Reflektioner efter IK Oskarshamn

Serieledningen varade en omgång och efter gårdagens insats är vi inte heller värdiga att leda serien. Här kommer fler reflektioner.

Vi inledde precis som vi gjort alla de andra matcherna eller ska vi säga att Oskarshamn inledde värdigt ett hemmalag? Därför var ju vårt ledningsmål härligt orättvist när Lucas Sandström likt sin vana trogen förvaltade ett friläge på bästa sätt. Tänk om Hetta visat samma kliniska avslut i början av tredje när han fick sitt friläge?

Starkt av Ollikainen att rädda straffen.

Annars är det alltid svårt att reflektera över match som man dessutom missade en hel period av pga av strul med sändningen. Å andra sidan missade man väl inte mycket i den andra? Jo, två mål av Oskarshamn där nr 2 inte lär ha sett otagbar ut, men sanningen att säga så släpper inte Kevin in sådana mål. Å andra sidan kan vi inte förväntas vinna med 1-0 hela tiden. Receptet kan inte vara att han ska hålla rent och sen göra några mål.

Sen ska tydligen Victor Ekeståhl-Jonsson skott man ringde på ha varit inne. Folk på plats säger att den var inne med 10-15 cm, men att det på något sätt inte ha setts på den enda kameravinkeln, om Bakalas arm täcker pucken? Ett mål där hade gett rejäl energi i det läget vi var i matchen.

I den tredje perioden visar vi att spelet inte alls fungerar. I underläge 1-2 måste vi kunna trumma på bättre än vi gör. Vi har liksom inga spelare som tar tag i spelet.

Fått höra att vi hade max fem heta målchanser i hela matchen och det är på tok alldeles för lite. När vi väl gick offensivt blev det alldeles för plottrigt. Tänker på ett läge med Lucas Sandström i tredje där han hade Bengtsson med sig och Hetta och Quist i ett 2 mot 1 läge i den första perioden.

Vi summerar en riktigt usel insats och William Quist summerade det ganska bra att det inte var en hejdundrande tillställning de bjöd på igår. – Verkligen inte!

Nä, nu taggar vi ned och ser fram emot en hockeyfri helg och sen tar vi nya tag mot Vita Hästen kommande onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: