaren bedömer förseelsen som lindrig och utan uppsåt”. Så det var ett helt rätt domslut och inget matchstraff.
   Nej både Hellkvist och den så kallade Modo klacken verkar inte vara riktigt i balans, tror det är läge för Modo ledningen att ta båda i örat. Att bete sig som klacken gjorde efter slutsignal och som Hellkvist gör i den här intervjun är långt ifrån okej i min bok i alla fall.
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=7305505

   Svar
 • 24 september, 2019 kl. 18:07
  Permalänk

  De flesta tyckte nog att det var utvisning men domaren missade inte situationen utan bedömde den. Ändå bättre så kan jag tycka, även om alla såklart vet bättre än domarna.

  Andra PP-uppställningen är inte bra. De fick börja ett par gånger pga förstauppställningen var inne precis men man satt ju bara och väntade på att de skulle komma in igen. Hur kan vi formera om?

  Rolig match! Nya tag imorgon!

  Svar
  • 24 september, 2019 kl. 18:32
   Permalänk

   Har också funderat kring PP2. En rätt enkel tanke är:

   79

   11 71/40 96

   5/12/26

   Dvs Lundberg kring kassen, W Eriksson till vänster pga bättre direktskott, OSL eller Selin i slottet och Andreasson styr till höger. Sen kluven vem som piontar på blå. Förmodligen Cooper, men Häman Aktell har bra skott och Larsen eller för den delen Tornberg om man vill ha rightfattning.

   Svar
 • 24 september, 2019 kl. 19:36
  Permalänk

  Har inte sett och läst domarnas förklaring till den uteblivna utvisningar – vad hade dom för förklaring..?

  Svar
 • 24 september, 2019 kl. 19:42
  Permalänk

  Var väl en BRA analys av matchen tycker jag. Intressant och bra innehåll bloggen.

  Skotten dock väldigt jämn. 34-39

  Ang den misstänkta utvisningen innan avgörandet i förlängningen som diskuteras så vilt. Björn Hellkvist som menar att hans lag blivit luggade både denna och föregående match…
  Och vill ha matchstraff på Tornberg för highsticking pga att tänderna rök…
  Hallå??? Det var en olycka och inget yxhugg i ansiktet.

  Suck…… Allehanda är inte sen heller att belysa denna misstänkta utvisning. Överallt skrivs det om denna situation.

  Jag tycker det är tragiskt. Förekommer bedömningssituationer under en hel match hit och dit. Enda anl att det blir snackis nu är pga att det blev mål… Fanns situationer där modo skulle haft utv oxå men som friades.

  Jag tycker det var en bra domarinsats matchen igenom. Att modoiterna blir grinollar för att 3 poängen gled dem ut händerna är lika lågiskt som löjligt.

  Löven var bättre sett över 63 min tycker jag. Ganska lågisk vändning i sista. Skapat många fler stora lägen än Modo som harvade i sarghörn mkt. Åtminstone kändes det inte farligt så ofta med modos anfall. Cannata trygg och visade nhl klass på fotbollsräddningen. Annars ett BRA och tryggt försvarsspel löven.

  Plus till lövens försvar.
  Plus till lövens anfall.
  Plus till domaren.
  Plus till bloggen.
  Plus till GD.

  Minus till moppepojkarna.

  Svar
  • 24 september, 2019 kl. 21:07
   Permalänk

   Lövet är ett typexempel på en person som inte klarar av att föra en vettig diskussion. Han är enögd och partisk och uttrycker sig provocerande! Det finns alltför många av den sorten. Självklart skulle han själv ha blivit upprörd om det hade varit MoDo som avgjort i förlängningen på samma sätt som Löven kunde göra. Det är bara löjligt att tro något annat. Istället skriver han om tragisk journalistik och att modoiterna är grinollar! Men han verkar inte vara så gammal eftersom han stavar lågisk med å ……Det är nog han själv som är en moppepojke!

   Svar
   • 24 september, 2019 kl. 21:40
    Permalänk

    Det var LÅGT sagt Hasse.

    Men. Ger dig poängen för stavfelet.
    Grattis!

    Skulle vilja citera Samuel när han pratade med foppa för länge sedan.
    Men det struntar jag i.

    Du är en ”skön” snubbe Modo Hasse

    Svar
    • 24 september, 2019 kl. 21:43
     Permalänk

     Eller ska man skriva…
     Moppe hasse?

     Svar
   • 24 september, 2019 kl. 22:13
    Permalänk

    Sämre klack än Huuuusum.
    Ja de har sämre klack än Huuuusum.

    Svar
  • 24 september, 2019 kl. 21:54
   Permalänk

   Sedan Hasse.

   Tycker det är sexistiskt av dig att förutsätta att jag är en man bara för att det står ”lövet”.

   I löven har vi supportrar med blandat män o kvinnor, barn o ungdomar.
   En enda stor grön-gul familj??.

   Svar
 • 24 september, 2019 kl. 21:51
  Permalänk

  Tycker att matchen var bra mellan två bra lag:) sedan så måste man säga att Björklund föll
  väldigt lätt, och att han är grinig efter slutsignalen är inget nytt:):):) sedan så uppför sig Modo
  supportrarna dåligt efter slutsignalen det kan ingen säga i mot, nästa match så får nog löven domslut i mot sig det brukar jämna ut sig under säsongen. åter till matchen, finns egentligen inget att klaga på,
  MEN tekningarna killar, det måste vi bli bättre på:):):)

  Svar
 • 24 september, 2019 kl. 22:00
  Permalänk

  Jag väljer att inte bemöta dig Lövet. Du har redan gjort dig själv tillräckligt till åtlöje och visat att du inte är mogen att föra en vettig diskussion.

  Svar
  • 24 september, 2019 kl. 22:51
   Permalänk

   Och i och med att du skrev det du just skrev så har du inte bemött det jag skrivit på något sätt?? ?
   Sämre klack än huuuuuusum

   Svar
 • 24 september, 2019 kl. 22:24
  Permalänk

  Nu blev det som det blev att MoDo förlorade och förluster är svåra att smälta men det kommer nya matcher hela tiden så håll ut vinsten kommer snart.Löven vann rättvist trots allt.

  Svar
 • 25 september, 2019 kl. 07:33
  Permalänk

  Om jag vore Modo-supporter så skulle jag vara riktigt upprörd över Björklunds attityd. Han vänder sig om och gnäller på domaren istället för att se till att hindra Deilert. Han hade hunnit om han hade spelat till avblåsningen. Björklund är som många andra i allsvenskan tillräckligt duktiga för att spela i SHL sett till färdigheter, men de saknar ödmjukheten för det. Av någon anledning tycks det ha samlats fler spelare av den kalibern i just Modo. Är det en slump eller har det med coachen att göra?

  Svar
 • 25 september, 2019 kl. 10:09
  Permalänk

  Det var jag som började diskussionen. Jag tycker att det är dags för alla som har skrivit här inne att läsa en gång till vad jag faktiskt skrev. Det handlade om att vara ärlig och inget annat. Min poäng är att det inom sportvärlden, ja i samhället överhuvudtaget, alltför ofta sägs och skrivs saker som man innerst inne inte menar, men som man säger för att det gynnar en själv eller det sammanhang där man befinner sig. Jag tycker faktiskt att man som spelare eller ledare efter en match kan vara ärlig och – då det gäller situationen i övertidsspelet – kunna säga att situationen var svårbedömd, att det kunde ha varit en utvisning antingen på Lövenspelaren eller på Modospelaren eller på båda. Istället sägs det bara saker som gynnar det egna laget. Och tänk bara på alla floskler som sägs inom hockeyn. Ett typexempel är att alla säger att det egna laget är bättre tränat än någonsin inför varje säsong! Ärlighet varar längst eller kanske inte i denna egocentrerade värld …..

  Svar
  • 25 september, 2019 kl. 15:33
   Permalänk

   Alla som har skrivit här inne kanske inte skriver ett svar på dina kommentarer och kanske inte behöver läsa din kommentar för att kunna skriva något om det som hände? För att svara på din kommentar så håller jag med dig. Man ska vara ödmjuk. Det gäller även den som känner sig förfördelad och kryddar och överdriver för att bygga sitt case.

   Svar
  • 25 september, 2019 kl. 22:04
   Permalänk

   Okej Hans så det är viktigt att spelare och ledare är ärliga när man blir intervjuad efter matcherna. Men är det då mer okej att man är oärlig under match för att försöker få fördelar till sitt lag, typ Björklund ?
   Det tycker jag är värre än om man efter match utan att hunnit tänka efter försvarar att det inte var utvisning. Deilert var inte lika säker på att det inte var utvisning i en senare intervju.

   Svar
 • 25 september, 2019 kl. 23:39
  Permalänk

  Anledningen till att jag skrev mitt inlägg i den här bloggen var att jag uppskattade krönikörens objektivitet och ärlighet kring situationen i förlängningen då Löven gjorde det avgörande målet. Det vanliga är ju – vilket också med all tydlighet har visat sig i kommentarer efter mitt inlägg – att man bara ser subjektivt på situationen beroende på vilket lag man håller på. Jag uppskattar all ärlighet och gillar inte filmningar. Därför ser jag sällan på italiensk eller spansk fotboll. Du tycker tydligen att Björklund var oärlig och filmade. Det beror säkert i huvudsak på att du håller på Löven och därför uttalar dig subjektivt om situationen. Andra, som håller på MoDo kan säkert se situationen på ett annat sätt. Vad som bedöms som oärligt eller inte på isen blir oftast beroende på vilka lagfärgade glasögon man har på sig. När jag började läsa redaktörens reflektioner utgick jag från att han var färgad av sina Björklövenglasögon. Därför uppskattade jag att han inte var det. Du kan också läsa vad Johan Svensson i Expressen (Mr Madhawk) skrev efter matchen liksom vad Gustav Pettersson skrev i Lövenbloggen i Västerbottens-Kuriren. Objektivt och ärligt tycker jag. Grattis till segern över Västerås förresten!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: