Reflektioner efter Karlskrona

En hyfsad inledning, men marginalerna var inte på vår sida och att det var just en sån dag, gjorde att vi tyvärr blev nollade. Här kommer fler reflektioner.

Efter en sån här insats finns egentligen inte jättemycket att säga och man kan dra ett antal floskler som att man inte man vinna alla matcher, att det ibland är nyttigt att förlora och att vi inte riktigt var där och då är det kanske det där sista man kan trycka lite extra på.

Är man inte där till 100 % så missas lätt den där målchansen som oftast går in, som Lundbergs eller Lindqvists öppna mål. Man är inte heller precis i skottlinjen som vid 1-0 eller hinner fram som vid 2-0. På samma sätt att vi hade 39 skottförsök antingen i block eller utanför och bara 31 på mål. Det säger också en del om hur fokuserade vi var inför uppgiften. Nu ska det sägas att laget är inne i en tung träningsperiod och då kan det se ut så här och inget vi ska oroa oss speciellt mycket för. Sen gör ju KHK kanske sitt livs match från en eminent Jaillett i målet till Daniel Norde som bägge kanske gjorode sina bästar matcher i KHK-tröjan.

Det vi dock kan oroa oss lite för är vårt spel i powerplay. Vet att Fagervall sagt i något intervju att vi inte ska oroa oss, men där håller jag inte med. Det är tio matcher det sett ut så här och det ingen slump. Sedan Fredrik Weigels intåg han spelet i den första uppställningen blivit otroligt statisk. Förr fanns hot från alla håll, alla var lika mycket spelfördelare som avslutare och det fanns en rörelse som det råder total avsaknad av just nu. Nu är det otroligt förutsägbart där Weigel ska hinna drömpassningar varje gång eller att pucken går i triangel mellan han Deilert och Hutchings. Lättläst av motståndaren. Alldeles för lite spel kring och bakom mål så att motståndaren måste vrida på huvudet. Nu har de alltid spelet framför sig och ofta en tre mot två situation framför mål.

En intressant notering är ju att vi i de tre av de fem matcher vi förlorat blivit nollade, trots att vi gör tredje mest mål i serien.

Nu har vi surat klart över den här insatsen som en liken vägbula och blickar fram emot lördagens hemmamatch mot MODO, en match som ju sagts vara slutsåld, men där det framkommit att MODO inte alls lyckats sälja slut på den kortsida man tilldelats av Björklöven. Otroligt märkligt att intresset inte är större där nere.

Era reflektioner efter nollan nere i Karlskrona?

3 thoughts on “Reflektioner efter Karlskrona

 • 5 december, 2019 kl. 18:11
  Permalänk

  Håller helt med dig gällande PP. Vi är så statiska att det blir pannkaka och motståndarna läser oss likt en löpsedel i Expressen. Rörelse rörelse och åter rörelse. Extra viktigt i 5 mot 3. Dags att röra om i PP-formationerna.

  Svar
 • 5 december, 2019 kl. 18:47
  Permalänk

  Så arg jag var igår kväll både under och efter matchen har jag inte varit på länge, men det är inte lönt att hetsa upp sig för en torsk efter 9 raka vinster och fortsatt serieledning. Men det såg verkligen inte bra ut i någon spelform egentligen, PP var helt obegripligt dåligt, återigen måste jag skriva. Att bara mäkta med 4 skott på mål i andra perioden med 6 minuter i PP är för dåligt. Javisst var Jaillet bra i KHK kassen men det är alla målvakter då inga motståndare vågar sig in framför målet för att skymma.
  Det är speciellt två saker som oroar mig inför fortsättningen och det är PP samt bristen på effektivitet, det spelar ingen roll om vi är världsmästare på att hålla i pucken då blir det inga mål. SKJUUUUUT MEER och hitta av målet !
  Sedan är jag lite orolig över att Deilert inte kommit tillbaka i samma form som före skadan och avstängningen men jag hoppas och tror att det kommer. Men det finns ett antal spelare som har väldigt mycket att bevisa fortfarande, Lundberg är definitivt en av dom.

  Tycker också att nu är det verkligen läge att börja förändra i formationerna för att få fart på spelet både i 5/5 men även i PP.

  Jag vet också att laget är inne i en hård träningsperiod och det kan vara en av orsakerna till hur det såg ut igår men även om man är nedtränad så måste viljan finnas där. Hoppas att alla var lika förbannade och har samma vinnarskalle som Wiklund visade i VK;s intervju efter matchen, det var riktigt befriande att höra Alexander.

  Svar
 • 7 december, 2019 kl. 00:21
  Permalänk

  Jag tycker att weigert är en magisk spelare.

  Men tyvärr sedan hans ankomst har pp inte blivit detsamma som det var innan. Långsammare pp. Man vill hitta genipassar men i lågt tempo.

  Inte problem med weigerts kompetens som spelare för den är hög men det hålls lite väl mkt i puck för min smak i pp…..
  Vrida och vända innan flippassa/passa elegant.

  Jag tycker att löven skall återgå till spelare i pp med distinkta passar som ökar tempot. Det kan även weigert om han vill men hittills tycker jag han håller i pucken väl länge ibland….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: