Reflektioner efter MODO

Björklöven inledde med en hyfsad förstaperiod, men följde upp det med två betydligt sämre och en sedermera en solklar förlust. Mycket kan bli bättre. Här kommer fler reflektioner.

Jag bänkade mig mjukt och skönt för match i går och satt ganska bekvämt med förhoppningar om att se ett spelande Björklöven på det sätt vi sett de tidigare matcherna och inledningsvis var det också så. Visst lös det direkta skönspelet i stora delar med sin frånvaro, men byttes ju mot hetta, tempo och klassisk derbykamp. Ja, det lilla man såg vill säga. Inte är 79 kr en hiskelig summa att betala för en sändning som solidsport flaggat för rätt rejält i social medier, men snabbt kändes det som att förflyttas ett årtionde tillbaka i tiden. Vart var HD-kvalitén, vart var repriserna, grafiken och vart var de opartiska kommentatorerna? Visst var det repriser ibland eller grafik, men mer sporadiskt än frekvent. Tur man känner igen spelarna på åkstil för inte var det helt lätt att se numren alla gånger. Sa jag att det laggade ibland, ofta, nästan hela tiden?

Nåväl, matchen då? Ja, bra kamp och mindre skönspel inledningsvis och domare som tydligt ska visa vad som gäller i vinter. 8 utvisningsminuter efter dryga sex minuter satte standarden på den punkten. Mitt i allt det här gled Oscar Stål Lyrenäs igenom efter lite MODO-slarv och kunde retfullt enkelt leka in pucken mellan benen på Erik Hanses i MODO-kassen. När Hardy Häman Aktell sen kunde slänga in 0-2 från blå bakom en av egna spelare skymd Hanses så kändes det ganska tryggt. Tvåmålsledning efter en period utan att direkt glänsa kändes bra. Vi visade på en del snabba omställningar och en bra attityd. Notis om Häman Aktell är ju jag vill minnas at jag hört att han tidigare hette Åström toch det borde få ett och annat bland MODO-fans att tänka tillbaka till svunna tider.

I den andra perioden skulle det dessvärre se ut mer eller mindre precis tvärt om. De många tekniska felen avlöste varandra och MODO verkade på stopp på våra snabba uppspel. Björklöven blev stillastående och passiva, som när MODO kunde reducera där Patrik Karlkvist helt omarkerad i slottet kunde få klubban på pucken. För övrigt kom Modos tre första mål efter att man vunnit kamperna framför Björklövens mål. Två styrningar och en retur av ovan nämnde Karlskvist som förvisso gjorde en smart grej genom att i skottögonblicket trycka Deilert ifrån sig för att få yta att ta returen. Smart, men vi måste vara tuffare än så framför mål. Andra målet kom i PK, men även där måste vi kunna hålla rent framför mål.

Nä, såg ut som att vi föll tillbaka i gamla synder och de två sista perioderna påminde oroväckande mycket om ifjol. Å andra sidan blir det så när de snabba uppspelen uteblir. Då blir man stillastående och vi får se just det vi såg igår. Här har Björklöven något att jobba på. Vad blir plan B när plan A fallerar? Vad gör vi när motståndaren inte pressar backarna på samma sätt utan täpper igen ytorna för dessa korta snabba pass vi vill ha djupt i egen zon?

Nu blev vi ju brandskattade på Deilert efter sitt matchstraff och snabbt er man hans betydelse i den delan av banan, även om #”misären” började långt innan han klev av matchen. Sen har vi fortsatt svårt att sätta bra lägen. Hutchings hade några, Selin liksaså och Crandall, han borde lägga liiite mer eneergi på offensiven är att husera i utvisningsbåset.

Sen kan vi inse att vi har en del kvar innan nya systemet sitter vilket är helt logiskt och att MODO å sin sida fortsätter på sin inslagna väg från ifjol. Däri ska det ligga en skillnad och är alldeles övertygad om att Björklöven kommer att förbättras framöver vad det lider. Sen är det bättre att man synas ny än 10 omgångar i hockeyallsvenskan.

När matchen var över och jag reste upp insåg jag att jag inte längre satt speciellt bekvämt. Därtill var frågorna allt för många och en del av dem har jag ställt ovan. Hoppas sitta betydligt bekvämare i hela 60 minuter i Gärdehov i morgon. Någon fler som åker dit?

Era reflektioner efter MODO? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 29 augusti, 2019 kl. 19:12
  Permalänk

  Vem är HutchKins frågade jag den enormt opartiske Urban Omark i chatten men fick inget svar :-). Läs rätt, uttala rätt eller spä på myten om att hockeyspelare (ex-spelare i det här fallet) är dumma.

  Svar
  • 29 augusti, 2019 kl. 21:23
   Permalänk

   Måste varit eran Internet uppkoppling som spökade isf för jag hade då varken problem med lagg eller dålig bildkvalité. Allt övrigt håller jag dock med om. Skitmatch, hoppas vi denna säsong har en plan B att ta till eller iaf modet eller känslan att frångå systemet när det så kräver. Pontus Andreasson tror jag kommer bli en fröjd att se.

   Svar
   • 30 augusti, 2019 kl. 10:02
    Permalänk

    Är det så små marginaler, måste väl vara det för att jag har suttit och gnidit händer och fnittrat de matcherna, inte för spelet, inte pga resultaten men för skills på nya spelare och intrycket av de nya tänket hur vi ska vända spel, hur lugna Canatta fått spelarna att se ut i lägen som ifjol skulle relaterat i virr varr och baklängesmål. Men i stora delar av matchen satt jag med hjärtat i halsgropen och viööe inte ens prata högt om det, just det… läskigt likt ett viöset Löven i egen zone. Jag hoppas och tror det blir MYCKET bättre med tiden, men orolig blir man med 40års erfarenhet av denna förening. De mpste få tid på sig, hoppas bara Fagge klarar detta och inte tilsammans med ”det som sitter i väggarna” drar med sig laget och geni Kentää i avgrunden. Forza Löven!!! Sen tycker jag att det skulle vara av intresse att peta in Andreasson med #90 & #91 & låta Linkan lira vinge i ngn annan kedja.
    Må min rädsla vara totalt onödig och fel. Upp på hästen och gör en bra kamp mot Timrå ikväll så spelar resultatet mindre roll just nu, men vi vill inte se, stress, ängslan och tömma blickar!!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: