Reflektioner efter Leksand

inte nära, iravVi

Ser man till skottstatistiken som slutade i Björklövenfavör med 40-18 tycker man att vi i alla fall borde ha varit nära poäng, men så var det ju inte. Vi var inte nära, inte på långa vägar. Här kommer fler reflektioner.

Leksand har ju historiskt sett varit en hyfsat riktigt trevlig motståndare hemma i A3 Arena där vi faktiskt får gå så långt tillbaka som den 9 oktober 2009 sen de senast åkte hem med tre poäng. Nu låter det å andra sidan något bättre än vad det egentligen är. Under dessa tio säsonger har vi sedan den Leksandssegern faktiskt vara mötts sex gånger med gårdagens möte exkluderad. Vid tre av säsongerna huserade vi i HockeyEttan och vid två spelade Leksand i SHL. Bryter vi ned mötena ytterligare så är poängfördelningen under dessa sex matcher 13-5 till Björklöven.
18/19
2019-02-06 Björklöven-Leksand 1-4
2018-11-06 Björklöven-Leksand 2-1
17/18
2017-12-18 Björklöven-Leksand 4-0
2017-09-22 Björklöven-Leksand 6-3
16/17
Leksand i SHL
15/16
2016-01-21 Björklöven-Leksand 2-3 str
2015-10-16 Björklöven-Leksand 1-2 str
14/15
Leksand i SHL
13/14
Leksand i SHL
12/13
Björklöven i HockeyEttan
11/12
Björklöven i HockeyEttan
10/11
Björklöven i HockeyEttan
09/10
2010-01-12 Björklöven-Leksand 5-4 OT

Matchen då? Ja, vi fick ju inte se någon sprudlande tillställning där Leksand kändes något bättre, tog ledningen tidigt, ett mål som förstås aldrig skulle godkänts då pucken var ur zon som ni ser på bilden nedan. Sen är ju arbetet framför kassen undermåligt. Visst är Mattias Ritola bastant och starkt, men kan du inte kan vinna kampen rent fysiskt, fokusera på klubban då.1-4 i skott fram till powerbreaket efter 10.34 speglade matchen ganska väl, men efter det så kom Björklöven igång, Emil Norberg satte säsongens första kasse efter att ha varit på Alexander Wiklunds skott och sen spelade Löven riktigt bra och vann bland annat skotten under resten av perioden med 7-0. Tyvärr klev Alexander Hellström av efter att ha täckt skott och kom aldrig ut från omklädningsrummet till den andra perioden och således inte resten av matchen.

Några som inte heller verkade komma ut ur omklädningsrummet till den andra perioden var ju Björklöven. Maken till passivt agerande inledningsvis och det utnyttjade Leksand skoningslöst. BOM-BOOM-BOOM under åtta minuter och sen var slutresultatet satt redan efter 9.20. Sen spelar det ingen roll hur många skott vi skjuter och jag håller inte med tränare Joakim Fagervall som efter matchen menade att vi skapade målchanser pga. att att vi sköt 40 skott. Skott är i min bok inte alltid lika med målchans även om ett skott som träffar mål förvisso kan gå in och således bli mål.

Det är ingen hemlighet att laget som skapar flest kvalitativa målchanser vinner de flesta matcherna och det är betydligt viktigare än skott på mål, tid i anfallszonen och puckinnehav. Visst, vi skapade en del Great A lägen eller ”röda” lägen som det också kan kallas, men skillnaden är vad du gör med dom. Har du avslutare som exempelvis AIK har, ja då sitter dom. han du ett brukargäng, så sitter inte lika många, ofta inte ett enda. Noterade att vi igår släppte in fyra mål på de tio första skotten. Lägger vi till att AIK satte sju mål på 23 skott senast så släppte vi alltså in 11 mål på 33 skott emot oss. Kollade upp detta med domarna.se och de trodde att det kunde vara ett svårslaget rekord. Om det bara handlar om att skapa lägen och att vi har lite otur som inte sätter dit dom och att det inte handlar om vem som egentligen får lägena, hur kan man då säga att vi inte hittar det vi söker på marknaden?

Nu gick resultaten vår väg, men gäller det dock att börja vinna då Västervik skuggar tätt bakom i tabellen. Det som dock oroar utöver allt annat är att det inte verkar finnas någon spelare som riktigt vill ta ansvaret, Man får känslan att alla hoppas att någon annan ska göra det. Igår var det väl bara Alexander Wiklund, David Lindqvist och Emil Norberg som i viss mån visade lite hjärta och vilja. Ska det bli slutspelsserie i A3 Arena i vår så krävs att alla höjer sig rejält och inte förlitar sig på någon annan. I de bästa stunder kan ju faktiskt Björklöven spela hockey. Dags att börja visa det nu.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar..

7 thoughts on “Reflektioner efter Leksand

 • 7 februari, 2019 kl. 18:06
  Permalänk

  Tyckte det var Alexander Hellström som satt i väntrummet bredvid mig och min dotter på röntgen igår kväll vid 2000..

  På sjukhuset.

  Tyckte det var han. De sa Hellström också när det var hans tur.
  Ngt med handen.

  Svar
  • 7 februari, 2019 kl. 18:16
   Permalänk

   Kan han verkligen fått skottet på samma hand? Vore ju helt sjukt. Tyckte det tog på ett ben, men måste ju sett fel. Maximal otur i så fall. Sen lär det knappast finnas en look a like av honom i stan med samma namn.

   Svar
   • 7 februari, 2019 kl. 21:41
    Permalänk

    Han kanske röntkade benet nu då…

    Men jag tyckte mig se ett stöd för handen när han gick in på röntgen.

    Tyckte inte han haltade märkbart.

    Svar
 • 7 februari, 2019 kl. 18:24
  Permalänk

  Enkelt. Skamligt att se hur laget agerar och hur Fagerwall agerar. Reagerar på att publiken buar. Självklart att bua ett sådant spel som Löven visar. Ett försvars spel som Vännäs slår alla dagar i veckan. Hur resonerar man när Jäger är satt att utbilda och förbättra försvars spelet? Han som uppfann burskyddet och inte ens det kan han lära ut.Leksand bytte tränare och se resultatet. Löven kontrakterar det ena stolpskottet efter den andra och nu skall vi dras med Fagerwall ett år till enligt styrelsen. Ett totalfiasko då Löven går med stormsteg mot negativt kval. Stryk i helgen och sedan mot vägbula Västervik. När sedan Karlskoga fullbordar fiaskot tror inte ens GD på mirakel. Att Fagerwall inte fick sparken i November är orsaken. Hockeyn dör i Umeå.

  Svar
 • 7 februari, 2019 kl. 18:59
  Permalänk

  Danne: jag är oxå sjukt less på detta trams men ska vi vara ärlig så är detta inte fagges fel. Visst han är till viss del ansvarig för rekryteringarna men hans ansvar stannar där. Är är den enda kompetenta människa vi har i föreningen, spelare, ledare och styrelse inräknat. Är lika bra att lägga ner klubben, misslyckandet sitter i väggarna

  Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 21:00
  Permalänk

  Satt och titta på träningen igår (torsdag) när dom körde övningen 2 mot 1. Reflekterade över att av 20 st (totalt) tillfällen så sätter löven 3 st puckar i mål, 12 st går utanför och 5 st tar målvakterna. Då kan man ju undra vad den övning ger och i nästa tanke vem är ytters ansvarig för genomförandet av denna övning ? sådan övning begriper inte jag varför man kör i A-laget. Så när fagge står i intervjuer och säger att vi tränar på målskyttet , ja då är det alltså en 2 mot 1 övning som man tränar på. Nu var det dagen efter match så nivån ligger kanske inte högre dagen efter match. Tyvärr så besitter inte denna trupp den speluppfattning som fagges system bygger på tillsammans med den hårda fys som dom kör. När man ser lövens backar få press på sig så lyckas motståndarna stressa dom rejält. Ser man när löven sätter press på motståndarnas backar, så har dom ett system (dom flesta topp lagen)som gör att dom tar sig ur zon och kommer till avslut. Detta var väldigt tydligt mot Oskarshamn hemma senast, i två perioder så sätter dom inte press på våra backar och kommer ut i tredje och vänder matchen med hög press. Sen vad som är väldigt tydligt är att vi inte fullföljer situationer, det där extra skäret finns inte där och det ser likadant ut på träningen, ingen glöd, inget fullföljande och gör man är det i totalt fel situationer. Sen ser spelare i match efter match sätta sina lagkamrater i skiten för att man inte tar extra skäret när man ska hämta hämta puck och starta ett uppspel. Konsekvens blir då att motståndarna får dessa sekunder extra och hinner markera sin gubbe och våran back åker,åker och åker med puck med dump (äntligen har dom lärt sig att dumpa i motsat hörn) som ända utväg. Har sett otaliga träningar på försäsongen när löven ska bygga upp sitt system och även försäsongs matcher och det ser hur bra ut som helst-Men får man ingen press på träning och det bara får rulla på så blir det ett grymt uppvaknade på match. Det syntes även redan på försäsongen mot shl lagen att det fanns brister i uppspelen.Det är så tydligt när 22:an (spelgeni) lessnar och går ner i djupet tar eget initiativ (vågar gå ur systemet) hämtar puck och startar anfall.

  Så vart jag vill komma med detta inlägg är att det är våra tränare som är ytterst ansvariga för denna katastrof säsong, man måste kunna stå upp säga , hej grabbar detta blev helt fel vi kommer att rita om systemet jag tar på mig det. Nä släpp prestigen Herr Fagervall och sluta lägg skulden på supportar, Umeås befolkning- det är vi som ser till att du har ett jobb,lön och du får hålla på med du älskar mest (säger du så fint i dina föreläsningar). Du är den enda som kan vända detta eller ställ din plats till förfogande och låt någon av dina kolleger avsluta säsongen. Med en tränare som totalt gett upp, känns det som i dina intervjuer får nog dom spelare som han har på isen. Nu vet jag inte hur det låter i omklädningsrummet men kan tänka mig att om kan man stå och raljera över publiken så är det inte någon skillnad i omklädningsrummet.

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 00:35
   Permalänk

   Nalle, om du inte är eller har varit hockeytränare på hög nivå så tror jag både Fagervall och Jäger har bättre koll på hur man ska genomföra träningar före, under och efter säsong. Och hur hårt dom kör på med fysträningen tror jag inte du har någon koll på överhuvudtaget men jag är helt övertygad över att Stefan Öhman som är ansvarig över den biten sköter det på bästa sätt.

   Att du skriver att Fagervall är den är den enda som kan vända detta är helt fel, det är spelarna på isen som måste höja sig flera nivåer tillsammans med tränarna. Och du skriver att Jocke ska kliva åt sidan och låta någon av hans kollegor ta över för resten av säsongen. Den enda tränar kollega som finns är Jäger, tror du på allvar att han skulle göra jobbet och truppen bättre ?

   Och lägg ner allt detta snack om att dom lägger skulden på publiken för den misslyckade säsongen. Jag är säker på att Jocke försökte förmedla att vi på läktarna gör det inte lättare för spelarna genom att bua och vissla på läktarna, nej det är i motgången behövs vi som mest. Är helt övertygad att varken han eller spelarna skyller något på publiken och fansen däremot kan vi med vårt agerande antingen hjälpa till att lyfta laget eller göra situationen ändå jobbigare för dom.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: