Reflektioner efter MODO

Återigen, jag är så oerhört less på ytterligare en hedersam förlust. Här kommer fler reflektioner.


Samtidigt vet jag inte om jag är besviken, kanske snarare uppgiven. Matchbilden liknar så många tidigare. Vi spelar egentligen bättre än motståndarna men har någon dipp som blir oerhört kostsam och sen står vi en autostrada av missade målchanser. Vet inte senast då vi skapade så klara målchanser och tänker då på David Lindqvist x2, Emil Lundberg, Kristoffer Söder, Filip Cruseman och Alexander Wiklund hade alla jättelägen utan att få dit trissan och då vinner man inga matcher. Svårare ön då är det inte och det visar återigen, laget saknar naturliga målskyttar. Cruseman som värvades in som just en poängspruta har ju faktiskt bara gjort hyfsat med poäng under en enda säsong sin karriär, Lundberg likaså. Lindqvist har aldrig gjort mål, Söder har aldrig gjort poäng och knappt Wiklund heller, men lika fullt tror man efter 24 omgångar att det för första gången i dessas karriärer ska prutas in mål och poäng och det är inte deras fel, det är bara så det är. Säger det igen även om det verkar vara för döva öron. Klubben måste få in någon eller ett par naturliga målskyttar. Att säga att vi ska fortsätta jobba för att göra mer mål känns naivt.

Matchen då? Ja, vi fick ju en en riktigt frejdig match, bra tempo, fysiskt spel och en härlig stämning skapad av två klackar. Trots att vi startade riktigt piggt så var det MODO som rivstartade målmässigt. 0-1 redan efter 1.42 kom ju när Jonas Emmerdahl satt utvisad där matchens förgrundsfigur Patric Karlkvist målade och här tycker jag liksom i många avdra situationer att Oskar Masiello blir oerhört liten, han krummar liksom ihop sig. Borde kunna sträcka på ryggen och brösta upp sig. Nu blir han knappt en tvärhand större än mössen jag fångar under diskbänken. Håller ni med?

Masiello är alltså 189 cm lång. Jämför det med MODO:s målvakt Linus Lundin som är 190 cm och kändes som en jätte i målet.

0-2 kom ca fem minuter senare och det säger jag inget om. Snygg, skitsnygg, helvetes så snyggt! Bra så. Så utnyttjas man lite plottrigt spel från hemmalaget.

Halvvägs in i perioden hade vi alltså 6-3 i skott och 0-2 i mål. Blytungt. Vi gav dock inte tappt och ska vi ta med oss något positivt (vilket vi förstås ska), så är det att vi lyckades hämta upp det underläget och det visar på bra moral och laganda. Dock en notering från den första perioden och kanske matchen igenom. MODO anfaller som ett lag med fart, tillsammans och med finess. Vi anfaller mest via solokörningar och kamp och stök. Enorm skillnad på den punkten.

Nåväl, vi spräckte till slut nollan tidigt i den andra perioden då pånyttfödde Sebastian Selin var sist på pucken efter att MODO.s målvakt slarvat bakom mål och jakten kunde börja.

Sen har vi ett herrans övertag i den andra perioden, ett övertag vi måste kunna utnyttja, där vi ju lyckades byta femma vid inte mindre än tre gånger torr jag utan att MODO kunde byta. Ett tag var ju MODO-spelarna så slut att de knappt kunde röra sig, men något mål lyckades vi inte peta in. Ett mål där och utgången hade förmodligen blivit ett annat. Här kom ju periodens powerbreak som en utlösning för MODO som sen fick några anfall innan vi kunde pressa på igen och mitt i all den press kom kvitteringen när Lucas Eriksson efter en snabb spelvändning (när fick man använda det ordet om Björklöven senast?) frispelades av Jonas Emmerdahl det skottet visste var det satt. Rakt upp i krysset som att han aldrig gjort annat. Ni som följer mig på twitter kunde under värmningen läsa följande.

Nu var förvisso det här ett handledsskott, men inte sett honom som en skytt, men kollade mer på värmningen och även under värmningen en halvtimme innan match att han har en jäkla bössa. Kanske ett kort i rockärmen att ta in mer offensivt, kanske rent skytt i powerplay, om nu ledningen vägar satsa lite annat när många andra inte levererar?

Så långt borde vi haft ledningen, men när Istället MODO tog ledningen sent i perioden via nytt mål i powerplay kändes det blytungt, en utvisning som tillkom via ett mindre hjärnsläpp av Stenqvist. Alla vet att man inte får greppa pucken och kasta iväg den. Vid målet hade Emmerdahl med fördel kunnat vrida på huvudet då han visste att Karlkvist fanns bakom. Dock oerhört nära att Masiello räddar den med plockhandsken.

Vi skulle dock kvittera genom Emil Lundberg i powerplay efter en bra uppåkning av Sebastian Selin och distinkt skott att Lundberg. Kanske så vi ska spela vårt powerplay. Strunta i uppställt spel och direkt gå rakt på mål? Utveckla spelformen?

Oavgjort efter full tid och sen gick vi ju till straffar efter en hyfsat händelselös förlängning utöver Wiklunds kanonläge. Straffarna vill man tyvärr snabbt glömma. Här såg det ut som att ingen spelare ville lägga straff och vid varje straff tittade alla i båset omkring sig liksom ”lägger du, eller du? inte jag, vem vill?”. Nu kan man ha gjort upp vilka som skulle lägga, men det såg inte så ut. Såg mest rädsla i allas blickar och straffarna gick ju också i den riktningen. Sen avgjordes den kanske precis som man befarande, att Patrik Karlkvist skulle briljera. sa den innan hans straff att den sitter bergsäkert och som han gjorde det. Om det blev någon över av de över 200 hamburgarna som såldes mellan 17-18 för att locka folk tidigt till matchen så hoppas jag att et fanns en mikro så Masiello kunde värma på en istället för att ta en klassisk korv med extra allt. Den straffen ingick inte i något lotteri som många vill kalla straffläggningen för. I Karlkvist har Modo en sån jag gärna ser i Björklöven, en som är van att göra mål. Det blev till slut skillnaden.

Vill ändå plocka fram några positiva delar av matchen. Tar igen 0-2 och orkar komma igen till 3-3 efter det grymt tunga 2-3. Grym stämning, Bra tempo i matchen, fartfyllt och svängigt, men det är liksom skitsamma ändå. Tar nu hellre tre poäng i Rosengård inför 300 pers än en inför fullsatt A3 Arena.

Nåväl, vi i familjen hedersamma förluster få ta nya tag i morgon då vi gästar Himmelstalundshallen och Vita Hästen. Måtte vi inte få uppleva en så där baksmälla som derbyn mot MODO brukar framkalla, eller vad tror ni? Avslutar med att tacka alla vi dom var där igår. Synd bara att de flesta fick gå hem besviken.

Hur lyder era reflektioner efter gårdagens match? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter MODO

  • 1 december, 2018 kl. 15:06
    Permalänk

    Visst måste Masse bli bättre på att sträcka upp ryggen, men just vid 1-0 målet så ser det ut som om han kryper ihop för att kunna se pucken. Vilket är A&O när det är kamp framför målet. Att han nu mötte ett lag som har sinnesnärvaron att passa i sidled i stället för att försöka skjuta igenom ett gäng spelare får väl falla under kategorin – inget som sker på träning..

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: