Reflektioner efter Karlskrona


Alltid roligt att se bortamatcher, men när man åker 120 mil enkel väg vill man banne mig se tre poäng och så jäkla nära det var. Här kommer fler reflektioner.

Ja, man har mött både ris och ros om resan, men riktigt trevligt att träffa både gamla, men också nya lövenvänner. Vi var i alla fall 26 tappra på bortastå och även en hel del på sittplats.

cof

Noterade snabbt i NKT-Arena att högt is the shit. Om man kunde få ut 100 db i högtalarna så försökte man nog få ut 103. Mer diskant och högt ljud får man verkligen leta långe efter. Gick knappt att prata med läktargrannen eller för den delen en person i entréhallen heller. Där dundrade man på lika illa. Märkligt. Det är dock det enda (förutom resultatet då) som varit negativt hittills. Blev väldigt bra bemötta i såväl pressentré som på pressläktaren och burgaren man bjöds på var riktigt god! Nu satt vi aldrig på pressläktaren under matchen utan stod med våra bröder och systrar på bortastå. Tack för en trevlig kväll alla ni som var där. Många trevliga samtal blev det under kvällen.

Matchen då? Ja, man inledde ju med att uppmärksamma de fem lövare som spelat i KHK och framförallt hylla Kristoffer Söder som sin meste spelare genom tiderna. Riktigt snyggt KHK och ni som missade den så hittar ni den HÄR.

KHK inledde ju bäst och det tog mot närmare powerbreaket innan löven kunde lyfta upp spelet till någon godtagbar nivå. Det jag annars minns bäst från en ganska tråkig förstaperiod var ju när Simon Åkerström höll på att styra en puck i egen kasse men lyckades mycket vackert rensa bort den på volley. Nära hjärtinfarkt på många lövenfans där.

I den andra perioden kunde vi ju ta ledningen och redan i uppspelsfasen sa jag på läktaren att det var säsongens bästa upp spel med fem rätta passningar i rad och vips satte Emil Lundberg ledningsmålet och kunde ju och borde varit 0-2 när Messy Jonsson lite senare träffade insida stolpe.

KHK hade ju också en puck inne i slutet av perioden, men där var det ganska tydligt att Mattias Pettersson blev intryckt i målet och jag var ganska säker på att det inte skulle bli mål, men samtidigt är den domare vi har att göra med. Pettersson var dock aldrig orolig när jag snackade med honom efter matchen . – Nä, jag var dyngsäker!

När lagen sen äntrade isen för den tredje perioden kan jag lova att det var betydligt fler lövare som applåderade sitt lag än hemmalaget och det kändes väldigt märkligt. Lite trött stämning helt enkelt istället för att tagga och elda laget för en kvittering som vi brukar göra hemma i Umeå.

På tal om skilda världar. När 2 720 åskådare presenterades så möttes det av stora applåder från den f.d. SHL-publiken. I Umeå hade det mötts av burop.

I den tredje perioden hade vi ju bud på ytterligare mål vid ett flertal tillfällen, Peterson hade ett par lägen, Söder hade ett bra läge, men istället kunde KHK kvittera på ett skott som letade sig in i mål via en skridsko och sen tappade vi allt. KHK tog över rejält och hade bud på ledningsmål vid några tillfällen. Bl.a. minns vi ju Petterssons helt sjuka räddning på ett öppet mål.

Sen blev det förlängning där vi tyvärr blev numret för litet då vi gick bort oss fullständigt och sett på diverse sociala medier att man vill skylla det på Jacob Stenqvist, men tre mot tre handlar om man-man spel och han hade sin gubbe även om denne hamnade uppe på blå. Tyvärr börjar Alexander Wiklund jaga puck och ställer såväl Stenqvist som Jacob Peterson vilket ger Marcus Paulsson all tid i världen att avgöra matchen.

Totalt sett gör Björklöven egentligen en riktigt bra match. Man lyckades neutralisera ligans kanske offensive lag till att bara göra ett mål och vilket turmål sen? Pratade med KHk:are kring pressläktaren i pauserna och de hade aldrig sett en tråkigare match och det är ju precis så Fagges hockey är. Tråka ut motståndet. Tyvärr räckte inte det denna kväll, då vi återigen faller på vår egen ineffektivitet. Har vi fyra powerplay måste vi sätta minst ett, vi har också två frilägen och minste ett bör sitta och när detta inte funkar så blir det sällan tre poäng. Tyvärr har jag inte förhoppningen att vi ska förbättra vårt powerplay. Vi har inte dom spelarna. Vi kan nöta hur mycket som helst, precis som det gjorde på dagens träning, men det blir inte ett uns bättre. Här måste bättre spelare in. Spets som det kallas i folkmun.

Efter matchen var det dags för intervju och det finns två ställen man faktiskt går över isen för detta och det i två snarlika arenor rent namnmässigt. NHK-Arena i Timrå och då NKT-Arena.

rhdr

Tack Niclas Sjösvärd (längst fram till vänster) för ett bra värdskap på pressläktaren.

Vi tar dock med oss en trevlig vistelse i den vackra staden Karlskrona som verkligen bjudit på underbart vackert vårväder och drar under morgondagen upp mot Västervik och förhoppningsvis tre poäng. En poäng per 100 köra mil är väl inte för mycket begärt?

Era tankar om matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Karlskrona

 • 28 december, 2018 kl. 17:47
  Permalänk

  Ja det blev till slut en grymt jobbig match då jag sedan 20 år bor i Karlskrona och på sittplats, med kompisar å kollegor, njöt i 2,5 period tills KHK fick momentum av 1-1 målet. Effektiviteten diskuterades flitigt efter matchen, även KHKarna var missnöjda, men i slutändan ändå glada å nöjda med segern! PP är ett pinsamt skämt och tyvärr är även #26 Stenquist ett skämt i det defensiva jobbet och är givetvis inne på båda baklängesmålen, även om det är främst på kvitteringen hans brister syns! Till sist måste jag bara säga att Granlund vore en av de bästa i laget om han övade upp hastigheten ca 20%…..! Satan så långsam han är men jävlar vad han krigar!!

  Svar
 • 28 december, 2018 kl. 22:55
  Permalänk

  Tack själv för skjuts och trevligt hockeysurr. Micke o Adam

  Svar
 • 28 december, 2018 kl. 23:55
  Permalänk

  Imponerande av 2,5 bloggare att åka på lång bortaturné, ni alla 3,5 gör ett grymt jobb med bloggen.
  Nu hoppas vi på tre pinnar mot Västervik så ni får lite lön för mödan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: