Reflektioner efter Karlskrona

Ett taggat Björklöven, en rivstart i den andra perioden, en defilering och serieledare för 33 dager i rad. Där har ni väl matchen i stora drag. Här kommer fler reflektioner.

Det var förstås riggat för folkfest när Björklöven igår hade familjedag och hela 4 756 åskådare hade sökt sig till A3 Arena och de fick se en rejäl överkörning, även om det inte riktigt framgår av resultatet.

När Björklöven spelar på hemmaplan kan man snabbt se om laget är påkopplat eller inte och jag pratar ofta om det i mina reflektioner. Tajmingen på introt säger ofta det mesta. Igår satt den på sekunden och det tror jag bara skett vid ett tillfälle tidigare, nämligen mot BIK Karlskoga. Vi vet ju vilken typ av match vi levererade då. Även om nu KHK både turligt och smått märkligt fipplade in ett väldigt tidigt ledningsmål i matchens första skott på mål efter bara 47 sekunder så bekom det inte vårt manskap. 13-1 i skott efter den första perioden var i underkant, hur många skott hade vi egentligen utanför? Tre skott utanför och sex i block noterades i statistiken, men kändes som betydligt fler.

Sen kan man anta att man i pausen ändrade siktet ett eller ett par klick för halvvägs in i den andra perioden var matchen i praktiken över efter fyra raka Björklövenmål, där stekhete Sebastian Selin inledde med att skicka in en retur till 1-1 (nu tio poäng på de senaste åtta matcherna) efter Alexander Deilerts skott, där Alex Hutchings bara två och en halv minut senare visade vad han är bästa på,  att i lugn och ro få smeka in puckarna i mål med ett välriktat snärtigt handledsskott istället för att skjuta direktskott, där Hutch för andra gången kunde smeka in pucken, denna gång efter att ha raggat puck och där Alexander Wiklund i en kontring PK kunde smaska upp pucken i första krysset, ett mål som bara ett ”serieledare i medvind och nedförsbacke gör”, som kommentatorn så passande beskrev målet.

Alex Hutchings hittade nåtet två gånger på kort tid. Foto:Lucas Norlin.

Justin Crandall avslutade sen det gröngula målskyttet i den tredje perioden efter ett fint triangelspel med sina kedjekamrater och den här kedjan hade det väldigt trevligt denna kväll. Utöver de tre målen så hade ”All Right-kedjan” gott kunnat gjort det dubbla, för visst blev det ibland både en och kanske tre passningar för mycket, men det tar vi en kväll som denna. Tänker kanske främst på ett PP där pucken gick som ett snöre och där Alex Hutchings sen var när att sätta pucken i tom kasse, men vinkeln blev lite förs snäv. Hade den suttit hade nog hockeyallsvenskans fans haft ett enkelt jobb att utse veckans mål. Vad tycker ni själva?

https://t.co/ab3fbxXImy

Annars santtes det ju rekordmånga mål just denna kväll och då jag inte sett många av de andra kanske är ute på djupt vatten. Det förra rekordet över en hel omgång dvs sju matcher låg på 52 mål och denna kväll gjordes det hela 55 mål. Hockeyallsvenskan levererar.

Även om då målen inte kom i den första perioden så kom dom alltså i strida strömmar i den andra perioden och det hela handlade bara om en regelrätt överkörning. Igen. Matchen slutade 5-2, men borde i ärlighetens namn slutat 8-1 eller något i den stilen. Så pass överlägsna var Björklöven. Att säga att man fullkomligt lirade skjortorna av KHK är kanske att ta i, men lirade så att numren hamnade i brallan är nog nära sanningen. Var den förresten någon som kunde urskilja något nummer på en KHK spelare? Att trycka dit dubbel reklam OCH namnet på axlarna, ja, då hamnar numret ett par våningar för långt ned. Nu var det å andra sidan inte speciellt intressant att veta vad de i KHK hette så de mer var statister än huvudrollsinnehavare.

Andreas Hjelm lämnar toppen för botten. Foto: Lucas Norlin

Under matchen framkom att Andreas Hjelm skrivit på för Södertälje SK och ett treårskontrakt tror jag inte Per Kenttä var beredd att konkurrera med. Vi får passa på att tacka Andreas för den här tiden och invänta vad Kenttä plockar fram ur rockärmen den här gången. Pratade kort med Björklövens VD Anders Blomberg efter matchen och det känns skönt att veta att man inte riskerar ekonomin, även när man tar in en ny back. Vad den sen blir, en permanent lösning eller SHL-lån får vi väl se. Skönt att det nu är glest mellan matcherna så att det finns tid att hitta rätt beståndsdel.

Nu kan vi njuta några dagar innan det på fredag är dags för nytt toppmöte då Västerås gästar A3 Arena.

Era reflektioner efter KHK? Skriv en kommentar..

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckan och vår enda match mot Västerås IK? Fältet som vanligt rätt fritt..

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Karlskrona

 • 28 oktober, 2019 kl. 19:52
  Permalänk

  Efter den olyckliga matchinledningen så var det stundtals lekstuga, ibland kanske lite för mycket lekstuga. Det känns ibland som många vill hitta ett ändå bättre läge istället för att ta eget avslut. Men varför klaga så länge dom vinner och det är roligt att titta på, man bara njuter.
  PP spelet som ni har med från Jonk;s twitter var ett grymt upplägg synd bara att det inte blev mål, det hade nog inte bara blivit veckans mål utan en stark aspirant på säsongens mål.
  Tylers teknings stats igår 81,25 % är galet bra, men även kapten Anderssons 56,25 % och Andreassons 53,85 imponerar. En annan sak som imponerar är publiksiffran och med det spelet som Löven visade upp igår så borde alla 4756 och ett gäng till komma på fredag.
  Till sist riktigt synd att tappa Hjelm men ändå bra av Kents att inte konkurrera med ett 3-års kontrakt han är ju i den åldern ( 31 ) där det kan börja smyga sig på diverse skador. Dessutom är jag helt säker att Kenttä har någon lösning på våran nu lite tunna backsida.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: