Reflektioner efter MODO

Så. Då kan vi lägga ytterligare en match till handlingarna där man undrar vad fan ha hänt med vårt Björklöven? Visst, en jävla massa skador, men som tränare och även Fagervall ofta sagt, det är ointressant vilka som inte är med. Vi spelar med det vi har. Det såg vi knappt igår. Här kommer fler reflektioner.

Man kan bara konstatera att Björklöven just nu gör så oerhört dålig reklam för sig själva. Inget lag presterar så oerhört blek hockey i hela hockeyallsvenskan just nu och man måste förstås fråga sig varför. Det går inte enbart att skylla på skador. Det ska inte förta kämpaglöden och attityden. Vi har något att kämpa för och det är hela klubbens existens. Det syns inte någonstans. Tänk att Per Kenttä snart ska in och dels försöka bli an med spelare och även värva in. Vem skulle vilja gå till Björklöven? Vilket trumfkort ska han spela ut? Samtidigt finna ju alla rollerna lediga för ingen har gjort sig oumbärlig för klubben denna säsong. Spontant känns det som att en 200 meter bred raka rakt över A3 Arena så allt och alla följer med och sen börjar vi om i en ny hall.

Matchen då? Ja, man såg ju redan från första stund vart det skulle barka. Visst var det 0-0 ett tag, men det var MODO som höll i taktpinnen och även om vi hjälpte till med 1-0 målet så var det rättvist och inte ens en tvåminuters PP och sen en femminutare kunde resultera i mer än ett par halvhjärtade chanser. Att laget sen tydligen började tjafsa i båset under femminutaren säger ju det mesta om vart Björklöven är mentalt just nu.

Det som renderade Björklövens femminuters powerplay var denna situation. Tankar om den? Här får ni Emil Lundbergs.

Det som stör mig väldigt mycket är hur publiken efter detta kan rösta fram Lucas Wernblom till matchen spelare. Det visar att vi inte kommit en millimeter närmare kampen mot tacklingar som kan släcka en spelarens karriär aldrig kommer göra det så länge man inte kan se objektivt på en tackling av det här slaget. Visst, Cruseman är låg, men han är bara en tvärhand hög och är framåtlutat som man bli när man behandlar puck. Sen sätter ju Wernblom sitt eget lag på pottan genom att ge en två mot etta för löven istället för en tre mot tvåa om han valt att backa hem. En tackling är bara bra om laget tjänar något på den. Mot ett bättre lag hade MODO kunnat förlora matchen där.

2-0-målet var förvisso billigt av Mattias Pettersson, den ska inte gå rakt igenom honom, men han var ändå lagets klart bästa spelare matchen igenom och utan en del riktigt bra räddningar hade förlustsiffrorna kunnat blivit riktigt pinsamt stora och vi förlorade inte på det målet.

3-0 är ett mål som stör mig riktigt mycket. Simon Åkerström ska slå ett av världens enklaste pass till Emil Lundberg, men missar med över en meter och byter sen. Lagkamrat Jacob Anderson kliver inte över på hans vänstersida så att han och inkommande Jacob Stenqvist bägge hamnar på högerbacken och Henrik Björklund blir frispelad av en vaken MODO-back. Sen kan alla nu se skillnaden mellan det vi skrikit efter hela säsongen, dvs spetsspelare som är dokumenterade målskytt och våra forwards. Björklund faller nästan i mottagandet av pucken, men kan ändå hitta fokus, kika upp och snärta in pucken exakt där han ville ha den. Kvalité rakt av och sånt vi måste få in i Björklöven till kommande säsong.

Vi kunde sen reducera till 3-1 tidigt i den tredje perioden, lite av ett slumpmål ungefär som MODO:s första, men den lycka som vara för evigt? Var det sen någon annan såg det Fagervall såg och som han pratade om i efter matchen intervjun med C More? –Efter 3-1 har vi dom på hälarna några byten innan 4-1.. Öhhh, mmm, okej..?? Vi vinner tekningen efter målet, spelar back-back och sen erövrar MODO pucken i vår zon, lirar lite och pangar sen in 4-1. Vi hade dom på hälarna? Gosse.

Ja, sen var kanske säsongens mest självklara förlust ett faktum och jag undrar om vi egentligen hade en riktigt bra målchans?

Nu återstår två matcher, den hemma mot Pantern på onsdag för att avsluta med Leksand borta och för mig finns inte på kartan att vi tar några mer poäng. Vi får bara skatta oss lyckliga att Almtuna både måste slå Oskarshamn (H) och AIK (B) och Tingsryd vinna över Västervik (H) och Oskarshamn (B), allt under ordinarie tid. Det ska inte kunna ske.

MODO var jäkligt bra och vann hur rättvist som helst. Ett fulltaligt Björklöven är inte bättre än MODO och givetvis ska ett Björklöven utan åtta ordinarie förlora precis så solklart som man gör. Sen kan man tycka att vi ändå måste kunna skapa mer än vi gör.

Hatten av till alla fans som åkte ned, trots att alla magkänslor sa något annat. Respekt!

Avslutar med Emil Lundberg. Han var rejält kritisk till lagets PP i intervjun i den första perioden, han slängde klubban i den tredje , ett tilltag man gjorde när man var tio och lirade på gatan och sen hade han även en sån där frustrationsutvisning i tredje där han slashade i magtrakten. Man kan se kritiskt på allt detta, men också se något positivt i det att någon visar vilja, om än negativt. Då vill man i alla fall något.

Era reflektioner efter matchen? Skriv av er…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

11 thoughts on “Reflektioner efter MODO

 • 2 mars, 2019 kl. 09:22
  Permalänk

  Jag tycker det ska framgå tydligt att övikspubliken faktiskt röstade fram Wernblom som en av matchens tre bästa spelare…. Spelade 11 min och kunde släckt Crusemans karriär med den huvudtacklingen.

  Varför uppmärksammas inte det??
  Vidrigt

  Svar
  • 2 mars, 2019 kl. 09:49
   Permalänk

   Helt ofattbart tycker jag även om jag håller på Modo att han får matchens lirare. Nu tar förvisso inte tacklingen direkt i huvudet för då hade inte Cruseman spelat redan i andra perioden utan han reser sig i tacklingen och träffar högt kropp och sen upp i huvudet men med den åkriktning bägge spelarna hade så blir det en rejäl smäll ändå. MIn gissning är att han försökte sig på en Kronwall men med dålig tajming och utförande. Önskar som sagt att han slutar med onödiga tacklingar, efterslängar samt slashing i offensiv zon.

   /Modoit

   Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 09:44
  Permalänk

  Som Modo supporter så förstår jag din/er frustration, påminner lite om vart Modo var förra säsongen men med Björn har vi fått in en stabilitet i laget samt att J20 spelarna nu blivit etablerade i A-laget. Ni kommer tillbaka men det kan dröja ett par säsonger.
  Angående Wernbloms tackling kan jag bara hålla med, upplever den som totalt onödig men han har en tendens att göra såna saker till och från istället för att visa sina offensiva kunskaper. Absolut inget som ger matchens lirare iaf.

  Kämpa tillbaka nästa säsong, vi behöver roliga, spännande derbyn och inte de när ett lag gett upp redan efter en halv period.

  Svar
  • 2 mars, 2019 kl. 18:03
   Permalänk

   Vinnare vet vad de är värda, breddspelare är glada för att lira i ett lag som löven, vinnare ser inte löven som alternativ de siktar högre alternativt ska de välja löven är det inte på sportsliga grunder utan för pengarna=dyrt,,,,,gå all in på j20 och j18 samt 16 15 14 åringar, ge det tre fyra år sen kommer löven krossa i allsvenskan,till att börja med, siktet på SHL lägg ner det också det till att börja med

   Svar
   • 2 mars, 2019 kl. 18:15
    Permalänk

    Så är det absolut gällande vinnare. Problemet med juniorerna är ju att alla talanger lämnar för andra klubbar pga avsaknad av J20 Superelit. De få man lyckas behålla lämnar ändå innan A-laget pga. misskötsel i U16 och J18, namn före talang. Senast i raden att dra är Filip Wiberg som enligt våra uppgifter drar till Karlskrona till nästa säsong.

    Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 09:51
  Permalänk

  Det borde vara faran över. Men samtidigt symptomatiskt för dagens Björklöven. Precis allt går emot oss. 8-9 skadade spelare förklarar rätt mycket av det som nu händer men sett över hela säsongen Är det så otroligt mycket underkänt.
  Kval och det blir garanterat div 1 igen. Riktigt orolig.

  Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 10:01
  Permalänk

  Jag håller med det du skriver. Hög igenkänningsfaktor för min del gällande denna text! Jag vill också nämna något om stämningen i laget. Visst, det har varit en stor press på laget på sistone. Men ett missat slutspel, tja, vi har ju alla vetat att det kan gå så. Händer det så händer det. Iofs en gigantisk besvikelse, men det är ju inte slutet. Men att gruppen är så totalt förtappad. Ska det få hända? Ska det få gå såhär långt? Fagervall pratar ju så mycket om att jobba med gruppen. Jag ryser när jag tänker på att laget faktiskt inte är helt klart för allsvenskan nästa år och det är alltså detta gäng som ska säkra platsen.

  Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 10:18
  Permalänk

  Frågan är vilka spelare som är tillbaka mot Pantern? Får vi tillbaka några spelare så kan vi nog knipa poäng av Pantern och säkra kontraktet på egen hand, utan att förlita oss på andra resultat. Vilka väntas bli spelklara till på onsdag?

  Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 11:25
  Permalänk

  Vad ska få mej att köpa säsongskort till nästa säsong?
  Har sett nästan alla hemmamatcher sedan början av 80-talet men i år så har jag bara sett en match efter jul, jag vill ha underhållning när jag ser hockey. Man vinner inte alla matcher men att kunna gå hem och tycka att det var roligt att se ett kämpande hemmalag som gjorde sitt bästa saknar jag. Så vad ska få mej att köpa säsongskort till hösten, jag undrar det…..

  Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 18:04
  Permalänk

  Problemet löven har är att det kostar att ligga på topp,,vill vi ha bra tränare som vet de är bra och vet vad göra så får man betala, vi betalar dyra pengar pga av någon löjlig fjantig idé med lokal förankring till Norrland som om det borde bli bättre, Hjärta för löven osv osv för spelare ledare osv, ,ska man ha det snacket så bör nog istort sett alla pengarna läggas på ungdomssektionen tills vi har en uppsjö av elitspelare med både bredd och spets som brinner för umeå och löven dock ändå så lär det jagas spelare utifrån för det lilla sista.

  Svar
 • 2 mars, 2019 kl. 18:08
  Permalänk

  Vinnare vet vad de är värda, breddspelare är glada för att lira i ett lag som löven, vinnare ser inte löven som alternativ de siktar högre alternativt ska de välja löven är det inte på sportsliga grunder utan för pengarna=dyrt,,,,,gå all in på j20 och j18 samt 16 15 14 åringar, ge det tre fyra år sen kommer löven krossa i allsvenskan Till att börja med ,, SHL hetsen kan börja när grunden finns.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: