Reflektioner efter Kristianstad

När spelet i PK lockar till nästan mer jubel inom laget än mål framåt vet du att du har harmoni i gruppen. Igår jublades det bl.a. sju gånger åt enbart Daniel Rahimi. Ett lag i harmoni vinner matcher. Här kommer fler reflektioner.

Jag kände direkt på nedsläpp att det var ett helt annat Björklöven jämfört mot senast då man stod för en slät och oinspirerad insats mot Västervik. Mot Kristianstad igår var det påkopplat direkt, bra energi och en enorm vilja att offra sig för laget.

Matchen då? Ja, Justin Crandall inledde målskyttet halvvägs in i den första perioden med god hjälp av en Kristianstadsback som styrde pucken in bakom den förre Björklövenmålvakten Mattias Pettersson i KIK-kassen, samme Pettersson som senare under perioden tackades på jumbotronen för sina två säsonger i Björklöven. Snyggt, Björklöven.

I den andra perioden gjorde så Alexander Wiklund sitt obligatoriska mål, hans femte på lika många matcher och han gör ofta snygga mål och detta var inget undantag. När han inte åker omkring som ett lejon på jakt så stänker han upp puckar i kryssen som att han spelade med barnen på gatan.

Sen skulle förstås Kristianstad haft en straff när NHL-lånen Joel Kellman dribblade sig igenom och blev hakat över handsken när han hade öppet mål.

Det skulle istället bli 3-0 och det genom Olle Liss på sitt klassiska sätt, ett slagskott där han först nästan petar med lamporna i talet och sen skickar iväg ett slagga som ingen hinner se. Mer slagga än så blir det liksom inte. Kyligt av Daniel Norbe som noterade att man fick med sig en avvaktande utvisning som ställer sig helt sonika still med pucken på blå så Isak Mantler hann ut och man kunde börja spela 6 mot 5. Detaljer. En annan detalj i det målet är att när Olle Liss får pucken är han oattackerad, men när närmsta KIK-spelare ser att det är Olle börjar han rusa för kung och fosterland typ -Helvitte, det var ju Liss! Inte han han fram.

Sen blev det lite high Chaparall på domarnivån igen och först åkte Adam Plant ut för en skitsak som båswet inte höll med om, så till den milda grad att man sen under pågående 4 mot 5 drog på sig ytterligare en utvisning för snack. Inget tränare Hans Wallson tyckte om.

-Tar du den, får du ta den där också..typ. Foto: Lövenbloggaren

Nu skulle detta visa sig bli en snackis efter matchen, inte själv utvisningarna, men Zach Palmquist, Fredric Andersson och Daniel Rahimis insats under just det spelet tre mot fem. DE täckte skott som om livet hängde på det. Tror Rahimi hade fem täckningar bara där och Freddan ett par. Härligast var dock kanske spelarna i båset och deras glädjeyttringar vid varje täck. Det hoppade och skrev , mer än vid mål faktiskt.

Liss och Ottosson visste inte till sig av glädje. Foto: Lövenbloggaren

Den tredje perioden skulle sen bara bli en transportsträcka och frågan var väl mest om Isak Mantler skulle få hålla nollan?

I den tredje fick vi till slut också utvisningar med oss och vips vände skutan helt och vi fick tre raka powerplay. Det första var finessrikt och ganska bra, men det var i det andra vi fick 4-0 målet då Zach Palmquist retfullt enkelt hittade Alex Hutchings till öppet mål. Även det påminde lite om vuxna mot barn. Snyggt förarbete med dubbla droppass av Tyler Vesel och Justin Crandall.

Sen fick vi se en otäck kollision mellan Alexander Deilert och Carl Grundström där deras åkriktningar korsades, där den senare fick lämna isen blödande då han förmodligen fick en rejäl smäll på näsan. Vi kunde under eftermiddagen gå ut med nyheten att han blir borta ett tag.

Målskyttet skulle sen avslutas som det började med, ett självmål av Kristianstad, där Zach Palmquist noterades för målet. I Björklöven offrade man sina men och fötter för sin målvakt, i Kristianstad skickade man in puckar bakom sin. Inte lätt för Mattias och det var faktiskt samma back bägge gångerna. Inte många som har två ”självmål” i samma match, men det har tyvärr Viktor Wahldén. Stackars kille.

Daniel Norbes fot efter matchen. Foto: Lövenbloggaren

Vi säger stort grattis till Isak Mantler till din första nolla i Björklöven. Gryn insats. Man kan ju inte inleda bättre i en klubb, eller hur? Även stor eloge till backarna som hjälpte till och höll rent. Noterbart är att KIK vara vann skotten under sina 10.27 i PP med 5-2. Grymt att bara släppa igenom ett skott varannan minut. Offensivt helt ok, men kan bli bättre. Dock gör vi fem mål och då är det nästan fel att klaga. Nu taggar vi om till BIK Karlskoga på fredag.

Highlights från matchen hittar du HÄR.

Era reflektioner efter 5-0 mot Kristianstad? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Kristianstad

 • 21 oktober, 2020 kl. 19:10
  Permalänk

  Några konstateranden från mig,
  Bästa uppspelet och backspelet för säsongen !
  Translinan påkopplade igen efter den dåliga insatsen senast, roligt !
  Galet bra BP / PK, håller med Lahti, världsklass !
  Rahimi fortsatt grym ! Blir skett ändå bättre och viktigare fram på vår sidan !
  Mantler, att hålla nollan i debuten skojar man inte bort, Grattis !
  Varför får Palmen fortsätta i PP, vila honom där och låt han briljera i BP istället och låt Norge spela PP !
  Återigen en bomb från Liss men varför för han upp pucken i PP den är inte hans starka sida !
  Wallson verkar vara en mycket bra match coach, är aktiv med förändringar under matcherna !
  Domarinsatsen urusel, bara en massa hittepå utvisningar!

  Till sist;
  Det märks att Modo har det tungt nu ( har dom värvat en korptränare ? ) eftersom Erik Larsson håller sig helt borta från bloggen, tack för det !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: