Reflektioner efter Karlskrona

Grym insats med en ramstarkt defensiv som signum då det räcker med ett mål för att vinna. Här kommer fler reflektioner.

När Fagervall inför säsongen började basunera ut om vilket topplag vi skulle bli, så var det nog exakt matcher som den här han såg framför sig. En defensiv som inte ger ifrån sig många målchanser och nåt mål framåt och sen är saken biff.

Första gången man vann en förstaperiod denna säsong. Såg någon på ett socialt medie som gladdes åt den första segern i en förstaperiod någonsin. Riktigt så illa har det väl inte varit?

Vi kunde dock med den i ryggen få matchen dit vi ville. Känns som att tanken med systemet är att ta ledningen och sen lira på den och det funkade ju denna gång. Mattias Pettersson var än en gång riktigt stabil i kassen och killen som man såg som en given tvåa efter Masiello för bara några omgångar sedan känns nu lika given som etta.

Matchen som sådan kan inte höjas till några skyar, men i det läget Björklöven är så tar vi lite som småfåglar det vi får. Matchen skulle nog inte få mer än en stark etta i betyg och många KHk-fans tycket förstås att det ar säsongens bottennapp vilket är fullt förståeligt. Målgladaste laget med 3,66 mål gjorda i snitt per bortamatch blir nollat. Jo, jag hade också varit bitter, men nu är jag lövare och då är jag stormandes glad och precis vad vi behövde inför de tre kommande matcherna denna vecka.

Roligt att Alexander Wiklund fick göra matchens enda mål som gammal KHK:are han är. Släkten brukar ju vara värst och skönt att vi äntligen fick dra nytta av den gamla klyschan och att det sen kom i powerplay var väl extra roligt. Skönt där att man äntligen särat på Jacob Andersson och Simon Åkerström så vi kan utnyttja bägge deras skott i varsitt PP och samtidigt få in en rightspelare vid sidan. Nu körde vi alltså inledningsvis med Fredrik Andersson, Emil Lundberg, William Eriksson, Jacob Anderson och Sebastian Selin och i det andra PP:t med Oskar Ståhl Lyrenäs, Jacob Peterson, Alexander Wiklund, Simon Åkerström och Jacob Stenqvist. Dock inte så lite märkligt att David Lindqvist vid sidan av Jacob Peterson är överlägen med puck. Ska inte e sån lira PP? Å andra sidan kanske det var en markering från ledningen då just nämnde Lindqvist spelade väl svårt i powerplay mot Leksand och då förstörde några kanonlägen då Leksand var dyngtrötta med allt för svåra passningar.

Tänkte då att Lindqvist kanske fått lite tuppkam efter tiden i Luleå, men noterade ni i ett läge i den andra perioden där han rundade KHK:s kasse och missade passningen så vi fick en kontring emot oss? Vem var först hem och tryckte fast puckföraren i sargen vid egen blålinje? Just det, Lindqvist. Ingen med tuppkam backcheckar på det viset.

Visst är det lite bedrövligt att en spelare (Söder vid det här tillfället) ska upplysa domaren om att ett lag som felar två ggr vid en tekning ska tilldömas utvisning? Kom in i matchen, Magnusson.

Noterade ni att Sebastian Selin inledde med helvisir, men under den andra perioden återgick till klassiskt halvvisir?

Avslutar väl med matchens tråkigaste, skadan på killen som flyger fram på isen som att han hade eld i baken? Oscar Stål Lyrenäs är en spelare som Björklövens offensiv inte kan avvara. Man kan aldrig få skada på ”rätt” spelare, men man kan definitivt få det på fel spelare och jag tror inte det kunde drabbat mer fel än just på Lyran. Frågan är hur klubben löser det här, även om man ännu inte vet vidden av skadan. Spets har behövts redan tidigare. Nu försvann det enda riktiga hotet och tro att vi klarar oss utan lyran är naivt. Här måste nu klubben sondera terrängen efter en eventuell ersättare. Vi kan inte sitta lugnt i båten och hävda bred trupp och bra konkurrens. Här måste vi vara redo och när domen kommer så måste vi kunna ta nästa steg.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: