Reflektioner efter Luleå

Vi förlorade alltså med 5-9 mot Luleå igår och att ett SHL-lag ska slå ett lag från hockeyallsvenskan med fyra mål bara dagar innan sin egen seriepremiär är kanske inget konstigt, men på sättet det skedde? Här kommer fler reflektioner.

Sen kan man ju snabbt säga att det resultatmässigt ändå blev en rätt jämn match, men sanningen att säga fick vi tre mål till skänks och segern kunde varit större. Sen var väl nåt eller några av Luleås mål rätt billiga också, men matchen lämnade en del rätt stora frågetecken efter sig. Det här såg man inte komma, men tydligen såg det likadant ut på träningen dagen innan.

Först och främst, hur kan det ske, att laget precis som Fagervall är inne på efter matchen irrade omkring, man gjorde inte grundjobbet. Det grundjobb som man stött och blött och som fungerat i tidigare matcher. Sen håller jag väl inte riktigt med om att man ändå måste vara rätt i banan trots att man hade folk borta av en eller annan orsak. Nja, när vi får slänga in nya killar igen på ett par centerpositioner som sällan eller aldrig spelat center på den här nivån, då blir det virrigt. Det räcker att en kille ligger fel så faller hela grundspelet.

Vill påstå att det är grunden till varför det såg ut som det gjorde igår och centerbristen ledde ju till följdfel. Ta t.ex. när vi drar på oss utvisningar. Får tekning i egen zon och med ovana centrar så förlorade vi mer eller mindre alla tekningar vilket ledde till att Luleå direkt kunde ställa upp i zon. När vi får PP tappade vi tekningarna i anfallszon och fick varje gång börja om i egen zon för att knappt ta oss in i zon då vi hade få naturliga puckbärare i centerbristen.

Sen var Luleå bra, bra mycket bättre än allt vi mött tidigare i år. Trots det ska vi inte släppa nio mål.

Nä,finns mer att kanske anmärka på, men får hoppas att det här man en dagslända.

Inget positivt då? Jo, för tjyvingen. Oscar Ståhl-Lyrenäs! Vilken afton han hade med tre finfina mål. Visst, tråkigt att då förlora, men något att bygga vidare på.

Nä, den här insatsen glömmer vi och laddar inför genrepet, det mot Vännäs borta imorgon.

Era reflektioner efter matchen?

3 thoughts on “Reflektioner efter Luleå

 • 12 september, 2018 kl. 15:29
  Permalänk

  OROLIG det var många som inte gjorde sin bästa match igår, men vet inte om jag kan hålla med er
  att det berodde på centerbrist igår, ja till viss del men det fanns ingen fart, ingen vilja och sedan tycker
  jag det är bra att dom försöker spela sig ur egen zon, men igår så funkade inte det utan dom spelade
  fast sig gång på gång i egen zon, ibland så måste man bara lyfta ut pucken.. Visst Målvakten fick dålig hjälp men tycker ändå att många av Luleås mål var billiga…Vad är det för Fel på J. Peterson har både hört kramp i ryggen och borta av personliga skäl?? Och känner att Freddan Andersson måste tillbaka
  snart helst innan Modo i premiären….Som det känns nu så måste Löven in med en Center och en Förste Målvakt för tror tyvärr detta inte kommer att hålla…..

  m

  Svar
  • 13 september, 2018 kl. 09:23
   Permalänk

   Vi får hoppas det var en engångsföreteelse det som hände. Håller med dig om att det är bra att dom försöker spela sig ur egen zon, men precis, bara lyfta ut pucken i vissa lägen. Är helt säker på att Hardy Häman Aktell kommer att hålla hjärtstartarna i A3 varma i vinter. 😀 Satan så kylig han är och ibland klart i överkant.

   Svar
 • 12 september, 2018 kl. 17:03
  Permalänk

  Insatsen igår var ett skämt, en dåligt genomförd träningsmatch.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: