Reflektioner efter Leksand

Till slut en mycket bitter förlust med 1-2 efter straffar och det bestående minnet är ju alla missade lägen, alla skott utanför. Här kommer fler reflektioner.

Vi måste börja där. Totalt under matchen tog vi 60 skott mot Leksands 53. Hela 20 skott utanför och 10 i block. 30 gick på mål varav ett i mål. Leksands dito var 53 skott, men missade bara 13 skott och bara 2 i block. Man träffade mål med 38 skott. Viss skillnad, eller hur?

Annars fick vi uppleva en underbart intensiv match med en bra inramning. Ska inte säga underbar för även om Leksandsklacken håll låda så var Green Devils oväntat bleka. Man vaknade inte förrän Kim Karlsson satte ledningsmålet, men efter det var riktigt bra.

Man snackar alltid om att Jon Palmebjörk är en skön kille och han bygger bara på det. Idag när uppvärmningen var över och de puckplockande killarna var på väg in på isen mötte han upp alla med en knoge och han gjorde nog deras dag. Snyggt Jon.

Noterade en annan sak. Någon som ser röken när killarna entrar isen vid introt? Tycker det mest ryker in i båset och inget ut på isen.

Kalle Eklund och Jonas Emmerdahl blir alltid kollade och åker alltid dit för att inte ha sina halsskydd på. Frågade Kalle efter matchen om domarna hade något emot honom. – Tydligen har dom det, hahahaha. Även vid incidenten där Kevin fick en åktur in i sitt eget mål så ville linjedomare 86 (jo, samme som med halsskyddet) ha ut Kalle, men Kalle var lugn. -Jag ska inte ut. -Jo, du ska ut, sa domaren och pekade mot utvisningsbåset fast huvudomaren redan tagit en av varje lag. -Nä, sa Kalle igen och skakade på huvudet och så där höll de på, tills de andra domarna ville få igång spelet och Kalle vann en prestigeseger.

När det gäller matchen så var han mindre munter. –Vi skulle haft sex poäng efter den här veckan, men fick bra en! Tungt! Men så är det, bara jobba vidare.

Såg ni förresten när Gustav Grundström åkte ut och inte fick med sig klubban till utvisningsbåset? Han försökte förgäves få domarnas uppmärksamhet, men utan lycka. Tur för oss så blev det en avblåsning innan utvisningen var slut så han kunde få en från båset.

Mer roliga domaranekdoter: Vi kan väl säga att det fanns många bra aktörer denna kväll, men domare nr 86 var inte en av dem. Vid en icing försökte Löven byta, men han var benhård vila som skulle vara på isen. Hutchings försökte åka ut, men 86:an viftade bort honom och åkte mot Lövens bås och pekade på… Emmerdahl!! Fast vi redan hade två backar i form av Lucas Ekeståhl-Jonsson och Rasmus Edström på isen…

Nu verkade inte nr 86 vara numret för kvällen. I den tredje perioden tacklade Tommy Warg en Leksing bakom eget mål och fick oerhört ont. Vi som såg det i närbild tänkte att nu är det kört igen, men han återkom till förlängningen utan att spela något, men ett bra tecken i alla fall.

Vid ett tillfälle sjöng klackarna samma ramsa -Ni har sämre klack än Mora!

När det gäller matchen så kan vi bara konstatera att det är ett unikum vart effektiviteten från försäsongen tagit vägen. Vissa lägen ska ju helt enkelt inte gå att missa och när det kommer till det här läget så blir det lite lurigt. Fokusera på avslut på träningarna? Kan de än mer tankar kring just alla missar vilket gör att det knyter sig än mer. jag tro på att bara gå vidare. Till slut sitter dom där och kanske släpper det bara genom att man vet att Brock Trotter är på väg. Tror inte att man sak göra så stor sak av alla missar, även om det förstås är väldigt frustrerande. Det lossnar, det måste det göra.

Spelarkritik då? Jon Palmebjörk känns som att han är på G. Pär Edblom var oerhört het och taggat, tacklades som aldrig förr och skapade lägen, men han måste få göra ett mål snart. Snacka om blockad! Stefan Andersson kylig som få, men även han måste bli effektivare. Han har nu skjutit 79 skott och satt 2. Han är också den back som skjutit flest gånger utanför i hela serien. Alex Hutchings känns fortfarande iskall. Han som träffade mål med sina 20 första skott i Löven träffar nu bara med ca 40 % av sina skott. Lucas Ekeståhl-Jonsson är en talang, men fullständigt livsfarlig i det defensiva jobbet. Maken till att stöta bort sig har man sällan det. Frågan är om det tyvärr inte blir han som får kliva åt sidan när alla backar är fit for fight? Kalle Ekelund, Kim Karlsson och Kevin Lindskoug stabila insatser. Den sistnämnde var förresten så rosenrasande efter förluster att han snabbt skrinnade mot båset slog och slog och slog klubban mot sargen utan att få sönder den. Då tog han en liten runda, slängde klubban in i båset och nästan sprang av isen utan att stanna och tacka för matchen. Kanske inte så snyggt, men han är en vinnare utan dess like och han ville vinna idag. Inte kul att förlora målvaktsmatchen mot det lag som ville värva honom ifjol.

Nä, nu tar vi helg och börjar sen till veckan ladda inför mötet med Timrå på tisdag.

 

 

7 thoughts on “Reflektioner efter Leksand

 • 17 oktober, 2015 kl. 09:54
  Permalänk

  Jon Palmebjörk har en lön som gör att han förväntas leverera. Att han vaknar till och INTE är dålig betyder inte att han är bra. Det svider..

  Svar
  • 17 oktober, 2015 kl. 10:02
   Permalänk

   Vad har han i lön?

   Svar
  • 17 oktober, 2015 kl. 15:57
   Permalänk

   Reep;
   Man funderar ju vilken typ av ”supporter” du egentligen är som går på enskilda spelare. Är du från Skellefteå, eller? Jag hör detta ibland också från ”surgubbar” på läktaren och jag blir mäkta irriterad. Om ni ska gnälla kan ni väl hålla er hemma så slipper vi höra er.
   Det finns spelare i Löven som har mer än dubbelt så hög lön som JP men även om de inte rosat marknaden så här långt, så skulle jag inte drömma om att gnälla på dem. Tror du nån blir bättre av det? Kom igen nu Löven, det såg riktigt bra ut mot Leksand, och målskyttet kommer att lossna.

   Svar
 • 17 oktober, 2015 kl. 10:54
  Permalänk

  Intressant med denna oerhörda ineffektivitet, dels att missa målet så många gånger men även förmågan att missa så grovt i öppna lägen. Mänga gånger ganska stressade avslut. Detta är till 70% en mental historia som i bästa fall kan släppa när som helst och i värsta fall hänga i likt SSK förra säsongen! Kanske är den spännande värvningen av Trotter en av lösningarna och som ev kan ge lite trygghet och självförtroende i avslutningarna. Kan bli riktigt roligt när dessutom Öhman är tillbaks i spel igen! Qvist är ett långskott och bör ses som trettonde forward, om eller han nu är tillbaks i spel! Grundström för övrigt positiv överraskning igår även om man önskade lite högre effektivitet även där! Slutligen: Vem utsåg Felix till straffskytt?

  Svar
 • 17 oktober, 2015 kl. 14:13
  Permalänk

  Ni gör ett riktigt bra jobb. Hoppas resultaten vänder snart! Har ni inte möjlighet att luska lite i Lövens alkoholtillstånd? Lite intressant (irriterande) att Åkerblom sitter på dubbla stolar när han även är delägare i Olearys.. Vad har Olearys för kontrakt? Vad får löven ut av det osv?

  Svar
 • 17 oktober, 2015 kl. 23:43
  Permalänk

  Var vi i GD verkligen bleka? Jag tyckte det var ett jävla liv från H och jag och många med mig sjöng och höll igång hela matchen. Kanske var det någon ramsa som hade lite svårt att verkligen landa, men det var nog en del nytt folk på H som alltid när det kommer populära lag på besök. Man hörs väl bättre också när det inte finns en till klack i hallen. Tyckte hur som helst det kändes lite konstigt att vi bara skulle ha varit bra i en knapp period, efter 1-0. Jag kan hålla med om att det blev mycket bättre då, men då fick vi ju igång sidorna också och det händer ju knappt aldrig. Tyckte det var en topp tre insats från H/GD, efter premiären och SAIK på försäsongen.

  Däremot var det ingen som dirigerade upp folk på H. Var typ helt tjockt med folk framför ingångarna och just över trapporna till H samtidigt som det fanns stora hål och inte alls var trångt längre upp. Vems jobb är detta egentligen?

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 07:34
  Permalänk

  Tycker inte alls GD var så bleka men, det är väl på gång ett ”generationsskifte” där.
  Efter att ordföranden byttes så är det många ”hardcore GD:are” som inte längre står i klacken, kanske detta som gör att resor ställs in också, tyvärr.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: