Reflektioner efter Leksand

Leksand brukar kalla sina spelare för krigare. I går kväll hade vi mer användning för den benämningen. Vilken insats! Här kommer fler reflektioner.

Vet knappt i vilken ände jag ska börja. Även om det sett halvtaskigt ut på sistone, vilket förstås gjorde att man gick till hallen med blandade känslor, men samtidigt vet man ju hur Löven är. För det mesta bättre ju bättre motstånd man möter. Detta skulle visa sig inte vara något undantag. Full syra från start vilket fick Leksingar att dra på sig utvisningar som gav oss en hel del tillfällen i både fem mot fyra och fem mot tre. Gillade satsningen på FEM(!) forwards i första PP-uppställningen med Alex Hutchings som point. Det skulle till slut ge utdelning när han i det fjärde PP-läget i perioden satte 1-0 med bara 54 sekunder kvar av perioden, med ett klassiskt fladderskott.

Om den första perioden var en glädjens period för en lövare så blev den andra något helt annat. Sällan man sett Löven så utspelat (om vi nu bortser från Oskarshamn borta), men en Adam Werner som kvällen till ära toppade sina tidigare mycket bra insatser till att vara fullständigt lysande, gjorde att vi var med i matchen och när Fredrik Andersson satte 2-0 11:17 in i perioden så kändes det så sjukt orättvist men samtidigt helt underbart. Vi har upplevt så många matcher där vi dominerat, där vi gjort motståndarmålvakten till världsmästare och sen släppt in mål i helt ologiska lägen. Det här var det sånt fast äntligen åt rätt håll och vilket förarbete av Alex Hutchings bakom mål. Samtidigt så var vi bra på att hålla Leksand på utsida så även om de valsade runt i zon så fick de inte överjävligt många bra lägen.

I en tredje fortsatte vi kriga på, fixade några PK till och när vi sen fick tillfälle i PP, så tog vi chansen direkt. Mycket läckert skottfintspass från en av matchens förgrundsgestalter, Axel Ottosson till Tobias Hage som med ett klassiskt backhandskott hittar plockhålet på Tex Williamsson.

Vi hann ju även med att göra 4-0 då vi checkade bra genom Austin Farley som till slut gav Axel Ottosson öppet mål men då stod kanske Williamsson för säsongens räddning, men hade lite för den så Ottosson satte sin egen retur. Hade bara nästan unnat Tex den, men förstås än mer ett mål för Ottosson för han behöver dom där.

Adam Werner var förstås överlycklig efter 4-0 mot Leksand. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Ett effektivt Löven mot ett ineffektivt Leksand och en omutlig Adam Werner är väl det som är det stora delarna av matchen. Sen står laget som helhet för en gedigen krigarinsats och det är märkligt att et måste krävas ex ett Leksand eller ett Modo för att man ska krama ur sina kroppar på detta sätt. Det måste gå att locka ut även mot mindre namnkunniga lag, så proffsiga måste våra spelare vara. Utöver att vi prisade Werner, Hutchings och Ottosson, så ska ju även spelare som Mattias Granlund (utöver sin puck ut) och Marcus Jonsson nämnas. Detta är matchen som passar dom som handen i handsken. Matchens WOW var ju när Granlund som skjuten ur en kanon backcheckade bort ett friläge i den andra perioden. Sjukt viktigt. Sen visar han ju också att det blir något annat i förstalinan och även Messy som lirade en hel del där. De skapar ytor för Fredric Andersson och Alex Hutchings och även om den linan har en bra bit kvar tills dit som var inledningsvis så är de på väg. Sen är ju linan med Ottosson, Farley och Lindqvist så oerhört bra med puck.

Även om nu Leksands tränare agerade Pizzabud så var det Björklöven som till slut levererade.

Nä, en sjuukt skön seger och en härlig julklapp till alla Lövenfans runt om i landet. Nästan synd att de nu blir ett uppehåll efter en sån här insats. Samtidigt kanske lika bra? Vi brukar ju dippa efter en kanoninsats så kanske bra med jul?

Era reflektioner från matchen? Skriv en kommentar…

6 thoughts on “Reflektioner efter Leksand

 • 19 december, 2017 kl. 08:37
  Permalänk

  Äh inga dåliga floskler eller referenser härifrån idag.
  Nu njuter vi bara ?
  Vill även passa på att berömma backsidan igår faktiskt. Om det nu har med Emmerdahls intåg att göra låter jag vara osagt tills nästa match
  Jä-gt kul för Werner med nollan. Det var han väl värd
  Julfirandet blev så mycket bättre efter att rännstensungarna fått stryk av gröna bestar haha
  Ha det

  Svar
 • 19 december, 2017 kl. 09:00
  Permalänk

  Tycker att Emmerdahl spelade säkert och klokt de jag såg av honom,en stabil spelare som tillförde direkt.
  Löven behöver det nu och framöver.
  Häftig seger igår!!

  Svar
 • 19 december, 2017 kl. 13:34
  Permalänk

  Kändes på nåt vis som att det spelade roll att Emmerdahl var tillbaka. Tycker att han gjorde en gedigen insats och var i princip felfri även om tempot, av förståeliga skäl, inte är där än men han kommer att bli mycket viktig. I övrigt var det ingen lövenspelare som föll ur ramen, både försvar och anfall var riktigt riktigt bra. Kunde konstatera två avgörande skillnader vad gäller försvarsspelet i egen zon, ingen 2-meterspassning till stillastående back på hela matchen (vilket varit Lövens huvudsakliga problem under säsongen) samt ett betydligt högre boxplay vilket gav att Löven neutraliserade Leksands PP effektivt, fortsätt så. Spelet i anfallszon var även det mycket bra, intensivt jobb av alla, klapp-klappspel och supersnygga mål. Riktigt kul att se! Snyggast var nog anfallet som avslutades med att Hage tryckte upp en backhand i krysset, kanske snyggaste anfallet/målet i årets allsvenska. I tredje visade Löven att man kan stänga matcher. Leksand hade få besök i Lövens zon med pucken under kontroll. Löven ägde mittzon och Leksand fick vända eller dumpa och Löven var i regel först på dumppuckarna. Som sagt, alla gjorde jobbet men Lövens bästa spelare dom senaste 5-6 omgångarna tycker jag är Hutchings, så även mot Leksand. Han är överallt och visar hög spelintelligens. Spelar sällan på stillastående spelare, skyfflar inte iväg pucken utan det finns alltid en adress. Väldigt liten felprocent i passningsspelet. Backcheckar bra, men det hindrar inte att han är först i kortsargen hos motståndaren. I går fick han även visa att han kan styra PP från blå. Tycker att man tjatat för mycket om att han är i Löven för att göra mål och glömt bort vilken kompetent spelare han är. Naturligtvis är han även en sniper och nu har målen börjat trilla in igen, kul. En viktig sak som vi inte får glömma, det var kul att se på hockey igår. Inte bara för att vi vann, men för att vi gjorde det genom att spela en underhållande ishockey. 1.5 Poäng/match så långt ger en 7:e-plats efter 28 omgångar och endast 6 poäng till Leksand på 2:a plats, samt att vi gjort näst flest mål av alla lag. Det bådar gott och jag ser med tillförsikt fram mot slutspelet. En sak till ! Alla tjatar om att Löven är ojämna, vilket är sant, men en liten tröst är att det verkar alla lag i denna serie vara. Bländande insatser varvas med rena bottennapp för alla lag utom två; Timrå är konstant bra och BIK Karlskoga är konstant dåliga

  Svar
  • 19 december, 2017 kl. 17:49
   Permalänk

   En mycket bra analys Lasse. Jag håller med dig i allt. Tycker dock att även Werner ska nämnas i sammanhanget. En supertalang som växer match för match. Synd bara att det är Färjestad som är huvudarbetsgivare.

   Svar
   • 19 december, 2017 kl. 19:07
    Permalänk

    Så rätt. Verner var görbra som dom säger i Värmland.

    Svar
 • 19 december, 2017 kl. 14:24
  Permalänk

  Bryt kontraktet me roope . Använd pengarna på nått som ger nått istället !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: