Reflektioner efter MODO

Äntligen vann Björklöven då J var bokstaven i allmänhet och Jacob i synnerhet. Här kommer fler reflektioner.

Att bara ha tre killar med samma namn i ett lag är rätt ovanligt. Oddsen på att alla tre tillsammans skulle ensamma bli målskyttar i en enskild match är desto större, men det var precis vad som hände i går. Lägger du till att Modos två mål gjordes av Johan Eriksson och Joakim Hagelin, så var bokstaven för dagen verkligen J. Var endast Jonas Emmedahl som kunde fullbordat ett dubbelt hattrick och verkligen maximerat dagen, men varför gapa för mer?

Annars hade man ju förhoppningar om mycket folk på läktarna, men MODO:s egen förhoppning om 6000 åskådare var man ju inte i närheten av 4 702 är ju faktiskt med en riktigt dålig siffra. Döm då om min förvåning när det ändå tar en evinnerlig tid att ta sig ut från arenan. Trots att vi stannade kvar och såg löven komma ut och hylla fansen ytterligare en gång
och sen en lång väntan i foajén så blev det lika fullt kö. Att man inte lärde sig från tiden med Kempehallen? Nu var det dock lättare att ta då det blev seger, en seger som i mina ögon borde tagits redan efter 60 minuters spel och jag hoppa satt Björklöven hivade in en tub tandkräm i MODOS:s omklädningsrum för det var bjudgodis gånger två på MODO:s bägge mål.

När det gäller parkeringen var det lika uselt inför matchen. Att man inte kan utarbeta en bättre kommunikation mellan de som är ansvariga? När vi viker av till en parkering som verkar inneha lediga platser dp flera bilar redan svängt in och är i färd att betala så kommer en vakt springande och ropar ”FULLT”. Då är det packat med bilar och de tre bilar som redan svängt in och försöka vänta på en femöring med horder av bilar i kö bakom. Vi frågar vart vi då kan parkera, men får svaret ”jag vet inte, testa nån annanstans”. Vi åker då vidare till vänster om Fjällräven där vi parkerat en gång tidigare och lyckas hitta det sista lilla skrymsle nog stor för en bil. Glad var vi, men tåget bakom hade ju gladeligen hakat på så nu stod en hoper bilar som fick försöka vända och hitta annat i all kaos. Då vill jag inte ens tänka på om det hade varit mer än 3000 åskådare till.

Om nu publiksiffran var ganska usel, så var fansen desto mer på tå, även om det denna gång var färre fans på alla håll än tidigare möten. Såväl dom där andra som Green Devils höll igång bra och ni som länge undrat vart konfettin vi använde på 80-talet tog vägen….nu vet ni.

Matchen då? Ja, sett över 62 minuter och 20 sekunder var ju Björklöven genomgående det bättre laget, men lyckades återigen hitta sätt att tappa poäng. Denna gång slutade det vid en borttappad poäng , men lägger vi till KHK och Västervik så är egentligen laget fem poäng kort och det då bara under de fem senaste omgångarna. Med dessa poäng i hand så hade legat före MODO i tabellen på en femte plats. Nu är vi tia, med endast tre poäng tillgodo för negativt kval. Samtidigt ska jag vara ärlig att jag inte trodde på någon poäng med tre minuter kvar, så vi ska nog vara ganska nöjda ändå. Utan dessa poäng hade ju det nedre strecket bara varit en fingerborg bort.
Första perioden var en lång kamp där Björklöven hade någon vass chans i sitt lite nyvunna PP med en del omkastningar där Stål Lyrenäs klev in och visade vilken tillgång har är i den spelformen och jag måste säga att jag blev väldigt förvånad att se Kristoffer Söder i PP, men även han var en injektion i spelformen. Utöver detta så det var det som sagt mest kamp med
visst övertag för Björklöven.

I de andra fortsatte vi att var det bättre laget och när vi fick vårt andra PP i perioden och tredje totalt satt äntligen pucken där Björklöven utnyttjade ett märkligt byte i MODO som gav ett tillfälligt 5 mot 3 och där några snabba passningar ställde Jacob Andersson i bra läge och som via Linus Lundins plockhandske hittade in med ledningsmålet och gick därmed upp i ledning
backarnas poängliga, före Modo backgigant Tobias Enström. Viktigt! Enström förresten, han är som många ”stjärnor” helig och vid ett tillfälle i den tredje perioden försökte Mattias Granlund få igång ett litet slagsmål med honom vid MODO:s bås vid ett byte, kanske ett försök att få honom utvisad. Snabbt var en annan MODO-spelare där och helt sonika snodde
Granas klubba och tog med sig in i båset. En snopen Grana kunde inget annat än att själv åka och byta och så var det försöket över.

Ledning inför den tredje perioden, den som inledningsvis var så bra från Björklöven, men som blivit ett aber på sistone, där vi inte lyckats upprätthålla rätt energinivå. Även om vi i stora delar var bättre än MODO i den tredje perioden, så kunde man ana en rädsla och oro bland lövenspelarna och även om vi vinner skotten med 10-3 i perioden så
lyckas alltså MODO sätta två kassar. 1-1 målet för MODO kom i PP då Mikko Pukka till synes ha full kontroll på pucken lyckas tappa den och kvitteringen var ett faktum. Först ville jag ha en hakningsutvisning, men på reprisen får man säga att det är en perfekt lyft av Pukkas klubba av MODO:s Daniel Sylwander. Målet får dessvärre Oskar Masiello ta på sig. Inte mycket till vinkel där för målskytten Johan Eriksson och där måste Masse vara betydligt tätare vid stolpen. Pucken är ju i höjd med förlängd mållinje när Eriksson skjuter och pucken går in via den bortre armen. Då spelar det liksom ingen roll att man räddar frilägen om sånt går in. Ska man lyckas en säsong får sånt här inte hända och det om och om igen.

Helt plötsligt kändes som att rädslan att förlora var större än att våga vinna och när sen MODO tog ledningen med bara 6.13 kvar, återigen på ett rätt märkligt sätt, så kändes poängen långt borta. Även här får Masiello ta på sig målet. Det är inte mycket till backhandskott som Johan Hagelin får iväg.

Normalt borde vi sett ett gäng hängskallar i löven i detta läge med den närmsta historien i framsätet , men tänk så fel vi hade. Björklöven tog kommandot direkt efter målet och efter ett antal bra chanser och då tänker jag kanske främst på Mattias Granlunds klockrena skott i kryssribban, så kunde Jacob Stenqvist kvittera på en retur efter en lång press.

Väl i förlängningen var Björklöven det bättre laget och spelade med ett annat lugn än vi sett i tidigare förlängningar och när Jacob Peterson sen fick ett 2 mot 1 läge med Jacob Andersson gjorde han inget misstag. Många ville igår lika honom vid Elias Pettersson och det var något jag själv var inne på för över en månad sedan. Då blev jag rätt hånad för liknelsen, men nu är det fler som ser det.

Skönt med en seger och så här efter matchen törs man ju skriva det jag tänkte hela matchen. Herregud så uselt PP MODO har och det ska komma från oss 😀 . Vågade inte skriva det på Twitter i går. Som innehavare av titeln ”Jinxmaster” får man verkligen passa sig vad man skriver eller säger. Ibland vågar jag inte ens tänka. vet att vi är många som känner så här och därför tog jag ju fram följande tröja ifjol.

Facit för MODO: Usel parkering, uselt PP, konfetti och sen var väl allting OK? Nä. statistiken. Någon fler än jag som noterade tre tunga tacklingar av Alexander Hellström i första och ytterligare ”minst” två till i matchen?

Han hade enligt dom inte en tackling i matchen. Laget i sig hade enligt statsnissarna sju tacklingar på hela matchen…?? Skärp er. Jag älskat statistik, men den ska vara hyfsat nära sanningen! Annars blir det ju bara…löjligt.

Avslutar ändå med behållningen utöver segern då och det var en ny seger på läktaren. Även om ni ifrån där jag satt inte syntes speciellt bra så var ni många och ni var bra, på gränsen till bäst i hallen… nä, ni var fan bäst!

Era tankar efter matchen? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter MODO

  • 10 januari, 2019 kl. 21:27
    Permalänk

    Angående målet från snäv vinkel tyckte jag mig se att pucken studsar på Ackes klubbspets innan Masse lyckas tråckla in den. Vet inte säkert men dråpligt oavsett hela händelsen. Tråkigt att en av våra backgiganter klappat igenom så fatalt. Jag har alltid gillat Pukkas lugna rejäla spel men nu är det som bortblåst tyvärr.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: