Reflektioner efter Kristianstad

Insatsen i den andra perioden borde gett oss en klang och jubelföreställning , men det fick vi inte… eller var det just det vi fick? Här kommer fler reflektioner.

Ja, skillnaden den här kvällen var att Calle Clang i Kristianstads kasse visade varför han just nu är Hockeyallsvenskans just nu hetaste målvakt. Otaliga räddningar under matchen och 11 räddade straffar (inkl 2 i stolpen) gjorde att tabelljumbon Kristianstad kunde avgå med segern med 2-1 efter straffar. Vi som såg matchen vet att den borde varit avgjort efter två perioder. Efter en jämn och tät första period kunde Björklöven rättvist ta ledningen i en mycket bra andraperiod där Alex Hutchings blev enda målskytten, men där vi radade upp målchanser och en tre-fyra noll ledning hade inte varit orättvist. Nu blev det inte så. Därtill var Björklöven allt för ineffektivt och när sen Kristianstad utnyttjade ett dåligt backcheck av Björklöven kunde man kvittera drygt sex minuter in i den tredje perioden. Sen var det inte svårt att ta sig till ett bra skottläge centralt där när backarna spelar så brett att ett normalstort propellerplans vingbredd hade rymts emellan. Det är allt vad som behövs för att förstöra en kväll. Det och 11 menlösa straffar eller egentligen hela 21. Herregud, jag höll på att somna i straffläggningen. Bara en straff var bra och den gick i mål.

Stabil Insats, bäst fart i laget, en straff i stolpen och ALLTID vackraste mössan. Axel Ottosson.

Jag tycker Björklöven svarade för en hyfsat stabil insats ändå. En förstaperiod som vi är vana att se dom. Det ska tydligen inte gå att få hyfsad fart första 20 min. Ett litet orosmoln. Andra är en riktigt bra period och gör vi ytterligare ett mål där är matchen över. Nu gör vi inte det och till slut kommer ett baklängesmål och därefter blir jag dock lite orolig. Vem ska leda laget? Det händer liksom ingenting efter 1-1 målet. Ingen kliver fram, ser bara oroligt ut. Sen spelar vi ju ingen bra hockey. Vi har material att äga mycket mer puck än vi gör. Varför ska vi exempelvis dumpa puck när vi har den under kontroll i mittzon för att sen bränna mycket energi för att jaga i kapp den sen? Frågorna är många och svaren få. Nu har vi ändå spelat så pass många matcher att spelet ska sitta, så frågan är väl då. Har vi något grundspel? Dock ingen fara på taket. Ingen ska sparkas, ingen ska tas tillbaka. Det finns tid att rätta till. Sagt det förr och säger den igen, ingen slump att vi vann tio raka tidigare. Vi ska bara hitta tillbaka dit.

Era reflektioner efter Kristianstad? Skriv en kommentar..

* * *

21 raka missade straffar är nog svårt att spela på men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

5 thoughts on “Reflektioner efter Kristianstad

 • 5 december, 2020 kl. 10:14
  Permalänk

  Det som är mest oroande är att man hittar sätt att förlora och inte som i början på säsongen sätt att vinna. Känner tyvärr vibbar från förr. Vi gör motståndarnas målvakter bra. Vi har spelare som borde leda laget som inte kliver fram. Straffarna är ju så meningslösa att man undrar om någon egentligen ville bli hjälte. Liss och Freddan borde ha klivit fram.

  Svar
  • 5 december, 2020 kl. 11:00
   Permalänk

   Märkliga val över lag i straffarna. Hur sent fick Hutch chansen? och OT sen? Inte en sekund på ex Crandall?

   Svar
 • 5 december, 2020 kl. 13:31
  Permalänk

  Lönlöst att försöka analysera årets upplaga. Blir nog bättre med Poulin tillbaka

  Svar
 • 5 december, 2020 kl. 16:45
  Permalänk

  Ja den frågan ställer jag mig med.
  Steen klev fram förut..en riktig matchvinnare.
  Vi har många i laget som är det men känslan är att man har blivit oroliga när man möter lag i botten,särskilt om dom får ”häng” och är med i matchen resultatmässigt.
  Tycker att man borde ha tagit en Time-out på slutet,för att lugna ner spelarna,eller muntra upp dom,få lite fart på dem,dom såg väldigt nedstämda ut…

  Svar
  • 5 december, 2020 kl. 17:54
   Permalänk

   Tänkte även jag lite på matchningen på slutet.
   Har inte riktigt kommit underfund med hur W/L vill coacha laget i slutet av matcherna.Någon har påstått att Wallson är känd för att kunna coacha rätt hårt i slutet av matcherna.Har inte märkt av det så mycket…Tänkte precis som bloggen antydde,att det var underligt att inte Crandall kom in i OT.Helst med tanke på att det var 4-4…Men,till ledningens försvar så är det ju inte nu laget ska ha toppform.
   Några månader kvar till dit….

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: