Reflektioner efter matchen mot Kalix

En dag på jobbet, dålig is eller en reaktion på Piteåmatchen? ja, funderingarna har varit många sen söndagens match. Saken är i alla fall att vi vann och DW höll nollan igen. Vad sa då spelarna efter matchen? Vi kollade läget med Oscar Molin, William Quist och Jens Ledin.

Dålig inställning eller dålig is?

Isen var inte särskilt bra men inställningen var det inget fel på, vi förstod att dom skulle slita som djur (Oscar Molin)

– 3 poäng, thats all ! (William Quist)

 – Att det var rätt segt i både huvud och ben ikväll. Men en seger är alltid en seger…(Jens Ledin)

Helt rätt. Jens förresten, måste bara fråga om din trippingutvisning i tredje, hur känner man egentligen efter en sådan?

– Asså, det är ju en omedveten tripping, men man ansvarar för sin egen klubba så det är inte så mycket att säga något. Men det är klart att man blir lite less och frustrerad då inte var så mycket som stämde annars…(Jens Ledin)

Tyckte du gjorde en helt OK match. kan inte varit lätt att lira hockey när en trippel-Salchow varit där före…

– Haha, märkte inte av konståkningen speciellt mycket…(Ledin)

Så du lirade på en perfekt is,hehe?

-Njae kanske inte det heller…Men är sällan isen är perfekt. Är få ställen som MANär bortskämd med det. (Ledin)

Men grejen med en is bör ju vara att den ska vara slät, i alla fall innan match?? Det måste ju vara ett minimikrav. Att få en ojämn is redan från början är ju som att gå på ICA… köpa gammal… mjölk??

– Ja, det har du väldigt rätt i! Haha bra metafor! (Ledin)

Ni lät rätt nöjda i omklädningsrummet efteråt. Hurrar ni varje gång, eller? 3-0 mot Kalix hemma är i ärlighetens namn inget jag sover bättre på?

– Seger som seger säger vi, visst kommer vi gå igenom alla detaljer som kan göras mycke bättre men stunden efter varje seger firar man. (Molin)

Helt rätt. Vi känner en stor tillit till årets lag. Ni känns klart fräschare, piggare och med mer jädraanamma än i fjol.

– Jo, det känns bra, vi hade bra killar ifjol också men tyvärr gick det inte hela vägen. Det kommer bara bli bättre under årets gång känner jag (Molin)

Trodde du (Quist) skulle skada dig rejält i den andra perioden. Du fick en märklig tackling eller vad det nu var och föll mot sargen på ett otäckt sätt. Ingen men efter det?

Ja men satan, han trillade och jag trillade över honom med huvudet rätt in i sargen. Ryggen fick stryk! Satt med in rätt länge efter matchen.

Trots det såg du ju grymt pigg ut i tredje. Där kom förresten assisten till Nicke som skulle kommit redan i Boden.

– Det var nog en synvilla,haha. Jo, precis.(Quist)

Du (Quist) har ju gjort en omedelbar succé och jag såg en bra lösning för att få kvar dig i klubben. En kille på forumet TCIM sa följande:"Försök para ihop honom med den snyggaste, gladaste och trevligaste tjejen med fast anställning i Umeå och ge honom ett blankt 10 års-kontrakt där han själv bestämmer lönen. Vi måste behålla denna lirare!" Vad säger man om sånt?

– Haha är det sant? låter som en skön kille.(Quist)

En bra lösning med andra ord?

– Låter kanon! Umeås snyggaste, gladaste och trevligaste brud. OJ OJ! (Quist)

Nog fixar vi fram henne och du tar kontraktet,haha. A deal?

– Deal ! (Quist)

Bra. Faxar kansliet direkt.

+++

Vad tyckte bloggen om matchen då? Nja, domaren brukar alltså döma elitserien? Då är det kanske inte bara spelare som bland har svårt att tagga till i ettan.

+++

Svensk hockey vill alltså utbilda spelare att spela tuffare, att exempelvis våga bryta in på första stolpen. Samtidigt tar man utvisning för charging när en spelare gör det. Tänker på William Quist i första perioden. Tankar som går hand i hand? Knappast.bedöm själva tidigt i detta klipp.

+++

Har man någonsin varit med om att två lag i samma byte döms för för många spelare på isen? Måste vara något slags rekord. Och totalt fyra gånger under matchen. Även det måste lugga i rekordboken.

+++

Undra hur Posslers bolla känns idag? Han fick en hyfsat pärla av Russ under matchen. Possler förresten. Den killen kan bli hur bra som helst.

+++

Daniel Wälitalo känns som en oerhört viktig pjäs i årets lag och går räddade han kanske segern. Inser ni hur nära det var att Oscar Molin gjort självmål i anfallet innan Lövens 2-0? 1-1 där och matchen hade kunnat sluta helt annorlunda.

+++

Vi längtar redan till derbyt på fredag. Dags för ett klassiskt återtåg av rök och ljus på introt? maybybaby…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: