Reflektioner efter Leksands IF

Så här dagen efter att säsongen mer eller mindre tog slut så försöker man samla sina tankar. Egentligen brydde man sig lite om matchen och utgången efteråt utan alla tankar gick till Kim Karlsson. Här kommer fler reflektioner.

Av någon märklig anledning så kan vi inte besegra Leksand. Är det historiens vingslag som på något sätt förlamar våra killar? Av tre möten i år har vi tagit två poäng, vad som borde varit nio. Har sett alla tre och tycker vi har varit det bättre laget i alla mötena, men samtidigt är det målen som alltid avgör en match och när vi inte gör dom, ja då förlorar vi ju för vi hittar i vanlig ordning sätt att förlora. I denna match genom att inte utnyttja de powerplaylägen vi fick. Kände som att vi hade fått igång pucktempot i PP de senaste matcherna, men nu var den som bortblåst. Sen tar vi ju förvånansvärt få skott även om första PP hann med tre skott första 20 sekunderna, men träffar vi mål? Vid två tillfällen sköt Kesley Tessier utanför så att pucken åkte ur zon. Så vinner man inga matcher. Sen skulle vi haft ett antal powerplay till, men Schilken tappade bort pipan passande vid många tillfällen.

Vi fick dock ett gyllene tillfälle att avgöra vid ställningen 2-2 när Leksands Robin Jakobsson stod för tacklingen ni alla redan hört talas om, den som gott kunde släckt Kim Karlssons liv. Självklart spelade hans skada in på vårt fem minuter långa powerplay. Ingen ska tro att lagkamraterna bara kan skaka av sig en sån händelse, men hade vi satt en puck där hade säsongen fortfarande varit vid liv. Har själv upplevt liknande situationer och man blir väldigt påverkad, Man är bara människa.

Konstaterar också att vi nu förlorat fem av sju straffläggningar denna säsong varav de tre senaste. Inte bra.

Mer än så är det ingen idé att prata om själva matchen. mer då om Robin Jacobsson som står för en av de absolut fulaste tacklingarna jag sett och jag har sett många matcher. Fullständigt onödigt att gå in med son kraft och jag hoppas innerligt att han mår riktigt jävligt just nu. Samtidigt tror jag inte det är möjligt då han gjort liknande förr. han hade kunnat stoppa upp Kim helt utan den totala kraft han sätter in och han ser att det kommer en 30 kg lättare och 10 cm mindre spelare som går lågt för att hitta pucken. Så respektlöst att jag faktiskt hoppas att han stängs av rekordlänge. Deveaux stängdes i fjol av 10 1/2 månad. Det här borde vara längre, men förmodligen blir den typ 7 matcher max. Han har gjort det förr denne Jacobsson.

Vill också passa på a tt ge en eloge till Tommy Jonsson. Du må ha verkat mesig i år, men idag steg du upp många pinnhål i mina ögon. Dels för att du direkt visade att det inte var OK det Jacobsson gjorde och också sa det till honom i spelargången. Skulle ge en miljon för att veta vad du sa. Att du sen gav Perra svar på tal och satte den mesproppen på plats! RESPEKT!

23497723576_b12ef4e018_z

Tommy Jonsson visade kurage mot Leksand och steg i mina ögon. Foto:AXELLÖF

Sen kanske ni läst Jacobssons syn på tacklingen? – Jag försökte gå ner så långt jag bara kunde. Det var skittrist att se att Kim blev liggandes på isen. Jag har skickat ett sms där jag skrev att jag var ledsen och att jag hoppas att han snart är tillbaka på is. Jag är en fysisk spelare, det är en del av mitt jobb att spela fysiskt. Man får vänta med spänning. Jag var inte ute efter att skada och hoppas att jag får spela hockey så snart som möjligt igen, sa han till Aftonbladet. Han menade också att han försökte tackla med höften, men att Karlsson bytte riktning. Jo, vad brukar spelare göra när en back står upp? Kör in i det oundvikliga? Knappast. Och höften? Dålig kroppskontroll då på den killen.

Härligt att på morgonen se att Kim fått komma hem

kim

Sen kanske en del undrar varför Mikael Kassman kommenterade sändningen själv i går? Av den märkliga anledningen att Cmore Dom måste gå en utbildning och den hinner Cmore inte köra förrän efter säsongen. Märkligt att det kommer så sent på säsongen. Varför inte invänta de 12 kommande omgångarna och sen låta de som saknar den gå den? Uppenbarligen har Doktor Persson funkat de 40 första omgångarna. Pajasmetoder.

 

 

One thought on “Reflektioner efter Leksands IF

  • 23 januari, 2016 kl. 12:00
    Permalänk

    Det roliga med klippet du visar, och det hoppas jag du ser, är att Jonsson är tränare i Brynäs när tacklingen sker… lätt att fördöma när det är ens egna spelare som drabbas. What goes around, comes around.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: