Reflektioner efter Luleå

Ni som har badat i sommar, vet ni väl säkert redan vad vatten är? Precis, det är smält is som väntat på nästa säsong och nu är den äntligen igång.

Visst, vi fick igår långt ifrån se en bländande hockeymatch mellan Björklöven och SHL-laget Luleå men väljer man att se glaset mer som halvfullt istället för halvtomt fanns en del saker att lyfta fram. Backarnas förmåga att snabbt komma till förstapasset, forwards som i fart fick pucken med näsan mot motståndarmålet istället för stillastående på röd linje med ryggen emot, vi såg fina intentioner om kreativa anfall, även om kronan på verket saknades matchen igenom. Fanns som sagt trots allt ganska mycket att ta med sig från denna match, även om den i stora delar var en typisk första träningmatch. Sen är resultatet alltid sekundärt på försäsongen (utom mot Skellefteå för att citera Kenttä)och ibland kan en segerrad på försäsongen vara av ondo då man inte ser sina brister. Bättre de synas på försäsongen så man kan jobba med det då än en bit in i säsongen.

Går vi in på individnivå och nyförvärven så såg Joe Cannata i målet riktigt stabil ut och försvaret gav honom också chansen att få en bra debut. Ofta fick han fri sikt och så vill målvakterna ha det. Sen svarade han för många fina räddningar tack vare sin kvickhet och spelsinne. Bra också med klubban. Blir en attraktion i vinter vad det lider.

Annars var det kanske Oliver Larsen som kanske imponerade mest på mig. Rejäla förstapass, hård i närkampsspelet och tuff framför eget mål. Där kan vi nästan bocka av alla sidor i skolboken. Blir riktigt intressant att följa i vinter. Kommer inte få stå några motståndarforwards och skymma när han är inne. Sen lite lagom kaxig och retsam efter avblåsningar. Bra att Alexander Hellström får uppbackning på den fronten.

Pontus Andreasson ser ut som en sån spelare jag kommer gilla, lite som Jacob Peterson ifjol. Puckskicklig, rörlig och ett bra spelsinne och med en viss tuffhet. Kan nog blomma ut denna säsong. Bra att han får förtroende i PP direkt. Där hör han hemma.

Justin Crandall. Rosade väl inte marknaden igår, men man ser att det finns ett bra spelsinne, fina handleder och när kemin i hans lina sitter kommer han producera rejält med poäng.

Alex Hutchings glimrade inte på något sätt, men finns alltid där när det luktar målchans och blir viktig i första PP. Jobbar också hårt, vilket är lite ovanligt för en tilltänkt målskytt.

Såg ni förresten när han retades med Robin Kovacs i den andra perioden? Snackade lite skit, petade i hans hjälm under spelet och försökte allmänt att få honom ur balans. Vet inte om han lyckades, då den sistnämnde ju blev matchens ende målskytt, men sånt är viktigt, någon som kan krypa under skinnet på motståndarna. Sen hade han ett skott i PP med ett knä i isen. Älskar att Hutch är tillbaka!

Alexander Deilert. Trots två utvisningar emot sig, så visade han likt alla nyförvärv att det finns ett rejält spelsinne i den kroppen. Riktigt kylig med pucken och bra snabbt förstapass.

Brian Cooper. Visade på en finfin skridskoåkning, bra spelsinne och spelförståelse, både i sel fem mot fem, i PP och PK. Kommer få mest istid av alla spelare i vinter.

Alexander Popovic, Ifjol skulle man heta Jacob och i år är det Alexander som gäller och här är en till. Syntes inte till så mycket, men samtidigt så syns man inte spelar man enkelt utan misstag och det gjorde han. Vad mer kan man kräva av en kille född 2001? Fick plocka puckar efter uppvärmningen.

Robert Kimby. Sällan sett en mer aktiv coach i ett bås. Kommunikation hela tiden med forwards, ofta med taktiktavalan framme. Även mycket kommunikation med Fagervall. Att han sen tog en timeout med 14 sekunder kvar med tekning i egen zon visar på vinnarskalle. Gillar. Även Fagervall såg mer aktiv ut än tidigare.

Noterade ni att vi spelade med de gamla tröjorna, men att det bara är Alexander Wiklund som har kvar sitt namn.

Varför har Alexander Wiklund kvar sitt namn på tröjan? Foto:Lövenbloggaren

Per Kenttä Fick som han ville i vår intervju, en hel del powerplay faktiskt och även om det inte alls fungerade igår så ser man att det finns väldigt mycket hockey i de uppställningar vi hade igår. Borta är den statiska uppställningen där man hade sin förutbestämda plats och att allt skulle mynna ut i ett slagskott från högerbacksplats (läs Åkerström/J Andersson) utan man såg direkt att här finns finess och spelförståelse. Jag är lika säker som en fluga på lejonets rygg att vi kommer få ett bra PP denna säsong. Sen kan man ju hoppas att vi framöver inte släpper till tre-fyra frilägen för motståndarna i våra PP, men när väl kemin satt sig kommer inte dessa misstag.

Luleå såg i det närmsta ordinarie ut, men trots det saknades Ilomäki, Larsson, Fabricius och Farley som ska in och slåss om en tröja. Även om gästerna från Norrbotten vann skotten rejält så speglade det inte riktigt matchbilden. Tyckte vi totalt sett stod upp bra mot ett förmodat topplag i SHL den kommande säsongen. Är säker på att Luleåfansen inte tyckte att sitt lag svarade för någon kanonmatch heller. Bra defensiv, men rätt trubbigt framåt.

Luleå jublar efter matchens enda mål. Foto:Lövenbloggaren

Kuriosa kring matchen är ju att matchsponsorns företrädare som var på isen dvs Lesley, är bäste kompis med ena domaren, nämligen Pierre Schillken. Han är vidare faktiskt ett Luleåfan samt att vi bytte fönster hemma hos oss genom honom i vintras. Ibland är världen märkligt liten.

Världen är bra liten, eller hur? Foto:Lövenbloggaren

Inledde dessa reflektioner med bad om sommaren och avslutar med att den här sommaren också innebar något mycket tragiskt och tänker givetvis på flygolyckan där nio människor fick sätta livet till. Mycket fint av Björklöven att hedrade de omkomma i flygolyckan med en tyst stund inför matchen.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar..

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: