Reflektioner efter Miraklet i Mora

Mirakel och mirakel är väl att ta i om vi inte vinner på fredag, men vilken insats grabbarna står för. Här kommer fler reflektioner.

Vi åker alltså ned med Morakniven mot strupen och levererar en ny underbar bortaseger. Nu borde det väl inte vara omöjligt att leverera en liknande insats hemma mot Västerås på fredag? Men innan vi tar oss an den matchen ska vi ta denna i hamn, eller hur?

Det blev ju en riktigt het tillställning där det hettade till redan på uppvärmningen där Niklas Pavel började munhuggas med Mora Alex Aleardi vilket till slut fick nästan alla att delta.

När matchen väl satte igång var det Mora som tog kommandot, men en vass Adam Werner kunde hålla tätt och när Jonas Emmerdahl kunde ge oss ledningen tidigt i den andra perioden, bra jobb av både Kim Karlsson och Lucas Ekeståhl-Jonsson som öppnade yta för Emmerdahl, så började ett litet hopp spira.Gillar Emmedahls 80-tals liknande målgest stenhårt! Kung!

Det målet hade tyvärr försiggåtts av ett matchstraff från Niklas Pavel där han tacklade Moras Robin Johansson vid egen blå. Många har kritiserat honom för tacklingen och i viss mån jag själv under gårdagskvällen, men ser man inpact är är den helt ok. SE här.

Tyvärr sätter han ändå löven i en jäkligt jobbig sits när vi bara har sex backar, då han nu blir avstängd, då man i Sverige bedömer på resultatet av en tackling inte själva tacklingen i sig. Som en läsare sa efteråt: Det här tacklingen hade hyllats i NHL.. Se tacklingen nedan.

Vi krigade vidare men kunde till slut inte hålla stången då vi drog på oss två utvisningar i tät följd och Mora kunde kvittera i spel 5 mot 3 med drygt en och en halv minut kvar av den andra perioden. Här borde det i mina ögon först varit 2-1 till Björklöven då domare Holm kunde varit nära att göra en sk. Lex Lyth, dvs döma bort ett regelrätt mål för Björklöven. Kim Karlsson satte en retur som Holm dömde bort för lövenspelare i målgården, men på reprisen ser man att Lucas Ekeståhl-Jonsson blir brutalt crosscheckat in i målet och inte alls kom dit av egen vilja. Man säga att det var tur för Holm att vi vände.

Då stod man inför den tredje perioden med funderingarna då Västerås ledde och man insåg att vi minst behövde två poäng i matchen. Gå för det eller täta och invänta en förlängning/straffar?

Man kan säga att Löven verkligen gick för det och när Mora drog på sig ett matchstraff för en bentackling på Jesper Thörnberg, dvs PP i fem minuter tänkte man att du jäklar, men tyvärr ställde vi till det för oss och släppte in ett mål istället. Då var goda råd dyra, men vad gör Joakim Fagervall då? Jo, slänger i Mikko Pukka på mål och vips satte Pukka pucken i krysset i en kamp framför mål (”Precis som Teemu Sälänne” som Messy beskrev det) och det var match igen. Då var den dryga tio minuter kvar, men vi gav oss inte där och där Marcus ”Messy” Jonsson satte 3-2 i en röra framför mål visste glädjen inga gränser.

De sista fem och en halv minuterna tyckte jag grabbarna spelade av väldigt bra och den så livsviktiga segern var ett faktum. En stor eloge till alla spelare och ledare. Bra jobbat under bortaturnén och främst, vilken krigarseger i går kväll!

Nu förväntar jag mig att alla tar sig till ladan på fredag och de som har årskort och inte tänker gå av någon outgrundlig anledning ska givetvis höra av sig till kansliet så att era biljetter kan säljas på nytt. Inte en stol ska eka tom! Ser jag en tom stol ska jag banne mig kräva att rätten till årskortet nästa säsong tas ifrån er.

6 thoughts on “Reflektioner efter Miraklet i Mora

 • 2 mars, 2017 kl. 08:11
  Permalänk

  Ja, vad skall man säga.

  Mora spelaren är fortfarande puckförare, Pavel träffar i magen/bröst-partiet och ramlar sedan över honom. Kan lova att detta inte blivit något om in moraspelare legat kvar. Det enda som är fel med denna tacklingen är att den tar olyckligt, inget annat.

  Att detta var huvudlöst och korkat? Absolut INTE.
  Var det bra försvarsspel? Ja absolut. Pavel tar bort den enda killen som kan gå rakt på mål och få en sidledspass.

  Svar
 • 2 mars, 2017 kl. 08:18
  Permalänk

  Önskar Löven all lycka till på fredag då jobbet hindrar deltagande. Med hjärtat innanför matchtröjan och ett stort mått självförtroende från gårdagens vinst hoppas och tror jag att vi tar hem tre poäng imorgonkväll. HEJA LÖVEN! PS. Signa Pukka ASAP!

  Svar
 • 2 mars, 2017 kl. 08:52
  Permalänk

  Domaren borde ju ringt på Kims mål.
  Eller kan domaren inte ringa om han vill se om en spelare blir knuffad i mål?

  Hoppas Fagervall fortsätter använda Pukka framför mål i PP.

  Svar
 • 2 mars, 2017 kl. 08:56
  Permalänk

  Hur som helst så är de ju kanon att man vann och fixade avgörande på fredag..fokus på det nu !!
  Det är väl det som gäller nu.
  Sen är man ju ju jäkligt orolig..hemmamatch!!

  Svar
 • 2 mars, 2017 kl. 23:18
  Permalänk

  Jag trodde att Löven hade en bra chans på förhand mot Mora och hade till och med bettat på det till över 3 ggr fläsket. Mora var dock mer intresserade av vinst än vad jag hade trott så det kunde gått åt hvete. Jag såg inte matchen utan följde den nervöst via VKs rapportering och slets mellan hopp och förtvivlan och är nu glad att vi har fått en sista chans imorgon att rädda en annars svag men dramatisk säsong med djupa dalar och en tids toppform på senhösten.

  Kul att en karaktärsspelare som Messy klev fram och avgjorde.

  Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 07:54
  Permalänk

  Varför rättas inte statistiken på stats.swehockey.se?
  Vid Moras 2-1 mål var 57, 7, 24, 14 och 36 på isen! Inte alls dom som står i statistiken.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: