Reflektioner efter IK Pantern

Vi vinner tredje raka och då torde allt vara frid och fröjd och självklart är det ingen fara på taket än. Det är tidigt på säsongen, men…?

När vi pratade med olika spelare efter matchen så var deras egen dom över det egna laget inte nådigt. Ni har redan hört Nicklas Johansson och William Quist och när vi bytte några ord med Lucas Sandström så lät domen: -Dom var fan tre divisioner bättre än oss!

Oroande är förstås att vi inte spelar bättre trots allt. Det såg ju så mycket bättre på försäsongen och visst kan man skylla på att det är tidigt på säsongen, men det är det ju handen på hjärtat för de andra lagen också. Och åka skridskor kräver ingen större taktik.

Matchen då? Ja, kan konstatera att man kanske kan fundera över kvalitén på Lövens tröjor. I förra matchen såg Mats Lavander ut som en skolflicka som leker snörlekar. Idag såg vi Lucas Sandströms tröja som såg ut att ha grön spindelväv ned över arslet. Det var för övrigt när han fick kylspray efter att ha täckt skott med foten och efter matchen hade han en ispåse tejpat runt foten.

Såg ni när Kevin Lindskoug sänkte en motståndare med en plockhandske i bröstet? Det mest komiska var väl inte den grejen i sig utan efteråt då Kevin lyckades greppa klubben ”uppochned” så att spetsen tog i isen istället för bladet. Såg det direkt och ville skrika åt Kevin att vända på klubban, men när pucken väl kom in i zonen märkte han misstaget. Smått komiskt.

Märkligt ledningsmål för Pantern. Målchansen kändes inte superbra och viss förvirring upplevdes innan alla fattade att pucken faktiskt låg i mål. Sen blir det alltid en märklig känsla då suckarna i publiken hörs mer än jublet från det målgörande bortalaget.

Vi vände ju dock på steken, först med William Quists mål som godkändes efter en oliiiidligt spännande väntan när domare Schilken ringde på målet. Så blir det ju alltid så målvakten lägger något över pucken. Syns inte pucken kan man inte döma mål även om man ”vet” att pucken borde ligga där under.

Johan Löf / AXELLÖF

Måldomaren hade visst samma blick på pucken som Wille. Foto:AXELLÖF

Vid det målet vaknade ju även den något kräsna publiken i T3 Center (som fram till det visslat ut laget till och från) och sen blev det lite bättre fart även på lövenspelarna.

Sen ringde man på ytterligare ett mål och det dömdes tyvärr bort, men enligt uppgift helt korrekt då Jon Palmebjörk slog in pucken med handen.

Johan Löf / AXELLÖF

Det blev inte mål för andra matchen i rad för Jon Palmebjörk. Foto:AXELLÖF

Nu spelade det ingen roll, efter Lucas Sandströms 2-1 och Felix Maegaard-Scheel 3-1 så var segern bärgad.

Ytterligare en anekdot. Noterade att Mike Banwell brynar/slipar sina skridskor ett par gånger per period. Tydligen vill han ha grymt vässade skridskor.

Sen var det ju oroande med Tommy Warg och hans AC-led och vi kan bara hålla tummarna, Det kan gå fort, men samtidigt ta lång tid att rehabilitera.

Avslutar med det ovanliga faktum att vi har en tränare som tar mer eller mindre varje tillfälle att hylla Green Devils. Respekt!

tommy jonsson

tommy jonsson vik

 

 

 

 

 

 

Ge oss gärna din syn på matchen i en kommentar…

***

Glöm inte att lägga din rad i Löventipset. Det hittar du HÄR.

5 thoughts on “Reflektioner efter IK Pantern

 • 20 september, 2015 kl. 10:31
  Permalänk

  Det känns inget bra när publiken börjar bua. Visst såg det förjävligt ut, men vem hjälper det egentligen?

  Sen så håller ju ”vi vill se Kevin dansa” på att bli urvattnat nå fruktansvärt! Det ska man enligt mig spara tills efter riktiga fantom-matcher, inte köra på rutin efter varje vinst.. Hade varit kul att höra hyllningsramsor till andra spelare som gör det bra också, typ Nicke J och Wille igår.

  Skönt med 3 nya hur som helst!

  MVH

  Svar
  • 20 september, 2015 kl. 14:15
   Permalänk

   Buropen var ett mycket kortvarigt (och ytterst sällan hört) uttryck för den frusteration som genomsyrade hela ladan där och då. Viktigt att känslor får komma till uttryck. Vi har en helt makalöst härlig och dedikerad hejarklack i Green Devils som ska ha all creds dom kan få för sitt arbete. Framförallt för att man hejar, snarare än hatar (förutom Marklunds, men det är ju bara mänskligt)

   Fantom-matcher säger du? Som jag ser det har Kevins högklassiga spel gett oss 6 poäng i veckan… Lätt att ta sånt för givet, så även om han får det att se nästan enkelt ut numera så ska han absolut besjungas. Sen kan det vara kul med fler positiva traditioner/sånger även om andra spelare, givet att de är lika välförtjänta.

   Svar
   • 20 september, 2015 kl. 16:29
    Permalänk

    Absolut ska man inte förringa bara för att det ser enkelt ut. vad jag menar är likt tidigare röst att det kan bli väl uttjatat och det upplever huvudpersonen själv. han är bäst och ska hyllas, utan tvekan.

    Svar
 • 20 september, 2015 kl. 12:21
  Permalänk

  Ingen skada alls på Wargh enligt VK nu. Hur ligger det till egentligen?

  Svar
  • 20 september, 2015 kl. 12:40
   Permalänk

   Vi får väl avvakta och se. Enligt våra uppgifter fick han en smäll på AC-leden.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: