Reflektioner efter Modo

Borde man börjat ana oråd redan när August Tornberg missades i lineup och den radiostyrda pucklevererande lastbilen slutade fungera. Det här skulle inte bli Björklövens match. Här kommer fler reflektioner.

Två frilägen tillsläppta innan sju minuter var spelat följd av slarv som gav 0-1. Eller slarv? Det är ju så löven ska spela i år. Inte uppspel efter sarg eller någon kant utan in framför eget mål. Är då inte passningskvalitén hundra eller spelarna väldigt samspelta blir det väldigt sårbart och direkt livsfarligt.

Passningskvalitén ja. Den lämnade mycket att önska. Kan det helt enkelt bero på dålig is? Låter som en otroligt dålig bortförklaring och borde förstås påverkat Modo i samma grad och en ursäkt som inte håller i några som helst sammanhang någonstansch, men tänker lite på det Fagervall sa när laget tränade på Nolia. -Fantastisk is att åka på..//..Det här är är ju en bättre is att vara här..

Sen kom straffsituationen och vissa tycker den är solklar, men tycker själv den var rätt hårt dömd. Modospelaren är ju inte direkt fri med full kontroll på pucken. Väljer man straff i det läget lär vi få se många straffar denna säsong. Nåväl, mål och 0-2 i slutet av perioden och så långt hade vi inte skapat en målchans värd namnet.

I den andra perioden snäppade väl Björklöven upp sig någon grad och här var väl bara Hanses och i viss mån arbetet framför mål som var skillnaden. Han fick jobba med väldigt bra sikt genom hela matchen vilket inte satte honom på några större prov nån gång i matchen. Framåt var vi oväntat uddlösa den här matchen. Tagna av stundens allvar?

Sen var Modo bättre på att utnyttja de misstag vi bjöd på, som till exempel när August Tornberg bara skulle sarga pucken ur zon men lyckades få upp den på läktaren varpå Modo vackert utnyttjade sitt powerplay till 0-3,

Mötte några Modofans tidigt i den andra perioden som var riktigt irriterade över att ölen var slut i barerna. Vet inte om etta var sant, men knappast något man bara slänger ur sig. Om det stämmer är det inte bra.

Modofansen då? Ja, ömsom vin ömsom vatten. Ramsor som ”Hagamannen hejar på Löven” och att man ska ha förstört ett antal sittplats är förstås sånt som inte hör hemma i en bra klack, men en sak som alltid går hem mellan klackarna är att häckla SHL.

Sen satt vi bredvid fyra Modorövar och dom var ytterst trevliga.

I den tredje perioden vann vi skotten med 16-3 utan att det kändes som att vi något sätt hotatde. Vi reducerade förvisso på ett vackert sätt då Mikko Pukka excellent hittade comebackande lagkaptenen Fredrik Andersson till mer eller mindre öppet mål , men mer än så blev det inte.

Visst förväntar man sig inte en glimrande offensivt, men i alla fall en tät defensivt som ska vara lagets adelsmärke, och vara jobbiga och griniga att möta. Vad fick vi? vidöppet och slarvigt bakåt, spelare på utsida hela tiden och ingen fightning spirit. Allt man pratat om att lagets ska stå för var som bortblåst. Vi ska ha en taktik där skott ska ha levererats inom tre sekunder när vi är i zon och sen ska vi in på mål och vinna andrapuckar och på så sätt göra mål. Då måste vi ju ta oss in på mål. Hände det en enda gång igår?

Vi vinner skotten med 31-23, men det mesta var alibiskott mot en målvakt med fri skikt. Tror kvalificerade målchanser kunde räknas till 1-8. Modos seger ska dock inte bortförklaras. Sett några av Modos matcher på försäsongen och det här var deras klart bästa insats. Dom är bra, riktigt bra.

Vill gå in på det jag varit inne på så många gånger och det är lagets uppställning i powerplay. Förstår inte att varför man ska spela två leftbackar ihop. Förstår inte varför Lyrenäs ska spela på högerkanten i den uppställningen. Förstår inte varför man ska spela två rightbackar ihop (även om de löste det bra vid något tillfälle då de vred så den ene fäll ned på vänsterkanten.

Sen förstår jag inte riktigt varför man rullar på sju backar. Med det vanskliga uppspelmodell man kör efter så torde samspelthet vara A och O och man har ju konstant kört med samma backpar hela föräsongen…utom på matcher. Då ska man rulla och igår fick ju Simon Backman köra vartannat byte i varje backpar. Snacka om att aldrig riktigt veta vem som är på isen. Alla fungerar inte. Det tar tid att lära känna hur den andre spelar. Inte konstigt vi ser så många tull synes väldigt enkla misstag i egen zon. Hade jag coachat hade jag kört på sex backar och slängt in den sjunde i nödfall, men det är kanske bara jag.

Nå väl, vi hoppas att det här var en engångsföreteelse och att Hästen på söndag får sota för vår insats.

Man hade äntligen fixat till ett vettigt intro och en riktigt fin stor flagga över ståplats H med texten ”Framtiden står skrivet i grönt och gult”, eller vad tycker ni?

Era reflektioner? Fältet är som vanligt fritt…

* * *

Spelar gör du givetvis med vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 

 

5 thoughts on “Reflektioner efter Modo

 • 22 september, 2018 kl. 14:01
  Permalänk

  Ja skönt intro , stod själv under flaggan men matchen kan vi nog glömma man
  hade liksom känslan att löven var inte nära igår och utan att gå in på vissa spelare
  så bör nog vissa snäppa upp sig…… Måste bara säga att Freddan ”Kung” Andersson
  var mycket bra igår och då utan några T-Matcher i benen, skönt att K.Goumas är klar,vi
  kommer att behöva honom:):):) Jo en lite reflektion över hur dåliga avslut utan täckning som
  vi sköt igår, tror jag räknade till 5-6 skott i plock utan att Hanses behövde röra varken arm eller
  plock, inte svårt att vara BRA då:(:(:(

  Svar
 • 22 september, 2018 kl. 14:04
  Permalänk

  Märkligt att det ser ut som förr trots att laget är omkomponerat.
  Slarviga uppspel, dåliga rensningar och alibiskott.
  Ska inte måla något på väggen redan nu men matchen gav en hel del frågetecken.

  Svar
  • 22 september, 2018 kl. 14:20
   Permalänk

   Hehehe två ord man kan skriva i sömnen, ölen och löven. Lätt att blanda ihop två saker man älskar 😀

   Svar
 • 22 september, 2018 kl. 16:03
  Permalänk

  Jag förstår att Löven har en gameplan men man måste ju kunna anpassa sig oxå.
  Varje gång vi pinshade fast dem i deras hörn med 1-2 gubbar så spelade de in bakom ryggen rakt framför Hanses. Huuur svårt ska det vara att sätta 3e gubben där då? Vad skulle de göra då?
  Sen ja…det såg ut som grabbarna var på is första gången i år.. Det var inte bra någonstans förutom Masiello då. Han var felplacerad på Björklunds mål men han höll nere siffrorna trots bara 23 skott. Kunde varit 0-7 efter 2 perioder.
  Nu borde det bara kunna bli bättre o jag hoppas Goumas spelar snart

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: