Reflektioner efter Kristianstad

Tre snabba sen var 14:e raka segern på hemmaplan bärgad. En helt ok insats som höll på att urarta i slutet. Här kommer fler reflektioner.

Riktigt kul att m,an inför matchen tackade alla partners som gjort enkronasmatchen möjlig och att det skulle bli rekord var ju riktigt häftigt. 194 företag som pyntade 5 400 kr var. Hela 1,2 miljoner in på kontot. Mäktigt.

Matchen då? Ja, Björklöven tryckte ju gasen i botten direkt och matchen Brian Cooper satte 1-0 genom ett riktigt välplacerat direktskott från blålinjen.

När vi fick vårt första powerplay ville Olle Liss inte vara sämre utan han fullkomligt bombade in ett slagskott till 2-0 efter 6.20.

Fem minuter senare kopierade han sig till 3-0 och efter två sådana mål är det kul att höra vad folk säger. ”Han skjuter så hårt att nätet inte hinner reagera” sa en. ”Var rädd om målvakten” sa en annan, ”Jag kände mig som John Carlson som passar till Alexander Ovechkin” sa lagkaptenen Brian Cooper.

Två giganter på isen denna kväll. Brian ”John Carlson” Cooper och Olle ”Alexander Ovechkin” Liss. Foto: Lucas Norlin

Vad kan man mer säga? Ta aldrig av dig helvisiret Olle!

Efter den inledningen var liksom matchen i hamn. En riktigt väl genomförd förstaperiod följdes av två där vi kontrollerade händelserna väldigt väl.

I en tredje spräckte KIK Mattias Petterssons nolla efter ett skott från blå där Matte såg rejält skymd ut. Utöver det målet spelade Mattias riktigt stabilt och visar att vi har kanske har seriens bästa målvaktspar.

Tyvärr skulle ju matchen sluta lite tråkigt när domarna inte kunde stävja KIK:s klassiska grishockey.

Allt startade när en KIK-spelare fullständigt struntade i pucken för att istället satsa på att sänka Axel Ottosson, vilket han också lyckades med. Nu fick det bra för Otto, men han var allt annat än nöjd på domarens bedömning av den situationen, både efter avblåsningen och efter matchen.

Axel Ottosson pratade för döva öron gällande den tacklingen han fick. Foto. Lucas Norlin

Hade domarkvartetten haft spelkänsla i den situationen hade man tagit den ganska solklara utvisningen, men hade de haft spelkänsla hade de också vetat att när KIK inte längre kan vinna en match kommer den här grishockyen fram. Det har vi tyvärr nu sett i tre av fyra möten i år och det skapade förstås en irritation på isen som eskalerade och fick sitt crescendo när det blev fullt slagsmål men halvannan minut kvar av matchen. nä, kommer inte sakna KIK när om åker ur hockeyallsvenskan.

-Ska vi slåss? Frågar Gunnarsson Cooper. – Det är ju Sverige man kan inte fajtas här, blev svaret. Foto: Lucas Norlin

Slagsmålet resulterade i ett matchstraff för såväl KIK:s Kristoffer Gunnarsson och Björklövens Zach Palmquist, något Zach förklarade så här för vk.se.

– Jag var redo uppe vid blå och trodde att jag skulle få ett pass, men så såg jag att Cooper fick ett slag i ansiktet och att den killen (Gunnarsson)… jag, vet inte. Han gjorde mig rasande. Cooper gjorde ingenting och så kom den här killen från ingenstans, jag vet inte om han hade slängt handskarna och Cooper blev slagen i ansiktet så jag ville bara hjälpa honom. Jag ville bara hjälpa Cooper på vilket sätt som helst, så gör jag med vilken lagkamrat som helst.

Fick du någon förklaring efteråt?

– Nej, jag blev bara tillsagd att gå in i duschen. Jag hörde tyvärr ingenting efter det. Jag vet inte om Cooper sa något eller vad som hände.

Palmquist ville inte lämna båset med lätthet efter sitt matchstraff. Foto: Lövenbloggaren

Fredrik Weigel hade galna 85 % i tekningar, Vann 12 av 14. Sjuka siffror.

Alexander Deilert var lite överraskande tillbaka i laget, men spelades sparsamt och det var klokt. Han utmärkte sig inte nämnvärt utöver två utvisningar och ett härligt begynnande slutspelsskägg. Backsidan hade för kvällen förstärks av Lukas Ericsson som skötte sig helt ok. Fick 11 byten vilken nästan var tre ggr så många som han med arenans bästa åskådarplats Ludwig Stenvall. Spelar liksom ingen roll hur många backar som saknas, han får liksom inte förtroendet. Säger inte att han ska ha det, men kan inte vara lätt att vara honom.

Dock är det lätt att vara lövare. Ny seger och 103 poäng på kontot. Sju kvar till rekordet.

Avslutar med att konstatera att det är härligt med engagerad publik, men han den lätt överförfriskade på vår läktare som matchen igenom vrålade ut random lövenspelare/ledare högre än en sergeant i lumpen, helt i osynk ska tilläggas, fick väldigt många att vrida på huvudet. Har aldrig sett dig förr men kommer inte sakna dig om du inte kommer.

Era reflektioner efter gårdagen? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: