Reflektioner efter Kristianstad

6-2 mot VIK, 6-0 mot KIK och imorgon väntar tredje set, då mot AIK, men vi ska väl ta den här matchen i hamn för eller hur? Här kommer fler reflektioner.

Ja, hade Björklöven varit en tennisspelare hade man nog sagt att det denne är rätt överlägsen och det ser stabilt ut. Så långt ska vi väl inte sträcka oss, men stabilt kan vi stryka under på och bra insatser över 60 minuter.

Matchen då? Ja, redan från nedsläpp syntes det att vi har ett pånyttfött Björklöven och ett kvitto att Hans Wallson vet vad han pratade om efter Västeråsmatchen. Det känns som en nystart och ett klart avstamp in mot slutspelet. Påkopplat direkt, borta är de tveksamma och loja aktionerna. Bra fart, många vunna närkamper och passen på bladet. Det har vi inte direkt blivit bortskämda med under säsongen.

Trots ett antal bra lägen dröjde det till den 14:e minuten innan första målet kom och det av säsongens fynd Sebastian Manberg som satte sitt femte mål på elva matcher och mer skulle ju komma. Här fick vi åter se prov på en annan av den glade ryssens målgester. Han blir lika glad om det är han som gör mål eller någon annan. Vilken positiv inverkan han har haft på vårt lag.

Trots 15-5 i skott i Björklövenfavör skulle mål nummer två inte komma förrän under den andra perioden, där vi först fick se Kevin Poulin jonglera med pucken innan han plockade den. Inte första gången i år. Han lobbade ju pucken över Södertäljes Hugo Gustafsson i en match tidigare i år.

Målet då? Ja, vi kanske ska diskutera i smågrupper det faktum att en av linjemännen släppte pucken innan Axel Ottosson var redo då han försökte korrigera sin femma. Tydligen får man inte prata med lagkompisar, på tekning ska det gå fort. När domarna sen har sina konferenser vid hart när varje utvisning och mål, den tiden får vi tittare och spelare gott acceptera. Märkligt.

Jo, 2-0 sattes ju av Alexander Deilert på ett välplacerat slagskott och han börjar mer och mer bli det hot han var ifjol. Känns som att han börjar varva igång.

Sen skulle vårt PK börja sina fina takter där vi drog på oss två utvisningar i samma situation och firma Zach Palmquist/Nikolai Belov fick sia upp sig från absolut bästa sida. Ihop med först Fredric Andersson och sen Tyler Vesel höll de stången bägge två minuterna och när vi väl blev fulltaliga så sparkade Belov pucken till nyss utvisade Teemu Eronen som frispelade tillika nyss utvisade Pontus Andreasson som retfullt enkelt petade in pucken mellan benen på Calle Clang i KIK-kassen till 3-0. Snacka om blytungt mål, dels att göra, men också förstås att släppa in.

Sebastian Manberg avslutade sen den andra perioden med att sätta sitt andra och lagets fjärde mål med 31 sekunder kvar  av mellanrundan. Här gillar jag Karl Johanssons uppåkning och hans omedelbara vilja att gå offensivt när han vinner puck. Så får vi snabba omställningar.

I den tredje perioden skulle så vår längtan över ett mål i powerplay vara över. Givetvis var det J.T Brown som styrde in ytterligare ett mål till 5-0, fit skottpass av Alex Hutchings. Kanske det som blir nya varianten, när Hutch själv inte lyckas dunka dit puckarna? Fick frågan igår om han styrt in alla sina mål, men gi glömmer ju kanske när han bombade in 5-5 mot Väsby. Fullt förståeligt om vi förträngt den matchen, det hade även undertecknad gjort.

Här visade i alla fall musikkillen i Kristianstads Ishall en snygg gest när han lirare Gary Glitters Rock’n roll Part II, liten som en hyllning…eller av en slump. Passade i alla fall som handen i handsken.

J.T hade sen ytterligare en puck i mål, men som efter videogranskning inte godkändes eftersom det gick in via handen.

En puck till skulle dock ta sig in i KIK-kassen och det i PK och det blev Alexander Wiklund som slog in veckans andra setboll på pass från radarpartnern Sebastian Selin. Hyfsade vibbar från ifjol då dessa var ett ständigt hot i PK och därför bör man se till att Selin behåller en plats bland 13 forwards. Vi behöver alla roller inför ett slutspel. Inna detta hann vi docxk städa av ytterligare tt spel i tre mot fem. Vår PK den här matchen var magnifikt helt enkelt.

Noterbart är att Sebastian Manberg bara kör. Inte blir karln glad när han gör mål heller. Är liksom att han menar ”Vi har väl inte vunnit något än?”. Skön vinnarskalle.

Jobbet i PK. Redan mycket skrivet, men oerhört viktig att det börjar sätta sig och idag var det som sagt magnifikt.

Mål till slut i PP. Det tog sin tid, men förhoppningsvis kan detta mål ge vingar på vattnet och oerhört viktigt att vi hittat en spelare som är så oerhört skicklig på att styra puckar i J.T Brown. Vi är glada att vi fått hit honom. Det finns fans som saknar honom. Detta ur NHL-laget Anaheims Ducks Instagramkonto

Bra grävt @ingospojk

Kevin Poulin. Han fick bara 18 skott, men lyser av självförtroende och ger en sån trygghet runt vårt mål. En nolla är alltid en nolla.

I morgon väntar alltså AIK. Blir det game set och match då?

Era reflektioner efter 6-0 mot Kristianstad? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Reflektioner efter Kristianstad

 • 25 februari, 2021 kl. 16:16
  Permalänk

  Såg matchen idag.Total utskåpning…Känns som att Kristanstads självförtroende är i paritet med sin placering.
  Klart att Selin sla ha en plats i laget,ingen tvekan om det. Hans jobb över hela banan är ovärdeligt.
  Får nog möta ett revanchsuget AIK.Dom blev duktigt förnedrade igår.Inte ens domarna var med dom.
  Hoppas att Plant kan komma igång snart.
  Tycker att det ser bra ut…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: