Reflektioner efter Leksands IF

Här kommer då säsongens sista reflektioner efter en match och vilken match sen. Pinsamma 4-10 mot Leksands IF.

Megazone

24592667343_2657275b94_b

Ytterligare en tung förlust, även om den var betydelselös. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Finns egentligen inte mycket att säga eller grotta ned sig i från den här matchen, men trots att vi inte hade något att spela för så får det inte se ut så här. Att skämma ut klubben och släppa in hela 10 kassar är långt ifrån OK. Visst kan man vara slitna och soppatorsk och att vad alla bra ursäkter heter, men det är inte jobbigare att täta till i mittzon än att tokchecka bort sig som vid 1-1 målet (Se highlights HÄR). Det är inte jobbigare att lägga pucken ur zon på ett säkert sätt än att misslyckas med det och sen förlora en duell tre mot en och en halv (!) bakom eget mål som vid 2-2 målet. Det är inte jobbigare att valsa runt i egen zon utan att ta markering än att ta markering som vid 2-3 målet. Det är inte jobbigare att skottäcka än att flytta på sig som vid 2-4. Det är inte jobbigare att lyckas lägga en enkel sarg ut än att träffa av motståndaren som vid 2-5. Det är inte jobbigare att göra sig så stor som möjligt i skottäcket än att göra sig så liten som möjligt som vid 2-6. Vad vi överhuvudtaget gör vid 2-7 låter jag vara osagt. Herregud vilken usel tekningsuppställning. Jo, kanske trötthet och viss lesshet vid 2-8 vid drället bakom mål, men uj så enkla mål Leksand fick. 3-9 målet är ett mål man bara ser i pojkhockey, ni vet den där grymt överlägsna killen som verkar lirat flera år mer än de övriga? Sådana mål ser man inte i HA, ja, förutom mot Löven då. Trodde man slängt bort PL 400 flaskan, men tydligen fanns en droppe kvar och den hamnade under en viss spelares skridsko. Deras 4-10 mål var snyggt, lite som vårt 4-9, men oj vad vi jagar puck, även här lite vibbar från pojkhockey.

Bra saker då? 1-0 är turligt av Wille Quist, men borde gett laget den boost man behövde för att i alla fall avsluta snyggt. Även 2-1 borde gett samma resultat där Stefan Öhman snyggt hittade Nicke Johansson i PP. Fin framspelning av Wille Quist till Gustav Grundströms första mål för kvällen. Hans andra till 4-9 var ju ännu snyggare där han serverades av Nicke Johansson och Victor Ekeståhl-Jonsson på nästan ryskt manér.

Jo, glömde ju att riksmongot Robin Jacobsson lämnade isen redan efter 4.55 med ett nytt matchstraff. Tyvärr bara game, men kan ju komma anmälas ändå. Se tacklingen på Tommy Wargh HÄR.

Kevin Lindskoug hade förresten glömt sina skydd om ni undrar varför han stod en Ollis plock och stöt.

Noterade nu att Stefan Andersson varit inne på 54 mål bakåt av de 125 mål vi släppt in i spel 5 mot 5. Finns mer statistik att grotta sig ned i och det kommer framöver.

Lämna grna dina tankar efter den här matchen eller vad du känner för att dela med dig…

Megazone

2 thoughts on “Reflektioner efter Leksands IF

 • 29 februari, 2016 kl. 11:21
  Permalänk

  Synd att inte Jacobsson kommer få nått straff för det…

  Svar
 • 29 februari, 2016 kl. 13:58
  Permalänk

  Fel i statistiken som vanligt igår…
  57 (och 32) var inne även på 10-4 målet (i stats står felaktigt 42 och 4).
  Summan blir alltså 55 mål bakåt i spel 5 mot 5 för #57!!
  .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: