Reflektioner efter Kristianstad

Ineffektivt javisst, men denna kväll tar jag främst med mig tre blytunga poäng efter fyra raka förluster och att vi behöll poängrekordet. Och att SSK och BIK förlorade. Blev ju en rätt bra kväll. Här kommer fler reflektioner.

Den senaste tid har ju varit allt annat än positiv för oss Björklövare. En given topplacering har efter fyra raka förluster förvisso skickat oss tillbaka till den tid vi väl känner till, ett liv blandat av ångest i fosterställning med frågor om livets mening. Därför var kvällens seger oerhört viktig. Det var kanske inte den vackraste av segrar, men det var tre blytunga poäng samtidigt som våra värsta konkurrenter visade att de inte heller är vinstmaskiner. Timrå förlorade för andra gången den här säsongen till MODO och om vi först stannar där. MODO höll på att få kvala sig kvar, men har ändå tagit 22 poäng mot Timrå och Björklöven. Utan dessa hade de de legat ohjälpligt sist, fyra poäng efter Kristianstad. Sug på den och diskutera i små grupper. I och med denna MODO-seger kan årets suverän Timrå inte längre slå vårt svenska poängrekord på 121 poäng från ifjol. Hörde jag månne ett Wohoo från Vainonen? Åter till BIK Karlskoga och Södertälje som bägge föll ikväll. Vi gick om Södertälje till en tredjeplats och har den i egen hand. Även tabelltvåan BIK föll och är förvisso fem poäng före, men har AIK borta och MODO hemma i sista. Ska MODO hjälpa oss igen? Dock krävs att vi slår först Vita Hästen på fredag som krigar för en åttondelsplats med Almtuna. Blir inte lätt och sen väntar Mora i sista omgången. Nävöl, vi släpper spekulationerna där och återgår till vad inlägget egentligen handlar om.

Matchen då? Ja, ni som ser införmatchen intervjuer i alla de matcher som finns så är den kanske mest slitna klyschan att man som bortalag säger ”Vi vet att de kommer ut hårt på hemmaplan så det gäller att vi är med direkt” typ. Den gäller inte i Umeå. Här åker spelarna snabbare på lineupen än under de första bytena. Denna kväll inget undantag. Efter sex spelade minuter hade Kristianstad 10-2 i skott. Förvisso hade vi kanske den bästa målchansen när Francis Perron la en macka till en vintsnabb J.T. Brown som dessvärre sköt rakt på i det följande friläget. Senare under matchen hörde jag ett löst rykte att det fanns en intern tävling om att den som träffade Calle Clangs magplatts flest gånger skulle vinna en Nocco. Vet dock inte vilken smak. 🙂 Eller så är Guldgallretvinnaren Calle Clang bara grymt placeringssäker. Och vem f-n vill ha en Nocco?

Sen följde över fyra minuter där vi bjöds på ETT skott på mål av bägge lagen. Sen kom ett powerbreak som satte fart på Björklöven. Vi fick se en klar uppryckning där vi vann skotten de sista 9.45 med 11-4, där Axel Ottosson arbetade sig till ett bra läge, där Crandall hade ett bra läge och någonstans där såg jag ett nytt embryo i Allright-linan. Det kan vara något på gång där. Tycker det fanns en kreativitet som jag inte sett tidigare. Ge dom slutspel och det kan smälla så in in h-e. Tyvärr mållöst efter den första perioden.

Jag hann knappt dricka klart säsongens godaste kaffe i pausen (Tack Erik Sandin) innan vi fick ett tre mot noll (!) läge i inledningen av den andra perioden och medan Francis Perron och J.T. Brown hade första parkett tog Axel Ottosson saken i egna händer och snärtade in pucken bakom en annars utmärkt Calle Clang i KIK-kassen. Såg väldigt uträknat av Otto att bryta den manövern av KIK:s Erik Flood , men efter matchen kom förklaringen i vk.se.  -Jag ser att det är en kompis till mig som jag har bott granne med i över tre år som kommer upp med pucken. Då förstod jag nästan vad han skulle göra, så jag bröt den och blir väldigt fri.

Att gå på eget avslut var ett mycket klokt val av Otto. I ett sånt exceptionellt läge brukar spelarna passa minst någon passning och därför stannade Calle på mållinjen för att inte ge någon en öppen kasse vid en sidledspassning. Då valde Otto att skjuta vilket Calle knappast förväntade sig. Han var ju själv inne på det efter matchen. -Jag tyckte jag såg att det fanns en bra lucka och då tänkte jag att om jag tar skottet kanske det kan överraska. Det gjorde han.

Att framtidens stjärna på kommentatorshimlen Adam Johansson kallade Axel för Alexander i målögonblicket tar vi varje dag i veckan. 16 % av truppen heter ju faktiskt Alexander och hela 24 % börjar sitt namn med Alex. Lätt att blanda ihop med Axel.

Sen drog vi på oss två raka utvisningar vilket kunde vänt matchen, men här skapade vi nästan mer än KIK. Bl.a. hade Axel Ottosson ett grymt jobb som sen gav honom själv ett bra läge.

Här kändes det som vanligt att vi får jobba oerhört hårt för att få någon utvisning med oss, men till slut skulle vi få ett PP och här hade Olle Liss två mycket bra lägen. Läge 1 var ett direktskott som bara måste träffa mål och läge 2 just när KIK blivit fulltaligt, där han får ett halvt öppet mål och sköt en halvmeter utanför. Satt i linje med Liss och målet och sånt måste sitta om vi ska få uppleva ett roligt slutspel.

Vi hade 15-1 i skott med fem minuter kvar av perioden och trots ytterligare två utvisningar kunde vi hålla ut. På dessa två PP:n hade KIK bara fyra skott på mål. PK:t denna kväll var som i fornstora dagar.

I inledningen av den tredje perioden hade Olle Liss ett bra läge på högerkanten att komma till skott, men skulle likt många gånger i år (varför??) ta sig in i banan och virka klubban runt backens ben med pucktapp som resultat, istället för rakt och cleant, in och skjut. Inga krussiduller, bara smackibånk! Du skjuter så jäkla hårt att du inte behöver lura målvakten. Hastigheten i skottet är luret, precis som när han äntligen fick läge bara 1.10 in i den tredje perioden. Det bara small och via Clang gick pucken i ribban. Kling sa Klang och Mycket nära 2-0 där och bara sekunder senare var Pippis poliser igång igen efter Adam Plants avslut, men en målvakts bästa vänner är ramen. Vad säger exempelvis Robin Rahm om det?

Om Jag såg luckan som Liss hade i den andra perioden så var Tyler Vesels i PP:t i början av den tredje perioden precis lika bra. Krysset var som alltid ledigt och jag började nästan jubla innan pucken lämnade bladet. Pressläktaren är ibland bra placerad. Inte alltid, återkommer om det. 2-0 målet kändes ändå lite i underkant, men ändå grymt välkommet.

Vad Tyler sen sa när han passerade Kristianstads bås vete tusan, men det satte i alla fall igång ett herrans tjattrande mellan båsen, så pass att domarna kallade tränarna till sig mellan båsen för en uppstramning.

-Efter mål har vi samling och då är det tyst! Inget gnabb. Förstått?? Foto: Lövenbloggaren

KIK ville dock göra match av det hela och när det blev fritt fram i skottsektorn bara 76 sekunder senare var det match igen. Här räknar vi inte alls in trots numerärt överläge i situationen. För mycket puckjagande. Förbättringspotential big time.

Sen hade vi ett läge som i de bästa av böcker måste få bli mål, när J.T. Brown täckte ett skott i försvarszon och sen skrinnade sig till ett friläge hade det varit ett så bra slut med ett mål i det läget. Tyvärr missade han (Eller rättare sagt Calle Clang räddare) men två missade frilägen i matchen kan inte godkänt hos oss. Måste sätta sådana lägen. Kommer det i slutspelet?

Jag tänkte under matchen att domarna hade en förkärlek för trippingutvisningar (något VI för övrigt skojade om) och när sen domarna höjde armen då Kevin Poulin helt oattackerad tog ett snett hoppsasteg och skulle hitta en till tripping, blev jag faktiskt glad när man valde att ta bort den utvisningen, även om det gick mitt lag emot. Ibland känns det som att en spelare måste falla för att få en utvisning med sig. Man dömer på effekten mer än vad som sker. Är jag fel ute?

Kristianstad är sen grymt nära att kvittera men klang räddar oss (alltså stolpskottet med 1.53 kvar) och sen har vi både lägen i tom kasse som att lägga pucken ur zon men samtliga ger oss hjärtattack innan hesa Fredrik räddade dagen. Glömde jag säga att Olle Liss blockade två skott sista 30 sek? Lika oväntat som viktig, att spelare kliver ur sin förväntade roll och offrar sig och gör det som gynnar laget.

Som sagt, en viss Ineffektivitet, men denna kväll tog VI tre blytunga poäng, VI är med i racet och VI behöll poängrekordet. Rätt bra kväll trots allt, eller hur?

Avslutar med att rikta direkt kritik mot tränare Hans Wallson, inte hur han sköter laget m.m. utan att han mer än en gång uteblir från eftermatchen intervjuer i C Mores sändningar. Det ingår i jobbet och ser helt enkelt jäkligt illa ut att inte ställa upp. Det reflekterar över på klubben. Hoppas han hade väldigt goda skäl att utebli, annars är det bara illa.

Era reflektioner efter 2-1 mot Kristianstad?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Reflektioner efter Kristianstad

 • 11 mars, 2021 kl. 09:26
  Permalänk

  Suveräna reflektioner. Själv tycker jag att raderna om Liss och hur han täckte skott var kanon, tycker han är en av dom som faktiskt försöker och visar vilja och jävlaranamma.
  Wallsons uteblivna intervju är ju…………….. ja vad säger man.

  Svar
  • 11 mars, 2021 kl. 11:31
   Permalänk

   Tack. 🙂 Denna gång ska det inte falla nån skugga på Wallson. Tydligen missade man att säga till honom. 🙂

   Svar
 • 11 mars, 2021 kl. 15:02
  Permalänk

  Hi Mum,

  Justy here. Wally turned the big screw and made Perry into pedestrian speed !

  Things are a lookin great. See ya soon.

  /Justy

  Svar
 • 11 mars, 2021 kl. 16:29
  Permalänk

  Angående poängrekordet så är ju Jonathan Dahlens kommentar så usel så man tappar nästan hakan. Vet han inte att föregående säsong stängdes ner?

  – Björklöven tog poängrekord, men de gick inte upp för det, säger Dahlén.

  Svar
  • 11 mars, 2021 kl. 21:51
   Permalänk

   Hoppas Lövenspelarna läser vad Dahlén säger o använder detta till tändvätska o kör över Timrågrisarna.

   Svar
 • 11 mars, 2021 kl. 19:26
  Permalänk

  Dahle’n är o har alltid varit en gris.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: