Reflektioner efter Kristianstad

Kändes redan efter ett par byten att Björklövens saknade det där 100 procentiga fokuset och det finns kanske inget bättre sätt att komma ned på jorden än att falla mot nykomlingen? Här kommer fler reflektioner.

Efter en riktigt pigg inledning av serien har Björklöven sakna med säkert dalat rent spelmässigt och de senaste segrarna har nästan uteslutande kunnat tillskrivits Joe Cannata. Även om han också var bäste löv denna kväll sprack så bubblan. Visst hade den kunnat hållit någon match till, men tror det är bra att man nu får rannsaka sig själv och sitt spel. Borta är de snabba spelvändningarna och kvicka och kreativa anfallen och i vissa lägen är spelet skrämmande likt det vi led oss igenom ifjol. Fagervall pratade efter matchen om att grundspelet fortsätter att fungera. Då måste det innebära försvarsspelet för offensivt funkar det då inte. Inledningen av säsongen flög vi fram i mittzon med kreativa anfall och nu undrar man vem som ska dra proppen ur exempelvis Hutch och Crandall? De puttra fram som en trimmad Epatraktor med polisen inom synhåll.

Matchen då? Ja, som jag skrev ovan kändes det direkt att Björklöven hade fel nyckel med sig till kontoret. Wallin drällde med puck bakom mål, men Erik Rainersson, som hade kunnat gå runt och få öppet mål, drällde ikapp. Alexander Wiklund fick ett kanonläge men missade pucken. August Tornberg och Fredric Andersson hade bra lägen utan att få till det alls. Hardy Häman Aktell tror jag hade klumpfot vid ett pass med skridskomottagning i egen zon i PK som gav ett kanonläge för KIK. Nä, vi stod inte alls att känna igen.

Vi kunde dock åter visa upp ett starkt PK i en första perioden, en period som slutade mållöst och som mest bjöd på hyfsat bra tempo, mycket avbrott och kamp men väldigt lite skönspel. Hade man velat sälja in hockey som nöje hade man inte valt den här perioden, så kan man väl sammanfalla det.

Om den första var sönderryckt av avblåsningar fick vi vårt lystmäte i den andra perioden, Nio utvisningar totalt, mycket tjafs och gurgel, men också ett mål och i gröngul favör. Då skönspelet lös med sin frånvaro fixade Pontus Andreasson det helt själv tror powerplay och et gjorde också att Joe Cannata svarade för sin första assist i Björklövens vackra tröja. Grattis Joe!

Pontus Andreasson blev Björklövens ende målskytt mot KIK. Arkivfoto: Lucas Norlin

Efter det målet fick vi ett annat lugn i spelet och helt plötsligt fanns uppspelen och spelet, om än för en kort stund. Vi fick också se August Tornberg ta en fight och då tänkte jag att tar han en fight då kan något vara på G.

Tyvärr får man väl betala för sådana förhoppningar för knappt fem minuter in i den sista rundan kunde så Björklövens PK-nolla spräckas. Den höll i imponerande 40 minuter och 23 sekunder om jag räknat rätt. Tyvärr är det svårt att glädjas för den siffran då hemmalaget en kunde avgöra matchen med sex och en halv minut kvar att spela.

Trots att vi tog ut Cannata med hela 2.39 kvar att spela och sen också fick ett PP kunde vi inte kvittera tror bra lägen på främst Alex Hutchings, men det är som förgjort för honom. Tycker nu det är läge att exempelvis flytta ut Justin Crandall till vänster eller prova Oscar Stål Lyrenäs. Hutch är tyvärr iskall som en novemberdag när det gäller målskyttet.

Totalt sett vinner Kristianstad rättvist. Visst hade vi kunnat sätta dit ett antal puckar till, därtill var vi allt för ineffektiva, men det tror jag händer ihop med att vi inte var riktigt påkopplade idag. Då sitter inte lägena. De två målvakterna var tungan på vågen för bättre lagen och för första gången den här säsongen fick Joe Cannata se sig besegrat av sin kombattant som idag var Robin Wallin. Han plockhand var glödhet denna eftermiddag.

Lite kuriosa: Förstår inte alls Kristianstads tröjor. Ljusgrönt och vitt i klubbmärket som för tankarna till dräkter typ Rögle, men in kommer dom i så mörkgrönt att svart rodnar och till det röda nummer, namn och inslag i tröjan. Ni som vet mer, förklara gärna.

Kommentatorns försök till ideliga jinxar betalade sig till slut. Hur många gånger fick vi höra om seriens bästa målvakt, om PK:t som aldrig släpper in mål och att vi gör många mål i PP?

En förlust är ingen fara, frågan är bara hur man hanterar det inför onsdagens seriefinal mot BIK Karlskoga?

Era reflektioner efter Kristianstad? Skriv en kommentar..

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Kristianstad

 • 7 oktober, 2019 kl. 16:57
  Permalänk

  Fagervall har nog nycklarna för att få fart på offensiven igen ? På onsdag är det ingen lek, hemmaplan och 3 poäng bör kravbilden vara.

  Svar
 • 7 oktober, 2019 kl. 18:03
  Permalänk

  KIKs dresser har alltid varit mörkgröna förutom under tidigt 2000 tal d de var svarta,det orangea i KIKs tröjor,det är för att de är med i något som heter den orangea staden där de försöker få att alla idrottslag i staden har orange matchställ eller ha något inslag av färgen ,men ingen av KIK supportrarna gillar detta så klubben försöker hålla det orangea minimalt.
  Att färgen på logga är ljusgrön har jag ingen aning om den var iaf vanligt grön för ett par år sedan sen har de ändrat det av någon anledning.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: