Reflektioner efter Karlskrona HK

Så var då premiären säsongen 19/20 avklarad och vilken premiär det blev. Första premiärsegern på 11 säsonger och första gången på 12 säsonger vi gör mer än tre mål. Här kommer fler reflektioner.

Förhoppningarna inför premiären var givetvis stora. Björklöven har ett lag som ska kunna leverera, men premiär är alltid premiär och när löven är inblandad har man lärt sig att allt kan hända. Nu är det dock kanske tid att tänka om. Även om vi inledde med tre rejäla indianer innan sju minuter var spelade som ledde till riktigt bra Karlskronachanser så var jag inte riktigt orolig. Inte ens när KHK innan det med mer tur än skicklighet kunde ta ledningen kände jag någon större oro. Visst borde de nog ha utnyttjat någon chans och kanske haft 2-0 tidigt och vem vet hur vi hade agerat då?

Nu kändes det bara fullt logiskt att när vi väl fick hål på Arvid Ljung så skulle det rulla på och så blev det ju. 1-1 av William Eriksson, efter att Lucas Ericsson köttat bra längs sargen och lite snålt att Alexander Deilert inte får en ass på den, men det blev starten på en match som mer eller mindre kunde beskrivas som spel mot ett mål och frågan var ju bara hur stor segern skulle bli. Nu slutade den 1-5, men kunde lika gärna varit 1-9.

Innan den första perioden var över hade lagkapten Fredric Andersson presenterat sig i matchprotokollet genom att sätta en retur efter skott från Alexander Deilert, något vi skulle få se mer av denna kväll. Målet kom i vårt första powerplay och redan här blir man alldeles varm i kroppen, när man jämför mot fjolårssäsongen. Nu är vi i zon hart när hela tiden och pucken går som på ett pärlband mellan spelare som hela tiden hittar nya positioner och anpassar sig efter situation och pucken SITTER PÅ BLADET! Noterade att målet föranleddes av fem pass, ett skott och en retur i mål på åtta sekunder. När såg vi det senast?

Trots att Alex Hutchings missade ett friläge med två sekunder kvar av perioden innebar det ändå att vi vann den första perioden och det är kanske inte verkar speciellt, men faktum är att vi bara gjorde det vid 8 av 52 förstaperioder ifjol.

Resten var liksom en formsak. Alexander Wiklund satte 1-3 6.32 in i den andra perioden efter en sekvens som gott kunde gett tre assists, men stannade vid lagstadgade två (stackars Deilert igen) och Hardy Häman Aktell som satte 1-4 med ynka nio sekunder kvar av den andra rundan, och utöver det hade löven mer eller mindre lekstuga långa stunder i KHK:s zon. Löven kändes också så mycket tyngre i närkamperna. Man hade också riktigt bra lägen genom Oscar Stål Lyrenäs, Alex Hutchings, Pontus Andreasson och Emil Lundberg, men de får sätta sina lägen på måndag istället, eller hur?

Noterade att man spelade ”Crazy nights” i NKT-Arena i den andra pausen och det kändes lite passande. Lite galet att se Björklöven leverera så i en premiär, något man inte sett sen man slog Borås med 6-3 hemma i premiären säsongen 2007/08. Det är 12 långa jävla år!

I den tredje stängde vi av matchen fullständigt utöver att Alex Huchings hade ett stolpskott och Justin Crandall hade något bra läge så kunde matchens kung Fredric Andersson stänga målprotokollet till 1-5 i powerplay (igen) med ca sex minuter kvar av matchen, efter ett tre snabba passningar på bladet och en retur. Kan inte nog understryka vikten av att ha fått in spelare som ex. Alexander Deilert, Justin Crandell och Alex Hutchings som sätter mer eller mindre varje pass. Då blir hockey så mycket lättare att spela och så mycket roligare att se.

KHK fick ingen tid att ens försöka starta anfall. Det var lövare överallt och hela tiden. Tänkte ni på när förstalinan backcheckade som antiloper med en leopard i röven med en och en halv minut kvar? Eller Sebastian Selin ta en maxåkning defensivt i mittzon med ett fåtal sekunder kvar?

Fler noteringar. På KHK:s bänk satt 17-årige Filip Wiberg. Sug på den.

Första matchen man såg de nya spelarna med deras nya nummer och kändes inte Pontus Andreasson lite tyngre, bara av att lira i nr 96?

Kan inte ha varit lustigt att vara KHK:s tränare denna kväll.

På transatlantisk manér ska ju en lagkapten bära sitt lag och det gjorde verkligen Fredric Andersson igår. två mål, två assists och 50 % i tekningar (laget 44 %).

Totalt sett en i gröngula ögon fantastiskt premiär och många spelare som svarade för ett väldigt gott dagsverke utan att på något sätt glänsa och även en sån sak bådar oerhört gott. Bra laginsats och på måndag är det derby mot MODO inför ett förmodat fullsatt A3 Arena. Vågar du missa den matchen?

MODO förresten, det enda lag som vi missade på i vårt tips. Ni missade väl inte att vi satte det alternativa spelet som gav 91 gånger pengarna?

Era reflektioner efter KHK? Skriv en kommentar…

* * *

Är du sugen på att spela på Björklövens premiär eller jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan eller annan sport? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: