Reflektioner efter Leksand

Två poäng är bättre än en men kunde varit tre. Här kommer fler reflektioner.

Vi fick se en tight och jämn match där det skapades en del målchanser men två bra målvakter och för den delen också bra försvar såg till att i alla fall jag efter två perioder inte var främmande för att kunna konstatera en trevlig 0-0 föreställning. Dock fick vi ju en drömstart av den tredje perioden när Jacob Andersson via en Leksandsklubba kunde bryta måltorkan. Annars var jag inte så lite irriterad i den här delen av matchen då ledningen inte verkar se hockey som jag ser det. Är det bara jag som ser att vår andra powerplayuppställning är så oerhört mycket hetare just nu än den första. Uppställningen med Fredric Anderson, Emil Lundberg, Sebastian Selin, Jacob Andersson, och Simon Åkerström bjuder inte riktigt upp till dags. Kanske främst beroende på hur man ställer upp. När man efter att ha haft FEM(!) leftare äntligen tog in Selin så tänkte jag, ÄNTLIGEN, men då placerar man honom i slottet istället för till vänster. OK, om man sökte avslut på honom, men lika fullt hamnar oftast pucken hos Åkerström som hamnar till vänster. Nu gjorde man förvisso mål i efterdyningarna till det PP:t, men det var som sagt mer tur än skicklighet. Jag vill se att man kör mer på Jacob Peterson, Oskar Stål-Lyrenäs, Mattias Granlund, Hardy Häman Aktell och Jacob Stenqvist. De har bättre rörlighet och finessrikedom.

Om vårt mål var lite frukten av tur så vann nog ändå Leksand den på poäng efter att deras kvitteringsmål gått in via Simon Åkerströms skridsko.

I den tredje perioden fick William Eriksson chansen och nu kanske ni förstår det jag skrivit i en del svar på kommentarer om just nr 11. Han väger tyvärr lite för lätt, men samtidigt var det inte fel att testa honom. Han hade en fantastisk helg i Vännäs med 10 p på två matcher och sån succé bör premieras. Kan ge mycket för framtiden.

Krävdes som sagt två självmål för att betvinga två riktigt bra målvakter..ja åsså ett skott i krysset, men som ni vet, krysset är alltid ledigt!

Vid segermålet gillar jag att Sebastian Selin lockade med sig Leksandsspelarna lite som den farliga killen i skolan. Man vet att det är fel, men man följer med ändå och det gav hete Jacob Andersson det tid han behövde för att hitta Brages kryss. Snyggt mål och två poäng var bärgade.

Hockeyn är ju kanske sport nummer ett när det kommer till klyschor och tränare Fagervall skäms då inte att dra sitt strå till stacken. Tidigare har det varit, Vi har kopplat av husvagnarna, Vi är på samma bild och igår då att hela laget är på samma blad i deras playbook. Finns garanterat fler som jag glömt. Dock har han långt upp till Håkan Virtalas ”Snabb is i Piteå”.

Frågar man ställer sig nu är om spelarna nu äntligen har förstått ”systemet” eller måste vi pusha för en egen serie där bara AIK, Södertälje, Leksand, MODO och Oskarshamn deltar för att vi lövenfans ska ha kul? Det här spelet, drivet, attityden och jävlaranamma vill jag se nästa onsdag mot Almtuna och Västervik veckan därpå. Eller är det så att systemet kanske inte fungerar mot ”sämre” lag?

I den här matchen tycker jag många förtjänar beröm. Masiello visade återigen att han är vår etta, mycket stabil i målet. Jonas Emmerdahl och Alexander Hellström bra i försvaret, där den sistnämnde hela tiden driver motståndare till vansinne. Att han just är han gör tyvärr att han får många fula och synliga efterslängar som inte renderar i utvisningar. Hardy Häman Aktell fortsätter visa fina egenskaper. Jacob Andersson har äntligen lyckats hitta målet med sina skott. När det gäller det offensiva så är det tyvärr fortfarande bara en lina som kan vaska fram riktigt bra chanser och det är ju Jacob Petersons med Oscar Stål Lyrenäs och Mattias Granlund. Övriga måste höja sig, även om jag kan tycka att Sebastian Selin börjar se bättre och bättre ut. Bra fart igår.

Kanske dags att utöka bänken? Foto:Lövenbloggaren

Liten rolig kuriosa efter matchen är att Leksand menade på att löven var piggare pga. att Leksand spelat fyra matcher på sju dagar. Det visar ju att de trots allt är läskunniga. Ändå missar de att vi spelat samma lika. Visst, de har haft lite mer resor, men det ska spelare i denna serie klara.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: