Reflektioner efter IK Pantern

En match som inleddes rätt uselt, växte in i stora förhoppningar, men avslutades lika uselt som den inleddes. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Vi kanske inleder med en länk till highlights eller målen i alla fall. Klicka HÄR.

Ja, vi hann ju knappt sätta oss till rätta i soffan innan första baklängesmålet föll och som så ofta så är det efter ett försvarsspel som lämnar mycket att önska. Trots spel i boxplay så kan inte hela boxen bara försvinna som den gjorde vid det här tillfället. På något sätt är det som att vi ALLTID tittar åt fel håll vid returer. Så också för vikarierande målvakten Adam Reideborn som efter att ha tagit första skottet tittar bakom sig istället för framåt?

Knappt hade man skällt färdigt förrän vi hade kvitterat på något som jag som Panternfan inte skulle gillat. Efter några felpass så hamnade pucken hos Tommy Wargh som lappade på ett slagga och vips hade vi kvitterat.

Tyvärr varade den glädjen inte speciellt länge. Fem minuter senare var vi i underläge igen efter att vi förlorat en duell framför eget mål där vi var alla fem, men manövrerades ut av två Panternspelare. I det läget såg det nästan nonchalant ut, som att det inte skulle kunna bli farligt. Pinsamt!

Den första perioden vill man verkligen glömma lika mycket som insatsen mot Timrå. Visst ska man ge Pantern att de gjorde en bra perioden med hög fart och enligt några som var på plats, en av de tempostarkaste perioderna i hockeyallsvenskan i år. Tänk vad man kan missa genom att se på webben.

Vi rivstartade istället den andra perioden genom att kvittera (jo, det heter så kommentatorn) till 2-2 genom Alex Hutchings som satte sitt 19:e mål för säsongen i powerplay. Bra driv på kassen där och skönt att se att vi vann lite dueller. Helt plötsligt kändes vi riktigt bra och bara dryga fem minuter senare tog vi ledningen genom Pär Edblom, fint framspelad av Alex Hutchings.

Johan Löf / AXELLÖF

Alex Hutchings försätter att göra mål för Björklöven. Arkivfoto:AXELLÖF

Självklart var man oroligt inför den tredje perioden då vi inte är vana att kunna förvalta ledningar, men att vi återigen skulle släppa in ett mål som jag lägger in på samma kontot som andra målet dvs på kontot för nonchalans gör mig så urbota förbannad. Hur ska det vara möjligt för målskytten Erik Nyström att ta sig emellan Tommy Wargh och Rasmus Bengtsson och till råga på allt ha klubban i isen? Han ska ha sån uppvaktning att det ska vara stört omöjligt för honom att komma först på den pucken. Var är ödmjukheten, krigarinstinkten, vinnarskallarna och desperationen?? Man pratar om #skuldramotskuldra, med det såg vi inte där. Rasmus och Tommy kan gå ihop och enkelt stoppa honom, just att sätta skuldra mot skuldra.

Sen finns det bra chanser att avgöra matchen, men till slut är kanske oavgjort rättvist efter full tid. Stefan Andersson slarvade i förlängningen som satte Thörnberg i en paniksituation som renderade att han la pucken på läktaren. Till råda på allt så gjorde det att han missade chansen att lägga straff. Även där tycker jag slarv låg bakom. Straffläggningen ska vi knappt tala om. Trotter gör i sig ett bra försök, men hur många gånger ska man behöva säga det? Upp med pucken högt efter dragningen! Målvaktens enda chans i det läget är att fläka ut benet efter isen. Hutchings straff var bland det sämsta vi sett. Visst ska målvakten varit lite felplacerad, men skjuta från blå en halvmeter utanför? Pantern hade två kvalitativa straffar som gjorde att de fick bonuspoängen och återigen känns det som vi gav bort poäng. Hur många matcher ska vi schabbla bort innan Västerås börjar vinna?

Ska visst ha varit ca 250 personer på plats, även om den officiella statistiken sa 568. Det lät ju som en träning, man hörde visst spelarna prata med varandra. Tråkigt att Pantern inte kan locka fler åskådare.

Reideborn i kassen inledde allt annat än förtroendeingivande, men spelade upp sig och får trots allt godkänt som betyg. Annars är jag mest besviken på resten. När ska vi hitta desperationen? Tror det tog fram till den 14:e minuten i den tredje perioden innan vi skapade en riktig målchans efter deras kvittering. Då saknas desperation.

Nä, bara gräva ned sig igen…

Ge mig gärna dina tankar efter matchen…

Megazone

 

 

4 thoughts on “Reflektioner efter IK Pantern

 • 2 februari, 2016 kl. 07:39
  Permalänk

  Skönt att skiten snart är slut så man slipper lidandet och den dåliga sömnen.

  Svar
 • 2 februari, 2016 kl. 08:08
  Permalänk

  Mina tankar efter matchen är att vi får nog inse att Löven är och förblir ett allsvenskt eller Div.1 lag. Alla och då menar jag alla i föreningsstyrelsen, spelare, tränare bör ta sitt ansvar. Det räcker inte med att säga att man skall titta sig i spegeln och att man tycker att det är surt att förlora efter varje match. Och att vi borde haft mera poäng med oss. Man behöver bara titta på konkurrentlagen för att se hur annorlunda matchningen sker. Var har hockey kulturen i Umeå tagit vägen. Juniorsidan verkar ju också ha stora problem det är det som verkar skrämmande där skall man ju bygga framtiden men som det ser ut idag så lämnar dom yngre för andra lag och föreningen verkar handlingsförlamad när man skulle strida och kämpa för att behålla alla talanger. Det mina vänner är mina tankar efter den här och många andra matcher den här säsongen.

  Svar
 • 3 februari, 2016 kl. 11:13
  Permalänk

  tja, tycker löven spelade lite mer fysiskt mot pantern än va dom gjort förut! skulle vilja se mer tacklingar av spelarna i varje match , motståndarna ska va kvar i sargen som sargreklam … sedan vore det ju bra om det sköts oftare 🙂

  Svar
 • 3 februari, 2016 kl. 21:56
  Permalänk

  Den var bra! Det är alltså Anderssons fel att Thörnberg lägger puck out. Man upphör aldrig att förvånas över folk som har noll koll.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: