Reflektioner efter Luleå

Säsongspremiären avklarad och finns ingen vinning i att dra några växlar av den här matchen, men visst hade man väl velat se ett mål? 0-9 är förstås aldrig kul och har nog inte sett Björklöven så utspelat sen man i Elitserien 2001 föll med 11-0 borta mot Frölunda under en dyster januarikväll. Då gick Frölunda på i 60 minuter och så gjorde Luleå även denna kväll. Normalt brukar sådana här matchen likt försäsongsmötet ifjol, dala i intensitet efter att ena laget tagit en stor ledning, men så tänker tydligen inte Luleå i år. Man ska gå på för fullt tills hesa Fredrik och det fick vi verkligen se i går.

Det närmsta vi fick se fysiskt spel igår? Foto: Lövenbloggaren

Visst hade jag velat se mer av mitt Björklöven, men väljer att istället hitta små ljusglimtar. Ta t.ex. Christopher Bengtssons innan skadan (som inte ska vara allvarlig). Tog sig till riktigt bra lägen, dels själv, men även förmåga att åka rätt i alla situationer. Kommer bli grymt viktig i vinter och förvånar mig inte om han springer med målligan i laget. Gustav Possler glimtade till emellanåt med sin starka och riviga spelstil kombinerat med sinne för målchanser. Axel Ottosson hade väl ett riktigt bra byte och det i tredje, men där såg man vad han har i sin låda. Clas Endre hade ingen lätt dag i kassen, men trots nio insläppta svarade han för många sjuka sidledsförflyttningar.

Ska man hitta något så är jag väldigt tveksam till kedjan Olle Liss, Gerry Fitzgerald och Francis Perron. Otroligt potent offensivt, men fullkomligt oduglig defensivt och defensiven kommer inte förbättras hos dessa och inget man egentligen vill heller. Vill hellre se att man redan nu flyttar på Olle Liss och Gustav Possler för att balansera upp den kedjan. Du kanske säger att vi inte kommer att möta så bra motstånd som Luleå i serien, men ska vi upp kommer vi nära på möta det i en final. Lika bra att fixa till det direkt.

Sen hade man gärna velat se LITE fysiskt spel. Delades väl ut typ en tackling och den var offensiv av Linus OmarkDaniel Rahimi.

Sen MÅSTE två backar in nu. Att ens komma till spel med fem ordinarie backar ska liksom inte hända. Hur marknaden än ser ut så är det Per Kenttäs jobb att fixa det.

Sen kul att se hur Pontus Andreasson skötte sig i Luleå. Tre assists från hans klubba och den till 0-2 målet var en riktig macka. Hoppas nu bara han fortsätter att få chansen när Jack Conolly åter är i spel.

Annars var det mest kul att se så mycket folk i hallen, hela 1 002 st. Sen hatten av för de nya tröjorna och att få träffa gammalt gött folk och även knyta nya bekantskaper i media och hemsidefolk från Norrbotten. Tack för en trots allt ganska trevlig kväll. Nu är vi igång och det med publik. Wow!

Era reflektioner efter premiären?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

4 thoughts on “Reflektioner efter Luleå

 • 13 augusti, 2021 kl. 19:40
  Permalänk

  Den här insatsen är bara att glömma. Nu tar vi nya tag mot Marklunds. På onsdag

  Svar
 • 13 augusti, 2021 kl. 20:31
  Permalänk

  Pinsamt pojkar mot män och man hade inte ens stolthet nog att hålla ner siffrorna för klubbmärket. Man skäms som Lövare efter en sån genomklappning.

  Svar
 • 17 augusti, 2021 kl. 10:00
  Permalänk

  Egentligen en orelevant kommentar….men ska verkligen Endre lira i vita och röda benskydd i år..?

  Svar
  • 17 augusti, 2021 kl. 10:46
   Permalänk

   Nä, det ska han inte och inte heller Voutilainen. De har ännu inte fått sina nya skydd än och din kommentar är inte orelevant. Ingen är bättre än sina skydd är snygga. 🙂 Jo, kankse Kevin Lindskoug i brunt, hahahaha.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: