Reflektioner efter Kristianstad

Ingen match vi kommer minnas eller snacka om när ytterligare 20 år har gått, men tre poäng är alltid tre poäng och när lagen bakom tappade så ska vi vara ganska nöjda. Här kommer fler reflektioner.

Björklöven har nu radad upp ett antal matcher där vi med inledningen av serien som måttstock givetvis inte levererar som vi hoppas och laget vill göra, men att tro att vi ska kunna köra på med gladhockey nu när vi seglat upp som den största SHL-favoriten på många år och blivit ett lag som ALLA vill slå och där de ger 123,6 % i varje möte med Björklöven, då är vi fel ute.

Visst gick det förvånansvärt fort att glömma alla träskår av bottenplaceringar och missade slutspel? Nu ställer vi krav på att varje match ska toppa den näst bästa och det kan man göra för stunden, men ser vi nyktert på tillvaron kan vi bena ut påståenden jag hörde igår:

Vi är lika dåliga som ifjol: Nä, vi leder serien med 71 poäng, sex poäng tillgodo på tvåan. Ifjol vid den här tidpunkten låg vi sjua med 45 poäng.

Vi gör inga mål: Visst är det lite torrt just nu, men vi ligger trea i målligan med 98 mål, bara BIK och MODO har gjort fler. Oskarshamn som ledde serien ifjol vid den här tidpunkten hade gjort flest mål, då, 97 st. Vi gör inte lite. BIK och MODO gör historiskt sett sjukt mycket mål. Inte mycket vi kan göra något åt. Vi har plusstatsistik på dom bägge.

Lägger vi till att vi endast släppt in 48 mål på dessa 31 matcher så har vi egentligen väldigt lite att klaga på. Oskarshamn hade vid detta tillfälle ifjol släppt in 57 mål och DET var en sjuk siffra då. Näst bästa då var AIK med 71. Näst bäst nu är Timrå med 67. Ger lite perspektiv på hur bra Björklöven egentligen är i år, men tyvärr klagar vi, även jag ibland. Vi vet vad laget kan, det har vi sett. Nu är man inne i lunken där det kan vara svårt att tända till och det är där jag tror skon klämmer. Det får man jobba på, men när det bränner till i mars, tro mig, då brinner varenda jäkla spelare. Finns liksom inget annat.

Matchen då? Ja, som sagt ingen klang och jubelföreställning. Otroligt dålig träffprocent i passen och det gällde båda lagen. KIK fick ett antal chanser i powerplay i den första perioden, men vår penaltykilling verkar ta fått stäm igen.

Vi tog ju ledningen där Emil Lundberg äntligen fick hänga dit en kasse efter bra stress av Kristoffer Söder som såg till att David Lindqvist kunde komma i en två mot etta där Linkan fint hittade Lumpan som mellan benen tryckte in ledningsmålet. Den kedjan var i mina ögon lagets bästa för kvällen och har sett pigg ut de senaste matcherna.

Det var en ledning som vi kunde luta oss emot tills den tredje periodens inledning när långe och gänglige Malte Setov fick upp farten, där Björklöven spelade bowling med varandra och sen hade vi 1-1 på tavlan. Jag trodde först att Alexander Deilert helt sonika drattade på rumpan, men han förklarade för mig efter matchen att han oturligt blev kapat av egen lagkamrat, vilket man också ser på reprisen om man tittar riktigt noga. Sånt händer. Inte ofta, men det händer och skönt var väl att vi efter det kunde resa oss, skicka in både 1-2 och 1-3 innan KIK friserade siffrorna i slutsekunderna.

1-2 var väl likt det första någonstans rätt person som fick sätta dit den. Först hindrar Fredric Andersson Hardy Häman Aktell att hamna i bråk med den just utvisade Tony Pappila, vilket Pappila ville för att få med sig någon i utvisningsbåset. Sen kliver Freddan fram och sätter 1-2 målet och den glädjen gick det inte att ta miste på. Det målet behövde han och hela hans PP-uppställning.

Vår lagkapten klev fram när det som bäst behövdes.

Sen kontrollerade vi tillställningen väldigt bra och sista minuten innan Justin Crandall satte 1-3 var ett statement av ett bra lag. Vet inte hur länge vi höll pucken i anfallszon så att Kik inte kunde plocka sin målvakt och satsa på sel sex mot fem. Imponerande.

Sen lyckandes Kik sätta en puck till i nät och det var riktigt snyggt. Är en sucker för mål på backhand Oroligt ovanligt i dagens hockey och därför glädjer det mig varje gång, även om det denna gång var ett mål i fel kasse.

Tre poäng är trots allt maximalt antar poäng man kan få i en match så vi får vara nöjd. Vi svarar absolut inte för en glänsande insats, men vinner likväl och drar ifrån BIK med en poäng, och både Timrå och Västerås med två. Måste ändå summeras som en helt ok kväll, eller hur?

Era reflektioner efter Kristianstad igår? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: